Kesän kestävät meikkivinkit

maanantai 27. heinäkuun 2015

Pikaisen ja erittäin subjektiivisen blogi-kierroksen jälkeen tuntuu siltä kuin tosi monessa osoitteessa oltaisiin jo ihan syysfiiliksissä. Kuka on päivittämässä garderobiaan uudelle sesongille, kuka aistivinaan syksyn selvästi tuulen tuoksusta.

Olen varmasti ollut yksi ykköpurnaaja, mitä tämän kesän keleihin tulee, mutta älkää nyt kertakaikkiaan väittäkö, että tämä olisi nyt tässä! Elokuu on aivan loistava kesäkuukausi – ja tänä vuonna helposti parempi ja lämpimämpi kuin esmes kolea kesäkuu. Sitä paitsi vielä koko tämän viikon on edelleen heinäkuu.

Turkoosi rantsumeikki

Kesän jatkumisen kunniaksi päätin kaivella blogini luonnoskansiossa jo alkukesästä alkaen roikkuneen kesämeikkivinkkipostauksen.

Alunperin ajattelin, että kirjoitan teille vinkiksi hyvät, Italian auringossa testatut kosmetiikkasuositukset laiskoja rannalla vietettyjä päiviä varten. Onhan tässä nyt melko kärsivällisesti odoteltu, että se mahtava hellekesä ja biitsikelit saapuisivat tänne meidänkin leveysasteille, mutta varsin turhaan. Tai olihan silloin se yksi viikonloppu perjantaista sunnuntaihin hellettä – jotenkin sitä naivina silloin kuvitteli, että lämpimästä saataisiin nauttia vähän pidempään. Siitä syystä ei tuntunut tarpeelliselta kiirehtiä rantameikkivinkkien kanssa.

Turkoosi rantsumeikki

Nyt tuumasin, että pienellä säädöllä vinkit sopivat yhtä hyvin sateeseen – tarvitaanhan silloinkin yksinkertaista ja kosteuden kestävää kosmetiikkaa. Eli tässä Mintun vinkit kestävään kesämeikkaukseen, satoi tai paistoi.

Aurinkoisella kelillä ehostuksesta huolehtiminen on periaatteessa aika yksinkertaista. Tarvitaan vain suojakerrointa riittävästi kasvoille, raikkaan väristä huulikiiltoa huulille ja kivat aurinkolasit nenälle. Välillä on kuitenkin hauska meikata vähän enemmän. Loma-aika ja pikkuisen päivettynyt iho antaa lisäksi hyvän tilaisuuden irroitella värien kanssa ja testata jotain uutta.

Turkoosi rantsumeikki

Itseäni alkoi jo keväällä himottaa turkoosit rajaukset silmissä (syytän Serena van der Woodsenia ja lopputalven intensiivistä Gossip Girl -maratoniani…). Lumene lanseerasikin sopivasti ennen kesää edullisessa Natural Code -sarjassaan vedenkestävät rajauskynät. Sarjaan kuuluu musta, samppanjanvaalea kiiltävä ja upea turkoosi kynä. Turkoosi on ollut ihan ykköslempparini tänä kesänä, kun olen ollut vapailla. Natural Code -kynissä on ihanan pehmeä, helposti levittyvä koostumus ja todella runsaasti pigmenttiä. (kynät saatu)

Turkoosi rantsumeikki

Käsittääkseni nuo molemmat sävyt, sekä vaalea vähän kiiltävä että intensiivinen turkoosi, ovat sesonkivärejä, eivätkä vakituisessa tuotannossa. Eli nyt kantsii käydä hankkimassa ihanat kesäkynät talteen!

Ruotsiksi on sanonta, että vedenkestävälle ripsivärille on kolmen B:n tarve: Bröllop, Begravning & Beach (häät, hautajaiset ja rantsu). Voin kyllä helposti keksiä muutaman muunkin tilanteen, jolloin on ihan nastaa, mikäli ripsarit eivät valahda poskille (treenatessa, purjehtiessa…). Tiedän, että monet käyttävät veden kestävää maskaraa ihan aina; itse olen sen verran laiska läträämään silmämeikinpoistoaineiden kanssa, että säästän sen vain tarpeen vaativiin tilanteisiin.

Maybellinen Lash Sensational Mascara on kyllä niin ihana, että voisin kyllä harkita sen ujuttamista myös arkikäyttöön. Ripset tuuhentuvat, pidentyvät ja kaareutuvat mielestäni tosi kauniisti ja vähällä vaivalla.Lash Sensational myös pysyy rapisematta ripsissä kestäen esimerkillisesti sekä meressä lillumisen, aurinkopetissä hikoilun että jopa hiustenpesun ajan. (ripsari saatu)

Turkoosi rantsumeikki

Tykkään loikoilla auringossa. Hyvä kirja tai pino kiiltävälehtisiä muotimagazineja, hyvä seura ja viileä kuplavesi täydentävät nautinnon. Yritän kuitenkin vältellä kasvojen paahtamista, vaikka pienestä päivetyksestä tykkäänkin. Aurinkopuuterilla on onneksi tosi helppo saada freesi lomailme kasvoillekin ilman uv-säteiden rypistävää vaikutusta. Suosikkini on ollut jo vuosikausia Guerlainin Terracotta Powder. Se on luonnollinen sävyltään, tosi hienojakoista ja helposti levittyvää. Lisäksi tuo Guerlainin versio ei sisällä lainkaan mitään hohdetta tai kimalletta ja siksi sitä voi käyttää hyvin myös päivällä.

Turkoosi rantsumeikki

Huulien suojaamiseen on kätsyin kunnon kertoimen sisältävä huulirasva, jonka päälle voi sitten sivellä suosikkihuulikiitoa mehevää sävyä tuomaan. Kannan usein mukanani aika laajaa huulikiiltovalikoimaa, sillä tykkään vaihdella sävyä fiiliksen mukaan. Huulikiiltojen kanssa ei ole muutenkaan ihan niin tarkkaa kuin huulipunien. Tai siltä ainakin tuntuu, kun en ole ikinä oppinut oikein kunnon punaa käyttämään…

Turkoosi rantsumeikki 7

Rantsumeikki ja rantsumuija. Tuntuu kyllä, että alkukesän Riminin reissusta on jo vähintäänkin ne kuuluisat ziljoona vuotta!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yleensä käytän ainoastaan hyvin neutraaleja sävyjä meikissäni ja varmaan just siksi tällainen turkoosilla irroittelu tuntuu suorastaan villiltä ja vapaalta (he he!)… Todennäköisesti en kuitenkaan tule esiintymään toimistolla kesäehostuksessani, mutta eipähän sitä muutenkaan kesä- ja rantahepenet kuulu työpaikalle.

Tulisi vain nyt vielä niitä helteitä ja rantsukelejä tänne!


6 Responses to “Kesän kestävät meikkivinkit”

 1. Avatar tuulanneli sanoo:

  Heippa Minttu :)

  vaikka minä tänään haikailin jo syysvaatteita blogissani niin tämä sinun postaus kesämeikeistä sai halauamaan kesän takaisin edes pieneksi hetkeksi. Ihanan aurinkoisia kuvia :)

  käytän kanssa kesällä vähän meikkiä koska aurinkolasit pelastavat päivän kun päivän. kesällä ei tarvitse itseään paljon tällätä // hiukset ojennukseen taakse, arskat silmille ja huulikiiltoa huuliin ja niin olet valmis;)

  kivaa viikonjatkoa sinulle <3

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hei!

   Täällä meillä on tänään niin harmaata, koleaa ja tihkusateista, että melkein olen lyöttäytymässä samaan jengiin syksynpuhujien kanssa. Ei tästä nyt taida kesää enää tulla, vaikka miten yrittäisi olla optimistinen. Ne sun postauksen tummat ihanat neuleet olisi nyt enemmän kuin tarpeen… :D

   Oikein mukavaa viikkoa sullekin! <3

 2. Avatar Helen sanoo:

  Ei vielä syksyä – ei tää kesä ole vielä menetetty!
  Elokuu on varmasti parempi kuin nämä kesäkuukaudet tähän asti! :D

  Turkoosi silmämeikki sopii kesään ja sulle.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Toivotaan tosiaan, että olet oikeassa! :)

   Turkoosi on ihan suosikkivärini kesällä – tosin silmämeikissä ihan uusi tuttavuus. :)

 3. Avatar Tiia K sanoo:

  Ah mikä kesäfiilis tuli tänne synkkyyteen. Ihanan raikas huulipuna, tosi kesäinen ja nuo Lumenen kynät ovat aivan huippuja tai Natural codejako ovat. :) Tuo Maybellinen ripsari ei vedenkestävänä versiona on tämän hetken lemppari! Sillä saa todella hyvät räpsyt.

  Miten se on, että kolme kesää tuli vietettyä Barcelonassa, kun täällä oli myös helteet ja nyt kun päätettiin ettei reissulle lähdetä, on tälläinen kesä. Voi maar….

  Aurinkoista loppuviikkoa! <3

  • Minttu Minttu sanoo:

   Aurinkoista loppuviikkoa tosiaan toivotaan – valitettavasti säätiedotukset lupailee ihan jotain muuta.. Viime kesänä ei tosiaan tarvinnut poistua Pohjolasta auringon ja lämmön hakuun. Ihan tuntuu kaukaiselta unelta, että täälläkin on muka joskus sellaista ihanuutta koettu.

   No, kyllä vielä ehtii olla lämmintäkin. Kivaa loppuviikkoa myös sulle! <3