Tyylihavaintoja britti-prinsessan ristiäisistä

tiistai 07. heinäkuun 2015

Kastejuhla 1

Iso-Britannian tuore prinsessa, Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa Prinsessa Charlotte, kastettiin viime sunnuntaina. Koko poppoo oli tietty puettu ja stailattu tilaisuutta varten ihan vimpan päälle, mutta ehdottomasti kaikkein hurmaavin oli prinssi George!

Pikkuprinssi oli pukeutunut (puettu…) punaisiin polvihousuihin ja punaisella brodeerattuun valkoiseen kauluspaitaan, kokonaisuuden täydensi mustat remmikengät ja valkoiset nilkkasukat. Ihan väkisinkin tulee ajatelleeksi, että vaatteiden valinta oli kunnianosoitus prinsessa Dianalle. Kysymyksessä on nimittäin tismalleen sama asu, johon isä-prinssi William oli puettu hänen pikkuveljen prinssi Harryn ristiäisissä.

Kastejuhla 2

No onhan tämä tulokaskin aivan järkyn suloinen! Kastemekko on sama, jota isoveli prinssi George käytti omissa ristiäisissään ja tarkka replika vuonna 1841 Queen Victorian vanhimmalle tyttärelle (Victoria hänkin, hauskoja noi kuninkaalliset…) valmistetusta mekosta. Alkuperäinen on nyt konservoitu säilöön, mutta tosi ihanalta näyttää tuo käsin hienosta Honiton-pitsistä valmistettu ja valkoisella silkkisatiinilla vuorattu uusiomekkokin.

Kastejuhla 3

Tyylipisteitä hurmaavista vintage-henkisistä vaunuista! Ymmärrän toki, että kaiken maailman bugaboot toimivat huomattavasti ketterämmin urbaanissa city-viidakossa, mutta retro-vankkurit voittavat kyllä selkeästi, kun puhutaan tyylikkyydestä.

Kate Middleton oli ristiäisissä juuri niin virheettömän tyylikäs kuin hänellä on tapana. Takki/mekko/takkimekko on Alexander McQueenin ja hattu brittikuninkaallisten vaki-modistin, Jane Taylorin käsialaa.

Kastejuhla 5 Kastejuhla 6 Kastejuhla 7

Kuningataräiti on aina aivan vastustamattoman herttainen, mutta ihan täysiä pisteitä en kyllä turhan jäykkälinjaisesta hatusta anna. Asun hento, lämmin vaaleanpunainen on sen sijaan just ihana!

Kastejuhla 8 Kastejuhla 9

Pippa Middleton oli pukeutunut saman tyyliseen takkimekkoon kuin sisarensa. Itseasiassa sisarusten tyyli oli niin samanlainen, että mielestäni se on jo vähän outoa… Pippan mekon on suunnitellut Emilia Wickstead, mutta periaatteessa kokonaisuus olisi voinut tulla, kampausta ja hattua myöten samasta osoitteesta kuin juhlakalun äidin. 

Kastejuhla 11

Onko samankaltaisuus vahinko vai tarkoitus? Vahingolta vaikuttaa ainakin minusta – ja vielä aika nololta sikäli, kun sisarukset ovat monella tapaa muutenkin niin saman näköiset.

Kastejuhla 12

Tässä kuvassa näkyy vielä paremmin Kate Middletonin ihana nutturakampaus! Ja oli kuninkaallisia tai ei – äidin rakastava katse tuntuu hyvältä mahanpohjassa asti.

Kuvat: The British Monarchy & Elle


6 Responses to “Tyylihavaintoja britti-prinsessan ristiäisistä”

 1. Avatar Sara S sanoo:

  Mustakin nuo siskosten asuvalinnat oli aika erikoiset, siis siksi kun ovat niin kovin samanlaiset. Olisivat olleet edes eriväriset tai eri malliset mekot.
  Pikku Prinssi on hurmaava ja kovasti muistuttaa omaa isäänsä saman ikäisenä.
  Hah, kyllä olen vanha kun muistan tämänkin :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosiaan ihmettelen sitä, että koko siskosten silhuetti, hattua ja kampausta myöten, on niin yhteneväinen. Ovat vielä muutenkin niin saman oloiset olemukseltaan, että varmasti joku vanhempi sukulainen siellä ihmetteli, että kumpi mahtaa olla kumpi… :D

   Muistan ihan hyvin, kun Prinsessa Diana meni naimisiin Charlesin kanssa – kuka täällä on vanha!? Haha!

 2. Avatar Ninneri sanoo:

  Aikamoiset tekstiilikaksoset on kyl! Mutta siis voiko olla että heidät on vahingossa stailattu noin samaan tapaan vai mitähän tossa on tapahtunu..? Luulis siis että siskokset/heidän edustajansa nyt edes nopeesti varmistais ettei olis ihan toistensa kopioina liikenteessä. Ihme juttu kyl, täytyy varmaan mennä tsekkaan Daily Mailin nettisivut, siellä asiaa lienee spekuloitu enemmän kun on tarpeen :D

  Mun suosikki on noista kahdesta kyl Pippa, tykkään enemmän tuosta ”liehuvahelmaisesta” takkimekosta.

  • Minttu Minttu sanoo:

   On niin vaikea kuvitella, että noissa piireissä sattuisi tuollaista vahinkoa, mutta eihän se nyt voi mitenkään olla tarkoitus, että äkkiseltään ei tajua ollenkaan kumpi heistä on kumpi. Itse tykkäsin molempien ”tulkinnasta” samasta teemasta. Kate on ryhdikkäämpi – myös takkimekon kaulukset korostavat sitä – ja Pippa naisellisempi. Mutta melkein he ovat pukeutumiseltaan kuin identtiset kaksoset, joista yrittää puoliväkisin löytää eroavaisuuksia… :D

 3. Avatar Minttu-Maaria sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta :) Olen aina innokas seuraamaan kuninkaallisia ja etenkin heidän juhliaan, mutta nämä kekkerit meni vähän ohi. William ja Catherine on yksi mun suosikkipareista, edelle menee toki Vickan ja Daniel :D

  Käyttääköhän kukaan muu kuin Catherine tuollaisia takkimekkoja? (siis jos Pippaa ei nyt lasketa:) ) Nehän on herttuattaren ”tavaramerkki” enkä oikein osaa kuvitella tuollaisia kenenkään muun päällä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Victoria ja Daniel sekä tietenkin ihana Estelle on kanssa mun ykkössuosikit kuninkaallisista! Jotenkin he onnistuvat antamaan niin aidon ja lämpimän kuvan itsestään ja suhteestaan.

   Tuollainen takkimekko on aika hankala käyttää ihan normaalin ihmisen arjessa. Siksi ei varmaan ole mikään asujen ykkössuosikki. Kuninkaallisiin edustustehtäviin se sopii tietty oikein hyvin, kun ei tarvitse huolehtia päällysvaatteista tai muuten miettiä sisällä/ulkona/kylmä/kuuma -kysymyksiä, kuten meidän tavallisten kuolevaisten. :)