Viikon drinksu is BACK!

lauantai 30. toukokuun 2015

Mango-mansikka-rose

Viime kesän huippusuosittu ”viikon drinksu” -juttusarja tekee comebackin! Eli jälleen koko kesän ajan, aina lauantaisin, jaan jonkun ihanan, raikkaan, perinteikkään, maistuvan, hurmaavan drinksun ohjeen täällä blogissa. En ole mikään baarimikko, joten kaikki ohjeet ovat herkullisuudestaan huolimatta helposti ja ilman suurempia kommervenkkejä toteutettavissa. Tosin Peetulla oli jo jotain ideoita mm. oman grenadinen keittelyn suhteen – eli voi olla, että myös ne, joiden askartelu-hammasta kolottaa, saavat inspiraatiota meidän drinkkivinkeistä.

Kesän 2015 ensimmäinen drinksu on kevyt ja raikas. Täällä meillä on kevät ollut sen verran kolea, että rosé-kausi ei ole kunnolla edes alkanut. Emme kuitenkaan menetä toivoamme ja päätämme, että jos kerran kesä ei tule Mintun luo, lähtee Minttu tältä istumalta, kesäinen rosé-drinksu kädessään, kesän luokse.

Mango-mansikka-rose

MANGO-MANSIKKA-ROSÉ

Ainekset:

 • rosé-viiniä
 • sitruuna-limonadia
 • pakastettua mangoa kuutioina
 • mansikoita
 • jäitä

Valmistus: 

Pilko jokaisen lasin pohjalle muutama tuore mansikka. Lisää pakastettuja mangokuutioita lasin puoleen väliin asti ja täytä loppuosa jäillä. Kaada päälle rosé-viiniä lasin puoleen väliin asti ja lopuksi täytä sitruunalimpparilla.

Kaikkein kauneimmat mansikat voi laittaa koristeeksi lasin reunaan.

Mango-mansikka-rose

 

Mango-mansikka-rosé -drinksu sopii erinomaisesti sovellettavaksi myös booliksi. Mittasuhteet ovat noin 2/3 viiniä ja 1/3 limua. Halutessaan drinksua/boolia voi terästää hyvällä sitrusliköörillä, esim. Cointreaulla. Boolissa kannattaa kuitenkin käyttää mieluiten isoja jäälohkoja nopeasti sulavien jääpalojen sijaan, ettei maku muutu liian vetiseksi.


4 Responses to “Viikon drinksu is BACK!”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Kiva, kun jatkat tätä sarjaa!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tuntui kivalta näin taas kesän ja lomien aikaan siirtyä vähän vapaammalle linjalle!

 2. Avatar Ninneri sanoo:

  Jeeeeeeeeee viikon drinksut <3 Viime kesänä testasin aika montaa, taidan jatkaa samalla linjalla tänäkin kesänä :D
  Köpiksessä on ihan yhtä surkea kevätsää kuin Tukholmassakin, huoh… viikon lopulla pitäisi alkaa lämpenemään (fingers scrossed!)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jee – kivaa ja kiitoksia onnistuneesta vastaanotosta!! :)
   Toivotaan, t o i v o t a a n, että vihdoin saataisiin tännekin (ja sinnekin!) vähän kesäisemmät kelit!