Terveisiä kuningaskunnasta!

maanantai 15. kesäkuun 2015

Carl Philip Sofia wedding 1

Ensin ajattelin, että en kommentoi ollenkaan lauantaina täällä meillä vietettyjä kuninkaallisia häitä. Olen kyllä parantumaton romantikko, mutta jotenkin kuvittelin, että varsin värittömänä pitämäni Carl Philipin ja ex-tosi-tv-staran Sofian vihkiseremonia ei vain kiinnostaisi. Sofian puvun suunnittelijasta olin toki lyönyt veikkaa (tiesin, että se on Ida Sjöstedt – kuka muukaan!!), mutta muuten en ollut etukäteen erityisen innoissani.

Mutta kyllähän tällaiset tapahtumat aina tempaavat mukaansa – kaunista, romanttista ja ihanaa. Prinssi Carl Philipin ja Sofian yhteiskuvista välittyy niin aito onnellisuus, että sitä ei paatuneinkaan anti-rojalisti voi olla näkemättä. Ehkä ihan hyvä, että en katsonut suoraa lähetystä tv:stä – sen verran vaikea oli pitää silmäkulmat kuivina seuraavana aamuna, kun luin lehdestä uutisointia aiheesta.

Ja sitten tänään onnelliset uutiset Madeleinen synnytyksestä. Pieni prinssivauva odotteli hienosti äiskän veljen häiden yli ja päätti tulla maailmaan tänään. Sen kunniaksi pieni – ja äärimmäisen positiivishenkinen recappi lauantain hääpukeutumiseen.

Princess Madeleine, Princess Leonore and Mr Christopher ONeill o

Olen haravoinut netin tosi perusteellisesti siisteille vakosamettiraidoille, mutta en ole löytänyt tietoa Madeleinen puvun suunnnittelijasta. Väri on aavistuksen pliisu mielestäni ja normaalisti vihaan tuollaisia kellotettuja hihoja, mutta Madeleine näyttää (pitkästä aikaa) tosi hehkuvalta – ja itseasiassa koko heidän perheensä onnelliselta – joten en ala kritisoimaan mitään. Sitäpaitsi Madeleinen kampaus on ihanan kevyt ja freesi!

Carl Philip Sofia wedding 3

Perjantai-iltana oli hääparin ”yksityinen” illallinen. Sofia oli valinnut mielettömän upean, lemmikinsinisen luomuksen á la couture-designer Zuhar Muraid. Varmaan tosi hauskaa olla kuninkaallinen ja selata catwalk-kuvia sillä mielellä, että mitähän sitä laittaisi perjantain illalliselle päälleen… Vaikka kai sitä voi tulla suoristuspaineita siitäkin. Varsinkin, kun tietää, että pohjoisen pallonpuoliskon mediat tapittaa silmä kovana jokaikistä valintaa.

Carl Philip Sofia wedding

Koko vihkiseremonia tuntui tosi henkilökohtaiselta, vaikka olenkin aika pitkälle samaa mieltä yhden kollegani kanssa, jonka mielestä häiden toteutus on myös Ruotsi-nimisen tavaramerkin PR-tapahtuma ja jossain määrin myös show kansalle, joka verovaroilla koko lystin kustantavat. Enkä halua missään tapauksessa kuullostaa kyyniseltä – tunteet voivat olla aitoja, vaikka olosuhteet olisivat, mitä ne on. Ja tässä tapauksessa kaikki kyllä tuntui hirmu aidolta. Ehkä sitä jossain vaiheessa käy niin, että kun kamerat ja tv-toimittajat seuraavat jokaikistä askelta (ja sen tietää etukäteen), vähitellen se unohtuu ja oikeat tunteet näkyvät silmistä, katseista, hymyistä, kosketuksista.

Jos nyt vielä palataan maallisiin pukeutumisasioihin niin mielestäni oli tosi siistiä, että kruunuprinsessa Victoria oli pukeutunut H&M:n Conscious Collectionin pukuun. Yläosaa (sikäli, kun tuo on edelleen kaksiosainen eikä mekoksi ommeltu versio) ei kylläkään ollut koskaan myynnissä, mutta hameosa löytynee joiltakuilta onnekkailta.

Carl Philip Sofia wedding

 

Ja suurin niistä on rakkaus! <3

Kaikki kuvat (kiitos ja anteeks): Elle.se


12 Responses to “Terveisiä kuningaskunnasta!”

 1. Avatar Hottentotti sanoo:

  Hassua mutta odotin milloin postaat tästä aiheesta Itse en katsonut televisiosta, koska oli muuta puuhaa. Netistä katselin sitten kuvia ja kauniitahan he ovat

  • Minttu Minttu sanoo:

   Haha – aika ihanaa oikeastaan, että odotit postaustani! Alunperin tosiaan ajattelin, että en (muka) ole niin kiinnostunut näistä häistä (ja että tämä olisi bloginlukijoiden kannalta ihan tylsää..), mutta sitten vaan en voinut olla kommentoimatta edes näitä tärkeimpiä! Mielessä on tietty arvosteluja kaikista mekoista (Silvia esim. oli kyllä ihan kuningatar-äiti, mutta väritykseltään ehkä aavistuksen liian Disney-henkinen…), mutta tällä kertaa blogissa nyt vain prinsessat. :)

 2. Avatar annnie sanoo:

  Kyllä, myös minä odotin tätä postausta! :D jätit tosin kommentoimatta Sofian varsinaista hääpukua? Ja odotin postauksen sisältävän jonkin linkin häiden parhaimpiin paloihin, itse olen koittanut etsiä varsinaisesta hääjuhlasta esim. Carl Philipin puhetta. Katsoin häät (kirkko ja kulkue hääpaikalle) jälkikäteen Yle Areenasta ja tuli useammat itkut tirautettua, hääpari oli niiin rakastuneen oloinen. Ja kappalevalinnat kirkossa myös ihania.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olen ollut aina suuri Ida Sjöstedt -fani, joten tykkäsin kovasti Sofian puvusta. Tosin se on huomattavasti konservatiivisempi kuin Ida Sjöstedt noin yleensä, mutta toisaalta en voisi kuvitella Sofian päällä mitään kovin yllättävää tai ärhäkkää. Se, että sinänsä aika karsea, random-ysäri-tribaali-tatuointi morsiamen selässä oli jätetty näkyviin, oli mielestäni sekin aika hurja in-your-face -statement. Tatuoinnin näkyminen oli varmasti selkeä valinta ja tapa ilmoittaa, että ollaan sinut menneisyyden kanssa, vaikka titteli muuttuukin prinsessaksi.

   Mutta siitä ei pääse mihinkään, että pariskunta näytti niin aidon rakastuneelta, että kyllähän siinä väkisinkin herkistyi!

 3. Avatar Marjukka sanoo:

  No mutta Minttu, täälläkin odotettiin perinpohjaista muotikatsausta! Mä katsoin seremonian Areenasta myöhemmin, ja vollotan heti kun Enyan biisi lähti soimaan. Niin ihana sovitus. Pidin myös Sofian lookista. Kuninkaallisista tyylikkäin oli Hollannin Maxima liilassa pitsissään. Kruununprinsessan mekko oli loistava valinta.

  Kyllä kuningasperhe on varmasti Ruotsille loistavaa peeärrää, ja Victoriasta tulee rakastettu kuningatar. Olen periaatteessa anti-rojalisti minäkin, mutta kyllä mä herkistyn tällaisille tilaisuuksille…

  Mukavaa juhannusta!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Aaah – voi ei – nyt musta tuntuu, että olen pettänyt odotukset!! Mielipiteitä tietenkin on vaikka miten paljon, kuten tavallista…

   Maxima oli myös minun mielestäni tosi upea. Mette-Maritin kukkahässäkkää en kertakaikkiaan tajunnut ollenkaan ja Sofian sisarten sinänsä varsin tyylikkäät (jos vähän vaisut) puvut olisivat tarvinneet vuorit ainakin helmaosaan.

   Aivan ihanat häät olivat tosiaan muutenkin. Morsiusneidot (joiden puvut olivat myös Ida Sjöstedtin) supersuloinen prinsessa Estelle etunenässä olivat myös tosi hurmaavia!

   Ihanaa juhannusta myös sulle!

   • Avatar Marjukka sanoo:

    Samaa mäkin ajattelin Mette-Maritin valinnasta. Klara Kivilahti sitä kovasti ylisti, mutta minusta se ei pukenut M-M:ia ollenkaan. Tanskan Marynkin valintaan olin hivenen pettynyt, vaikka kaunis mekko se itsessään olikin.

    • Minttu Minttu sanoo:

     Tanskan Maryn mekko oli mun mielestäni kauniin värinen, mutta muuten aika mitäänsanomaton.. Mette-Marit onnistui myös kantamaan mekkonsa niin oudosti, että senkään takia se ei oikein iskenyt. Ihan perusesimerkki siitä, kun on kiva idea lähtökohtana (kesäinen, iloinen, hyvin häihin sopiva hame), mutta kokonaisstailaus menee metsään. :)

 4. Avatar Maarit sanoo:

  Minäkin luotin että kyllä Minttu tekee katsauksen :D Katsoin osan tuosta seremoniasta tv:stä ja täytyy sanoa että hääpari oli kyllä kaunis ja komea.

  • Minttu Minttu sanoo:

   O-ou! No, täällä kommentiboksissa on tullut nyt pikkuisen pukumielipiteitä sentään… Tanskan kuningatar Margrethe loistavan punaisessa mekossaan oli myös yksi suosikeistani! Nyt toivottavasti loppuu vihdoin puheet, että häihin ei saa pukeutua punaiseen. :D

 5. Avatar MariaK sanoo:

  Tanskan kuningatar onnistuu aina!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olen samaa mieltä! Hänellä on myös aivan ihana, itsenäinen ja vahva aura, joka loistaa läpi kaikkien asuvalintojen!