Viikon drinksu: Strawberry Gin Smash

sunnuntai 28. kesäkuu 2015

Viikon drinksu

Täällä sitä ollaan jo ihan turvallisesti kotosalla Tukholmassa. Ihan minipikkuisen kyllä kieltämättä pisti harmittamaan, kun piti jättää Riminin rannat, aurinko ja ihanan leppoisa lomameininki taakse. Tosin kotiin palaamisessa ei ole mitään pahaa, hiukan jo olikin ikävä täällä odottavia karvakuonoja..

Reissulta tuli monen muun matkamuiston lisäksi kotiin tuomisiksi myös useampikin ihana drinksuohje. Tässä nyt kuitenkin aikaisemmin keväällä Peetun kehittelemä versio ihanan mansikkaisen raikkaasta, gin-pohjaisesta juomasta.

image

STRAWBERRY GIN SMASH

ainekset: (yksi annos)

  • n. 6 kpl mansikoita
  • lohko limeä
  • tuoretta minttua (6-7 lehteä)
  • 1 tl tummaa sokeria
  • 4 cl giniä
  • kirkasta limpparia (sprite, seven up, club soda..)

valmistus:

Laita ensin lasin pohjalle sokeri, viisi mansikkaa siivutettuna (jätä kaunein koristelua varten), limen lohko ja muutama mintun lehti. Muusaa niitä jollain, mieluiten puisella kapustalla (itse käytän aina Karkin kolmosluokalla puukässyissä tekemän nuijan kahvapäätä..), niin että sokeri sekoontuu hedelmien ja marjojen mehuun. Täytä lasi jäillä, kaada päälle gin, sekoita ja kaada niin paljon limpparia, että lasi täyttyy. Koristele kauneimmalla mansikalla ja mintun lehdillä.

image

Strawberry Gin Smash sopii loistavasti myös kesäiseksi booliksi. Pohjalle kannattaa silloin laittaa useampi limen lohko ja runsaasti mansikoita. Muusaamisen jälkeen lisätään ehjiä mansikan siivuja ja halutessa myös puolikuu-muotoon leikattuja limen siivuja. Yksittäisten jääpalojen sijaan suosittelisin paria pakasterasiassa jäädytettyä jättijääkuutiota, jotka pitävät boolin tehokkaasti kylmänä, mutta eivät vesitä sitä turhaan.


Kirjoittanut Minttu KLO 00:10 Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon drinksu: Strawberry Gin Smash

TUNNISTEET: , ,

 

Comments are closed.