Shoppailutunnustuksia

keskiviikko 29. heinäkuun 2015

En ole missään tapauksessa unohtanut vuoden alussa tekemääni shoppailupäätöstä; tälle vuodelle on sallittu maksimissaan 15 muotiostosta. Piste.

Kuten jo etukäteen arvelinkin, prosessi on ollut hyvin mielenkiintoinen ja opettavainen. Olen aina pitänyt itseäni harkitsevana ja jopa nirsona shoppailijana, mutta lähemmin asiaa tarkasteltuani tajusin, että se ei taida olla ihan koko totuus. Varsinaisia hankintoja harkitsen kyllä tarkkaan enkä kykene omistamaan monia lähes samanlaisia kenkiä/takkeja/laukkuja tai edes housuja tai hameita. Kauluspaitoja, neuletakkeja ja teeppareita löytyy toki useampi melko samantyylinen vaatekaapistani, koska käytännöllisesti asun niissä.

Sitten toisaalta olen äärimmäisen huono tekemään heräteostoksia. Esimerkiksi matkoilta en yleensä osta mitään muotiostokseksi laskettavaa (paikallisia ruokia kylläkin!). Tosin vihaan vilpittömästi kaupoissa kiertelyä, mikä sekin tietty vaikuttaa asiaan.

On kuitenkin yksi asia, minkä olen täysin unohtanut ja se on sisäinen Sulo Vilenini. Hyviä diilejä, kertakaikkisen mahtavia tarjouksia, mallikappalelöytöjä ja muita once-in-a-lifetime -tilaisuuksia on kovin vaikea väistellä näköjään.

Ihan kaikkea en sentään itselleni haali kun kerta halvalla saa, mutta sitten viimeisimmän, vuoden kahdeksannen ostoksen, kassan kautta kotiin on päätynyt: harmaa-valkoraitainen t-paita (Primarkista Berliinistä, vaikka piti vain shoppailla pikkuhousuja, sukkia ja muuta tarvekategoriaan menevää), musta Adidas Originals -verkkatakki (Adidas Outlet on meidän melkein naapurissa ja Peetu huomasi ohi kulkiessaan, että siellä on nyt kaikesta – 50 %), metallisia 3D-kynsikoristeita Sephoran alesta (no just niin… älä kysy miksi!) ja mustat culottes-housut Lindexin alesta (Peetu havaitsi työmatkalla, että housuissani on persuuksissa saumassa reikä. Oli ihan pakko mennä ostamaan ehjä alaosa, koska olin menossa illalla suoraan töistä tapaamaan ystävääni – eikä toimistollakaan niin kiva ole olla ratkenneissa pöksyissä!). Kaikki uudet ostokset tulevat saamaan arvoisensa ”New in” -postauksen, kunhan tässä nyt ehdin toipua tästä hurjasta shopping spreestä!

Kaiken tämän jälkeen vuoden viidestätoista ostoksesta on enää kolme (!!) käyttämättä. H&M:n Balmain -yhteistyöhön on ihan täysin pakko jättää ainakin yksi, mieluiten kaksi vapaakorttia. Nyt onkin siis harvinaisen paha paikka, kun näköjään monen kuukauden kyttäämisen jälkeen Addun nettikauppaan on vihdoin saapunut himoitsemiani tennareita.

adidas superstar

Valkoiset Adidas Original Superstar -tossut olisivat ihan täydellinen lisä kenkävalikoimaani. Klassiset, monikäyttöiset, tyylikkään sporttiset ja hyvät jalkaan. Tiedän, että tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun jauhan näistä samoista tennareista, mutta nuo on ollut niin perusteellisesti loppuunmyyty joka paikasta, että homma on ollut vähän jäissä. Peetun Lontoossa asuva ystävä oli jahdannut mustaraitaisia Superstareja kuukausitolkulla ennenkuin oli jostain saanut käsiinsä oikean kokoisen parin. Berliinissä meidät Karkin kanssa naurettiin ulos yhdestä sportti-putiikista, kun kävimme kyselemässä mahdollista varastotilannetta. Emme kuulemma olleet sen(kään) päivän ensimmäiset kyselijät, vaikka oli vasta aamupäivä.

Mutta nyt niitä saisi ja luulenpa, että tässä on seuraava ostokseni, vaikka se sitten tarkoittaakin sitä, että vuoden ostoksista on enää kaksi käyttämättä. Pitää varmaan kaivaa ompelukone esille, jos tulee ihan armoton tarve saada jotain uutta vaatetta myöhemmin syksyllä. Ei mikään huono vaihtoehto sekään…

adidas superstar Minttu

Ja nyt, kun ostopäätös on jo oikeastaan tehty, pitäisi vielä päättää, että haluanko personoida tossuni. Olen sen verran luova, että en keksinyt mitään hauskempaa tekstiä kuin oman nimeni, mutta olisihan se aika söpöä, kun olisi nimikoidut tennarit. Vai olisiko? Ehkä klassikkotennareitten tuhriminen millään ylimääräisellä on täysin no-no? Nääs, nääs – mitenkä tuonkin nyt sitten päättäisi! :D

Kuvat: Adidas


6 Responses to “Shoppailutunnustuksia”

 1. Avatar Satu sanoo:

  Minullakin on yhtä ja toista tunnustettavaa ja selvää on, että 15 muotiostoksen kiintiö tulee ylittymään – jos ei ole jo ylittynyt. Vähän sama juttu, loistavia löytöjä ja diilejä on tullut eteen sitä tahtia, että heikompia olisi hirvittänyt. Mutta kuten hyvä ystäväni Hanna totesi: ”Viisautta on lisätä elämään joustoa. Aikuisuuden iloja.” Me sentään yritimme, vai kuinka ;-) Samaisen Hannan ja kahden muun parhaan tyttökaverin kanssa olemme tulossa Tukholmaan perinteiselle viikonloppumatkallemme elokuussa enkä hetkeäkään kuvittele, etteikö Tukholman fantsusta tarjonnasta yksi tai kaksi muotiostosta matkaisi mukanani Helsinkiin. Ihanaa kesän jatkoa ja hyviä ostoksia: Addun tossut luetaan varmasti sellaisiksi.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Joo, en kyllä itsekään itseäni tuomiolle pistä, vaikka 15 raja ylittyisikin. Hyvin mielenkiintoisia havaintoja omasta ostoskäyttäytymisestä on toki tullut tehtyä jo tähänkin mennessä vaikka kuinka.

   Oikein mukavaa kesän jatkoa sullekin ja mahtavaa Tukholman reissua! :)

 2. Hyvä ostos ilman muuta! Aika jännää, että Lontoossakin on sellainen tilanne, ettei näitä saa mistään? Kun minä kävin Westfieldin ostarissa toukokuussa (vai olisko ollut ihan kesäkuun alussa, en nyt tarkalleen muista..), juuri näitä samaisia mustaraitaisia oli joka koossa. Eikä ne maksaneetkaan kuin puolet Suomen hinnasta.. Tosin, iso ero on tietty se, että mitään kustomointia ei sisältynyt diiliin:) Minä ottaisin ihan absolutely ehdottomasti myös kustomoinnin ja tietty hei omalla nimellä!!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Taisipa nyt tulla tehtyä tilaus – ja kustomoinnilla tietenkin! Ehkä oma nimi tennareissa on vähän lapsellinen, mutta olkoon nyt sitten. Itseäni ilahduttaa jo pelkkä ajatus! :D

 3. Avatar Sara S sanoo:

  Noi Addut on kyllä ihan must ! Ostin omani viime syksynä ja musta ne sopi ihan kaiken kanssa. Nyt olen menettänyt ne kuopukselle, mutta ei haittaa :)

  Itse olen yrittänyt karsia vaatekaapista kaiken tarpeettoman pois ja yritän olla ostamatta uusia ennenkuin ne on myyty. On muuten ihan hirveän vaikeaa päästä eroon vanhoista vaatteista ja osan olen kantanut suosiolla kierrätykseen, vaikka ovat olleet ihan uudenveroisia. Hillitsee kummasti ostamista. Toki olen sallinut itselleni muutamia tarpeellisia ostoksia ja osa niistä on ollut just tollaisia ihan super edullisia tilaisuuksia :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olen himoinnut just noita Adduja vaikka kuinka kauan, joten varmasti oli hyvä hankinta. Tulisivat nyt vaan pian kotiin, että pääsisi käyttämään!

   Kunnon vaatekaapin rensaus pitäisi myös mun tehdä. Tänä kesänä jäi sesonkisiivous tekemättä, kun on ollut niin viileää. Välillä tulee mieleen, että sinne kaapin perukoille on piiloutunut jotain ihan käyttökelpoistakin… :D