Bella Italia – terkkuja Riminin auringon alta!

sunnuntai 21. kesäkuun 2015

Rimini 2015 1

Ihanan aurinkoiset ja lämpöiset terkut täältä Italiasta! Tähän mennessä Rimini on ollut aivan mahtavan upea lomapaikka – enkä oikein edes tajua, mistä maine ylikansoitettuna turistikohteena oikein edes tulee. Siis onhan täällä toki meidän lisäksemme myös muita turisteja, mutta myös selvästi paljon pidempään viipyviä matkailijoita. Ehdottomasti eniten tuntuu kuitenkin olevan italialaisia – joko paikallisia tai kotimaanturisteja. Ja siitäkin syystä fiilis on ihan – ja ihanan – autenttinen.

Meidän hotelli on 200 metrin päässä merenrannasta. Merivesi on suolaisen suloista ja suorastaan yllättävänkin lämmintä. Tänään oli tosin sen verran kova tuuli ja merenkäynti, että punaiset varoitusliput hillitsivät isompia aalloissalillumisintoiluja.

Rimini 2015 2

Tuulen ansiosta ilma on ollut hyvin miellyttävä. Eli vaikka aurinko onkin porottanut lähes pilvettömältä taivaalta, olo ei ole ollut lainkaan tukala varsinkaan rannalla. Niin ihanan leppoisaa ja mukavaa, että sitä on vaikea pukea sanoiksi. Ehkä kuvaavaa on se, että jo nyt tuskin muistan, mikä viikonpäivä on menossa (no se on se ”loma”-niminen viikonpäivä!!) ja muutenkin elämän tempo on solahtanut ihanaan, nukkumisen ja syömisen rytmittämään tahtiin.

Rimini 2015 3

Kävi myös sellainen hieno tsägä, että täällä sattuu olemaan juuri nyt paripäiväinen Al Meni -niminen ruokamessu-, ravintola-, kokkishow- ja gastronomiatapahtuma. Paikalla on hillitön määrä paikallisia tuottajia, viljelijöitä, viinin valmistajia, tryffelin metsästäjiä, juustoloita ja muista herkkujen valmistajia, jotka mielellään antavat maistiaisia tuotteistaan.

Rimini 2015 4

Keskusteltassa liuta tähtikokkeja tosi toimissa. Häslingistä päätellen paikalla oli jotain kohtuullisen isoja staroja, mutta meille kyllä nimet ei valitettavasti sanonut mitään. Hienoo katseltavaa kuitenkin ja hyvä show. Kyllä italialaiset ymmärtää, miten ruokaa rakastetaan!

Rimini 2015 5

Häppening jatkuu vielä tänään ja ajateltiin käppäillä ranta-piazzan kautta illalliselle. Ihan minipikkuisen harmittaa, että ei voi ostaa mukaansa kaikkia upeita, paikallisesti tuotettuja, monesti ekologisia herkkuja. Tai hankalahan niitä olisi saada ehjänä kotiin, joten ehkä se vain on parempi, että voin jo nyt jännittää, miten saan ylipainavan matkalaukkuni takas kotiin…

Rimini 2015 6

Lounas gastronomimarkkinoilla – niin herkullista!! Mukana on myös lukuisia huippuravintoloita, jotka valmistavat ihania pikkuaterioita hyvinkin siedettävään hintaan. Tässä lounaaksi Vongole-minisimpukoita, tuoretta tomaattia ja ja…

Rimini 2015 7

Ja sitten ollaankin jo eilisillan aperitiiveillä.

Rimini 2015 8

Ehkä maailman paras Bellini, tuoreista makeista persikoista – sekä hillitön naksuarsenaali, joka sisältyi kahden 7 euron drinksun hintaan. Vähemmästäkin voisi rakastaa Riminiä!

Rimini 2015 9

Iltakävelyllä vanhassa kaupungissa.

Rimini 2015 10

Rimini 2015 11

Nyt Tinni (kuvassa) on sitä mieltä, että tässä pitäisi pikkuhiljaa alkaa suunnitella tämän illan illallista. Elikkä enemmät höpinät sikseen.

Se nyt pitää kuitenkin vielä sanoa, että tuo silta, jolla seisomme, on rakennettu vuonna 100 ja se oli yksin Rooman valtakunnan strategisesti tärkeimmistä silloista.

Rimini 2015 12

Rimini 2015 13

Illalliselta lähinnä vyöryimme yltiötyytyväisinä takaisin hotellille. Ravintolan nimi on: Osteria de Borg – suosittelen t o d e l l a lämpimästi, jos satutte olemaan matkalla tännepäin!

Rimini 2015 14

Eilisillan asu:

 • toppi, Mintun ompelimosta
 • housut, Mintun ompelimosta
 • laukku, Botkier
 • farkkutakki, Esprit
 • sandaalit: Knulp

Rimini 2015 15

Hotellin kattoterassin uima-allas. Life is good!


10 Responses to “Bella Italia – terkkuja Riminin auringon alta!”

 1. Avatar Tarja sanoo:

  Oih ja voih! Ihanalta näyttää! Inspiroimanasi kaivoin esille matkakuvia kesältä 2011. Kohteena oli tuolloin Riccione, Italia eli siellä huudeillahan sitä tuli pyörittyä :) Jatkakaapas te samalla mallilla lomailua ja nauttikaa lomasta!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jess – näin tehdään! Ja ajateltiin tehdä pieni pyöräretki myös Riccioneen! :)

   • Avatar Tarja sanoo:

    Tykkäsin tosi paljon Riministä. Olen Riccionen lisäksi käynyt myös Cattolicassa. Ihanan rento fiilis. Vaikka turisteja on paljon, niin lomaa viettävät tosiaan siellä myös italialaiset. Ja että minä tykkään noista happy hour -tarjoiluista drinkkien mukana :D Miehen kanssa hämmennyttiin ekaa kertaa ihan tyystin, että mitä tämä touhu on, kun koko ajan tuli pöytään lisää ihania naposteltavia ilman tilaamista – vasta jälkikäteen kuultiin, että se kuuluu asiaan tiettyyn kellon aikaan :D

    • Minttu Minttu sanoo:

     Ihan sama kävi meille noiden Bellinien kanssa! Oltiin ihan äimänä, että mikä on homman nimi, kun tuli sipsejä ja hedelmiä ja kaikkea ihanaa pikkusuolaista pöytään – mutta mitään erillistä maksua niistä ei tosiaan tullut. Alkuillasta ”aperitiiviaikaan” näyttää olevan sama meininki monessa muussakin paikassa. Ihan ihanaa!

 2. Avatar Jarmo sanoo:

  Wau! Kyllä näyttää upealta naiset, ruoka, meri, ranta ja kaupunki!

  Nauttikaa ja rentoutukaa oikein kunnolla!

  Ennen kuin tämä vko on ohi aion vielä nautiskella tuon ehkä maailman parhaimman Bellinin… ;)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Täällä on niin ihanaa, että taidan jäädä tänne teidn riemuksi vielä ensi viikoksikin… :D

 3. Avatar Leena sanoo:

  Pari vuotta sitten kesäkuussa 90% turisteista oli venäläisiä, venäjäksi kaikki kyltit ja venäjäksi tervehdittiin, eikö näin ole enää?:) Kävin Riccionessa 17-vuotiaana ja nyt Riminisdä viiskymppisenä, melko sama tunnelma edelleen.

  • Minttu Minttu sanoo:

   No siis kyllä täällä monet ilmoitustekstit on venäjäksi, mutta niin on Tukholmassakin… Eniten täällä tuntuu olevan italialaisia turisteja – varsinkin perheitä isovanhemmista pikkulapsiin seurueessa mukana. Ja italialaisia keski-ikäisiä pariskuntia myös.

 4. Avatar Emmi L. sanoo:

  Suosittelen Osteria e Pataca-ravintolaa! Ihan superhuippua ruokaa ja ihana ravintola muutenkin!

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitti vinkistä Emmi L! Meillä on jo pitkä lista ravintoloita, joita halutaan testata – mutta kokemukseen perustuvat vinkit ovat aina tervetulleita!