Viikon drinksu: Mansikka-Bellini

lauantai 25. heinäkuun 2015

Mansikka-Bellini

Hiukan uupunut Minttu täällä hei! Lähdettiin tänään jo aamulla kahdeksalta Peetun kanssa kesäiselle autoiluretkelle, määränpäänämme noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä sijaitseva mansikkatila, jossa saa käydä itse poimimassa mansikoita. Oli aivan ihana aurinkoinen kesäpäivä ja melkein kymmenen litraa superkesäherkkumarjoja kertyi ämpäriin aivan yllättävän nopeasti.

Mansikoiden poiminnan jälkeen käytiin meressä uimassa (vesi oli aika kylmää!) ja syötiin eväitä lounaaksi pyyhkeiden päällä istuskellen. Sinä vaiheessa kello ei ollut vielä paljoa, eikä illaksi luvattu vesisade saavuttanut vielä meitä, joten kurvasimme metsän laitaan ja poimimme mukavan saaliin mustikoita. Sen jälkeen piti vuokra-autopäivä tietty maksimoida, joten harrastimme vielä vähän kotiseutumatkailua ja suurshoppailimme ruokakaupassa. Ei ihme, että nyt on vähän väsy!

Nukkumaan ei ole kuitenkaan vielä asiaa, sillä nyt on edessä armottomat pakastus- ja hillojenkeittosulkeiset. Onnistuneen kesäpäivän (sade alkoi vasta, kun olimme jo kotimatkalla) ja hyvän marjasaaliin kunniaksi teimme tänään poimimistamme mansikoista version Italian suosikkidrinksustani Bellinistä.

Mansikka-Bellini 2

MANSIKKA-BELLINI

Ainekset:

 • 2-3 tuoretta mansikkaa per drinksu
 • hyvää proseccoa

Valmistus:

Muusaa mansikat pieneksi sutuksi (puré). Laita lasin pohjalle pari ruokalusikallista sosetta ja täytä ihanasti kuohuavalla proseccolla. Makean ystävät voi lisätä mansikkasutun sekaan pienen lorauksen sokerilientä. Lisämakeutuksen tarve riippuu toki myös käytetyistä mansikoista ja viinistä. Meidän mielestä raikas yhdistelmä ilman lisäsokeria on paras. Purén ja kuohuvan virallinen suhde on 1/3 – 2/3, mutta hedelmäisempikin versio on oikein hyvää!

Mansikka-Bellini Mansikka-Bellini


2 Responses to “Viikon drinksu: Mansikka-Bellini”

 1. Avatar Tiia K sanoo:

  Ooh kerrankin paistaa pihalla aurinko, kyllä vaan tuossa terassilla olisi nyt mahtavaa maistella noin ihanaa drinksua ja kaunista <3

  Kivaa alkanutta viikkoa! <3

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oi, teillä paistaa aurinko!! Täällä ei just nyt sada, muttei kyllä paistakaan – täytyy olla iloinen siitä, että on edes poutaa.. :D

   Ihanaa uutta viikkoa sullekin! <3