Viikon drinksu: Aperol Spritz

lauantai 01. elokuu 2015

Aperol Spritz

Tämänkin viikon drinksu on saanut inspiraationsa alkukesän Riminin reissustamme. Aperol Spritz vaikuttaa tosin olleen blogidrinksusuosikki jo vähintään viime kesästä, mutta itse pääsin maistamaan sitä vasta Italian reissullamme kesäkuussa. En varmaan olisi tullut tilanneeksi sitä edes silloin, olen hiukan skeptinen kaikkien kivan väristen hip-drinksujen suhteen, mutta kun jopa superkriittinen Tinni tuumasi, että tässä on oikein kiva ja raikas aperitiivi, päätin antaa sille tilaisuuden.

Ja mikä ettei! Aperol on vanhan suosikkijuomani, Camparin, tapaan ihanasti makean hapan, mutta alkoholipitoisuudeltaan puolta miedompi. Yhdessä kuivan kuplivan proseccon ja mineraaliveden siitä tulee oikein oiva kesäisen iltapäivän aperitiivi.

Aperol Spritz

APEROL SPRIZ

Ainekset:

  • 4 cl Aperol
  • 12 cl prosecco (kuiva)
  • 1 appelsiini
  • loraus hyvää kivennäisvettä

Aperol Spritz

Valmistus:

Täytä kiva lasi jäillä (Italiassa Aperol Spriz tarjottiin viinilasista, hassusta lyhyestä jalkalasista, tavallisesta juomasista jne. Eli varsinaista sääntöä tähän ei taida olla…). Leikkaa lasiin siivu, pari appelsiinia. Itse puristan aina myös appelsiinin kantoihin jääneen mehun jäiden päälle lasiin. Mittaa Aperol ja täytä lasi melkein täyteen kivalla kuivalla proseccolla. Kaada päälle loraus raikasta kylmää kivennäisvettä.

Aperol Spritz Aperol Spritz

 

Niin kaunis drinksu!

Mutta nyt meidän täytyy jo juosta, että ei missata päivän päätapahtumaa, Stockholm Pride -paraatia!


2 Responses to “Viikon drinksu: Aperol Spritz”

  1. Avatar Tammitar sanoo:

    Kiva, kesäinen drinksu! Saksassa (tänä kesänä) tämä tarjottiin suuresta viinilasista.