Viikon drinksu: Jalapeno-kurkku Margarita

lauantai 18. heinäkuu 2015

Jalapeno Margarita

Nyt tulee drinkkivinkki, joka on ehkä mahdollisesti kaikkein paras, mitä koko ”Viikon drinksu” -sarjassa on tähän mennessä tehty! Jalapeno-kurkku Margarita on muunnos suosikkidrinksustani Margaritasta, mutta tässä maistuu perusainesosien lisäksi myös raikas kurkku ja ihanasti tulinen jalapeno.

Olen viimeaikoina ihastunut valtavasti kurkun makuun eri juomissa – ihan jäävedestä alkaen – ja se näkyy näköjään näissä tänne valikoituvissa ohjeissakin. En ole aikaisemmin tajunnutkaan, miten maukas ja herkullinen tuo salaattien perusvihannes voi drinkeissä olla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihan alkuun pitää sanoa vielä, että ei kannata kavahtaa jalapenon mahdollista tulisuutta. Pieni kuumotus sopii hyvin Margaritan olemukseen, mutta hottiuden astetta on helppo säätää valmistusvaiheessa. Meidän ohjeilla drinkistä tulee melko miedosti ja miellyttävästi tulinen. Kielen päällä tuntuu pienoista pirinää ja jalapeno maistuu kyllä, mutta mitään kaikkia makuaisteja huumaavaa tulipaloa ja savua korvista -tilannetta ei näillä määrillä tarvitse pelätä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JALAPENO-KURKKU MARGARITA
1 drinksu

Ainekset:

  • 1 lime
  • 2 cl sokerilientä
  • 2 cl vettä
  • 4 cl tequila
  • 2 cl Cointreau
  • tuoretta kurkkua
  • tuoretta jalapenoa

Jalapeno Margarita 4

Valmistus:

Purista limen mehu ja mittaa sokeriliemi, vesi, tequila sekä Cointreau tiiviiseen astiaan tai esim. sheikkeriin. Sekoita. Leikkaa mukaan muutama siivu (noin 3 /drinkki) kurkkua ja muutama ohuen ohut siivu jalapenoa. Laita vetäytymään kylmään vähintään pariksi tunniksi.

Tässä vaiheessa on helppo säädellä lopullisen drinkin tulisuutta. Pienellä sormenpäätestillä totesimme, että meillä oli käytössä aika ärhäkät jalapeno-yksilöt, joten päätimme ottaa varsin rauhallisesti sen kanssa. Valmistimme kolme juomaa samanaikaisesti ja käytimme noin parin sentin pätkän jalapenoa ohueksi siivutettuna.

Jalapeno Margarita 5

Reseptin idean Peetu sai jostain lukuisista seuraamistaan amerikkalaisista ruokablogeista. Yksi suosikeista on kuulemma sellainen, missä on kaksi juomakategoriaa: Margaritas ja non-Margaritas! Haha!

Jalapeno Margarita 6

Kun drinksu on saanut mehustua jääkaapissa joitakin tunteja, se on valmista tarjottavaksi. Tätä ei sheikata enää jäiden kanssa kylmäksi, joten jääkaappia viileämpää juomaa kaipaava, voi laittaa astian hetkeksi pakastimeen. Tarkoitus ei ole kuitenkaan tehdä tästä hileistä, jolloin alkoholi ja muu neste helposti erottuu.

Lasi koristellaan Margarita-tyyliin suolareunuksella. Juoman sekaan laitetaan pari sievää kurkun siivua lillumaan ja lasin reunalle sievä jalapeno-rengas. Kaada Margarita siivilän läpi valmiiksi koristeltuihin laseihin.

Mikäli drinksu-seurueessa on testosteroni-tiivistymiä, voi olla aika varma, että muun hauskan lisäksi juoma innostaa iloiseen ja ainakin katsojia viihdyttävään jalapenonsyöntikilpailuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jalapeno-kurkku Margarita on herkullisuutensa lisäksi vielä hurjan kaunis drinkki! Ja aitoon fashion-tyyliin siitä voi sanoa, että ”monikäyttöinen”. Drinksu toimii nimittäin mainiosti myös shottina. Koska itse juoma pitää joka tapauksessa valmistaa etukäteen, sitä voi samantien tehdä vähän isomman satsin ja tarjota 1 – 2 cl:n shottilaseista, kun juhlat ovat saavuttanut sen kriittisen, shotteja vaativan, pisteen.


Kirjoittanut Minttu KLO 16:37 Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon drinksu: Jalapeno-kurkku Margarita

TUNNISTEET: , ,

 

Comments are closed.