Postcards from Italy

torstai 06. elokuun 2015

Rimini 2015

Kesä alkaa olla lopuillaan, mutta onneksi on kaikki ihanat muistot. Fiilistelin juuri Tinnin ja mun alkukesän Riminin reissua. Olen niin iloinen, että tuli lähettyä tuolle matkalle, vaikka se olikin alunperin vähän suunnittelematon ex tempore -päätös. Niinkuin Tinni viisaasti totesi: ”Kyllä se on itse varmistettava, että kesällä saa edes vähän aurinkoa ja lämpöä.”

Maailmassa ei ole mielestäni milloinkaan liikaa kuvia auringosta, merenrannoista, lomahymyistä tai hapsullisista rantakimonoista. Toivottavasti nämä Italian kuvat toimivat samalla niinä postikorttina, joita en tältäkään reissultani saanut oikeasti lähetettyä (sorry äiti!!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihana ja aina niin tyylikäs matkaseuralaiseni Tinni. Tässä taidetaan olla ihan ensimmäisen illan aperitiiveja odottelemassa.

Rimini 2015 4

Tinni bongasi yllä olevan rautarouvan muutamankin kerran. Melkein teki mieli käydä kysymässä viestiltään coolin t-paidan alkuperää. Ei sitten kehdattu kuitenkaan…

Rimini 2015

Mielenkiintoista ja aika liikuttavaa, että monet tekevät rakkaistaan kuolinilmoituksia ja vielä useammin ”in memorial” -julisteita, jotka sitten liimataan kaupungin aitoihin. Ihan kuin omassa nuoruudessani paikallisten punk-bändien keikkajulisteet – paitsi viesti on vähän eri. Tavallaan kai ihan kiva ja ajattelevainen tausta tällä, mutta itse en kyllä ehkä haluaisi, että muistokseni liisteröitäisiin julisteita kenenkään seinille.

Rimini 2015 Rimini 2015 7 Rimini 2015 9

Parasta Riminissä: ihana biitsi ja hyvä palvelu joka paikassa! Me tosiaan lähdettiin reissuun pohjoismaisen juhannuksen aattona. Samana viikonloppuna Riminillä alkoi virallisesti ”high season”, mutta aika rauhallistahan siellä silti oli monessa paikassa. Me diggailtiin puolitäyttä, mutta täydessä valmiudessa olevaa turistikohdetta tosi paljon.

Joka paikassa oli niin siistiä ja järjestelmällistä, että on oikeasti tosi vaikea kuvitella, että tämä on joskus ollut sellainen paheen pesä, että siitä on oikein tehty lauluja! Hurjinta, mihin me törmättiin oli rannoilla kiertävät thai-hierojat. Tosin ainoa asia, mikä heissä oli hurjaa oli se, että heitä oli niin paljon vähemmän kuin Thaimaassa ja että hinnat olivat, no tietenkin, sovitettu eurooppalaiseen tasoon. Itse otin joka päivä, kun oltiin rannalla, ainakin jonkin hieronnan – ja oli kyllä joka pennin väärti!

Rimini 2015

Tinni tulee varmasti vähintään mördaan mut virtuaalisesti tämän kuvan julkaisemisen johdosta! Totuus on se, että ensimmäisenä meidän Rimini-päivänä aurinko meni pari kertaa pilveen. Hiukan saatoin hellästi mobata Tinniä siitä, että hän a) on yliherkkä kylmälle (tämä on kyllä tosiasia, kukaan ei ole niin herkkä lämpötilojen vaihtelulle kuin Tinni) b) niin epäuskoinen auringon välittömään paluuseen (se ei tosin palannutkaan ihan heti, taisin joutua laittamaan t-paidan päälle minäkin!).

Mutta heti lounaan jälkeen paistoi taas – ja todella lämpimästi!

Rimini 2015 Rimini 2015 Rimini 2015

Riminille matkustetaan varmaankin useimmiten seuramatkoilla tai vastaavilla. Jos nyt joku on meidän kaltainen omatoimimatkailija, suosittelen lämpimästi tsekkaamaan Tinnin  meidän reissua varten bongaaman neljän tähden hotellin: Erbavoglio Hotel.

Rimini 2015

Hotelli on aika uusi, vasta tälle sesongille avattu käsittääkseni, mutta kaikki toimii silti oikein mukavasti. Respassa on palvelualtista henkilökuntaa, jotka oikeasti haluavat ratkaista ongelmamme ja kun pyysimme lisää henkareita, niitä tuli kymmenen – eikä naurettavat kaksi niinkuin tavallisesti.

Hotellin kattoterassi on myös aivan tosi viihtyisä ja ihana – vaikkei uima-allas olekaan virallinen infinity-pool, emmekä saaneet ihan kaikkia sen pore-toimintoja päälle.

Rimini 2015 16 Rimini 2015 17

Erbavoglio hotellin aamiainen oli aivan mahtavan ihana. Ja siitäkin huolimatta, että jätimme ne kaikki törkimysihanan näköiset kakkuset ja piirakat syömättä. (Ei mitään laihdutuskuurinäkemyksiä, mutta aikuinen ruuansulatus ei vaan kestä herkkuja sekä aamulla että illalla! :D)

Hintatasoltaankin hotelli oli mielestäni vähintäänkin ok. Viikon yöpymiset maksoivat alle 350 euroa/hlö kahden hengen huoneessa, mikä on mielestäni neljän tähden hotellista varsin hyvä hinta.

Rimini 2015 Rimini 2015

Siinä se hapsukimono nyt sitten on. Jotenkin kuvittelin, että tähän kesään mahtuisi pilvin pimein tilaisuuksia ottaa parempia kuvia – ja etenkin mahdollisuuksia käyttää uutta hienoa kimonoani. Nyt vaikuttaa vähän siltä, että näin ei käynyt.

Rimini 2015 20

Varmaan kaikki on ihan hirmu tietoisia siitä, miten rantsuhommat Italian turistikohteissa menee. Siltä varalta, että siellä ruudun toisella puolella on joku kaltaiseni, ehkä paljonkin reissannut, mutta ekaa kertaa italialaiseen rantakohteeseen matkustava, tässä pienet pikaohjeet:

 • Riminillä ranta on jaettu sektioihin, joilla on numero. Yleensä englanninkielisessä tekstissä näihin viitataan ”Beach 1/2/56”
 • Rantatuolirannoilla pitää maksaa päivämaksu. Rahan vastineeksi saa käydä sisävessassa, suihkussa, vaatteidenvaihtokopissa, lainata lukemista (italia, saksa ja ehkä englanti) ja tietty sen oman rantatuolin ja aurinkovarjon.
 • Maksullisten rantojen ulkopuolella on aina vapaata, maksutonta aluetta. Ihan siistiä oli meininki sielläkin, mutta ilman maksullisten rantojen mukavuuksia.

Ensinnäkin pitää muistaa, että Italia ei ole Pohjoismaat, missä perussiisteyden katsotaan kuuluvan maksetuksi verovaroilla. Sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran käyn rantsupisulla rannalla 45 ja havaitsen, että siellä on sekä vessa- että käsipaperia, valo katossa ja puhdas peili, jo silloin tiedän, että en maksanut turhasta. Tosin itse ranta on kyllä siisti ja hyvin hoidettu myös maksullisten alueitten ulkopuolella.
Rimini 2015 21

Edellinen Rimini vinkki-postaukseni jäi vinkkien osalta vähän vajaaksi. Tepsuttelimme iltapäivällä myös Riminin vanhassa kalastajakaupunginosassa, joka on todella pittoreskia ja näkemisen arvoista aluetta. Valitettavasti Mintulla alkoi tässä vaiheessa sandaalit aiheuttaa jo sen verran pahoja viboja, että kauniiden talojen sijaan keskityin lähinnä mahdollisten paikallisten kissojen bongaamiseen. Eli kantsii valita pehmeäpohjaiset, hyvät kengät, kun lähtee tutustumaan Riminiin, sillä innokkaalle tutkimusmatkailijalle riittää kyllä käveltävää ja mukulakiviset kadut on varsin haasteellinen alusta!

Rimini 2015 Rimini 2015 Rimini 2015

Riminin kauppahalli. Onko se nyt joku ihme, että kaikki siellä rakastavat ruokaa?

Rimini 2015

Viimeisen illan selfie. Vain hetkeä ennen, kun Minttu sai nervous breakdownin, koska loma on nyt loppu ja kaikkia niitä ziljoonia asioita, jotka piti muka lomalla saavuttaa, ei sitten tälläkään kertaa tullut nähtyä tai koettua. Kävimme turistijuna-ajelulla, nähtiin hulppea ilotulitus ja Tinni pakkasi mun matkalaukun ja sen jälkeen kaikki oli taas ok!

Rimini 2015 26
Nyt onkin jo seuraava – ensi kesän – Italian reissu suunnitteilla. Tinni ehdotteli Pisaa tai siinä lähistöllä olevia rantakaupunkeja. Itseäni kiinnostelisi hiukan Capri, mutta siellä taitaa olla kallista eikä juurikaan mahdollisuuksia rantsuhengailuun. Toisaalta olen kuullut nyt niin paljon hyvää Mallorcasta, että sinnekin voisi mennä noin about 35 vuoden tauon jälkeen. Tosin Tinnin puolelta taitaa Italia olla ainoa vaihtoehto, joten Mallorca jäänee sitten pois tai mahdollisen äkkirikastumisen kohdatessa sinne voisi tehdä ensi kesän toisen reissun.

No, mutta eletään nyt ensin tämä kesä loppuun – ennenkuin aletaan enemmän puhua seuraavasta! Pari lomailuviikkoa on itselläni vielä edessäkin jopa. Toinen niistä menee Tukholman muotiviikoilla, mutta toiseksi olemme vuokranneet Karkin ja Peetun kanssa mökin saaristosta. Olemme kaikki kaivanneet tänä kesänä erityisen paljon luontoon ja pois kaupungista – mökkiloma tulee juuri sopivasti siihen tarpeeseen!


8 Responses to “Postcards from Italy”

 1. Avatar Siiri sanoo:

  Oih, ihania kesäkuvia… pääsispä matkalle :) Muuten, tuli mieleen kun olet joskus ihastellut tyttäresi pitkiä jalkoja, että äitiinsähän on tässä tullut selvästi! En ole aiemmin kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta kyllähän sen varsinkin tuosta ekasta kokovartalokuvasta huomaa ihan noin niin kuin objektiivisesti mittaamalla, että itselläsikin on keskimääräistä pidemmät jalat suhteessa torsoon :D Looking good! Matkatoverisi myös. Hyvännäköinen kaksikko :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos Siiri! En ole kyllä milloinkaan kokenut itseäni varsinaisesti miksikään koipeliiniksi – etenkään Peetun rinnalla! Mutta ehkäpä ne mittasuhteet saattavat olla minunkin kropassani mielummin niin päin… :D

 2. Avatar Vink sanoo:

  Capri on tosiaan kallis, mutta miten olisi Ischia? Hintataso merkittävästi matalampi, mutta sieltä pääsee lautalla tai laivalla tuossa tuokiossa Caprille tai minne tahansa Napolinlahdella ja Amalfin rannikolla…

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos vinkistä! Kuullostaa oikein hyvältä. Tuollapäin Italiaa en ole koskaan ollutkaan. :)

 3. Avatar Ramppa sanoo:

  Minä vuoden Italiassa asuneena ja ties kuinka monta kesää viettäneenä sanoisin, että älkää Pisaan menkö! Turistirysä!
  Jos pohjoiseen haluaa niin Firenze on niin ihana, eikä laisinkaan niin turistien pilaama, ja siellä etelämpänä juurikin tuo Ischian saari. Ihan omanlainen ihanuutensa on Sisilia, johon Finnair nykyään lentääkin suoraan. Italian Malediivit on sitten korossa Porto Cesario ja lähiseudut. Sinne pääseminen vain Suomesta käsin on vähän työn takana.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ei me ihan Pisaan ajateltukaan mennä (vaikka olisihan se kaltevan tornin klassikkonähtävyys kieltämättä kiva nähdä) vaan siihen rannikolle Pisan tuntumaan. Italiassa on monta lomakohdetta, joissa haluaisin käydä ja Firenze on yksi niistä. Tosin Pohjois-Italiassa on tullut käytyä niin monta kertaa, että ehkä nyt olisi kiva käydä jossain muualla. Taidan kyllä ehdottaa Tinnille tuota Ischian saarta. Itse kyllä olisin kiinnostunut myös Sisiliasta, mutta pitäisi saada tuo matkaseuranikin innostumaan siitä. Porto Cesariosta en ole kuullutkaan, pitääpä pistää googleen saman tien! :)

   Suurkiitokset vinkeistä Ramppa!

 4. Avatar Sara S sanoo:

  Ihania matkakuvia ! Mua huvitti tuo kimonojuttu, keväällä sitä maalailee kaikenlaisia kuvia kesästä, mutta sää ne taitaa usenmiten pilata.
  Riminillä kävin joskus 80-luvulla ja noi rantajutut oli samoja jo silloin. Vanhasta kaupungista tykkäsin myös. Niin ja tulihan sieltä osteltua muutamat kengät ;)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Rimini oli mun mielestä todella kiva paikka. En edes oikein tajua, mistä sen kurja maine on peräisin… Mutta joo, kai se on niin, että täällä meidän leveysasteilla sitä tulee aina asetettua vähän kohtuuttomia odotuksia yhdelle kesälle. Etenkin, kun edellinen kesä oli niin poikkeuksellisen upea! :)