Shortsit toimistolla

tiistai 11. elokuun 2015

Minttu 11.8.2015

Yksi jokakesäisistä pukeutumisdilemmoista on, onko shortsit sopiva asu toimistolle vai ei. Tai no, tänä kesänä kelit ovat pitäneet huolta, että ihan hurjasti ei ole tarvinnut pohtia hellepäivien työvaatetusta. Päinvastoin on ollut varsinainen haaste pukeutua edes pikkuisen kesäisesti jäätymättä ihan totaalisesti. Nyt kuitenkin on ollut sen verran lämmintä, että päätin yrittää yhdistellä fiksuimmat shortsini office-kelpoisiksi.

Minttu 11.8.2015

Jos totta puhutaan, olen hämmästyksekseni huomannut, että sisälläni asuu varsinainen toimistopukeutumiskonservatiivi. Ei niin, että meillä nyt olisi varsinaisesti mitään pukeutumiskoodia, mutta kyllä tuntuu aika erikoiselta, kun jotkut kollegat on ihan selkeissä rantavaatteissa töissä. Ihan jo pelkästään siksi, että ilmastointi on aina sen verran kovalla, että itse en tarkene edes lyhythihaisella paidalla – saatika sitten minimittaisella nirunarumekolla.

Minttu 11.8.2015

Filippa K:n mustat pellavashortsit alkavat olla jo hiukan ikääntyneet, mutta skarpin jakun kanssa kokonaisuudesta tulee ihan toimistokelpoinen. Sopiva ainakin tällaiselle päivälle, kun ei nyt vielä ole mitään edustusta vaativia palavereita tai tapaamisia.

Minttu 11.8.2015 Minttu 11.8.2015 Minttu 11.8.2015

 

 • t-paita, Lanvin for H&M
 • shortsit, Filippa K
 • jakku, H&M
 • sandaalit, Lacoste


12 Responses to “Shortsit toimistolla”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Shortsit sopii vapaa-aikaan, mutta ei töihin. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   No, periaatteessa olen kyllä samaa mieltä, mutta vaikea nähdä asiaa ihan niin mustavalkoisena kuitenkaan.

 2. Avatar Satu sanoo:

  Konservatiivi täällä lahden toisella puolella on sitä mieltä, että shortsit eivät ole toimisto/työasu, vaan ne kuuluvat vapaa-ajalle. Monella suomalaisella työpaikalla joudutaan huomauttelemaan noista shorteista (ja narutopeista ja varviksista), sillä aika moni pitää niitä ihan kelvollisina työpaikalle. Omalla työpaikallani meitä muistutettiin taas loman päättyessä, että farkut ovet perjantaina ok, mutta muina päivinä ollaan business.Vaikka itsellä ei olisikaan tapaamisia – me nimittäin liikumme paljon samoissa tiloissa kuin meille tulevat asiakkaamme.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Narutopit ja varvastossut ei tosiaankaan kuulu tavalliselle toimistolle! Shortsien kanssa olen vähän kahden vaiheilla – siistit versiot on usein ihan samanveroiset kuin hame. Ymmärrän toki, että kun ollaan aktiivisesti tekemisissä asiakkaitten kanssa tai näkösällä ylipäätään, se asettaa ihan toisenlaiset vaatimukset myös pukeutumiselle. :)

 3. Avatar maisu sanoo:

  Jaahas, chromen automaattilomake lämmäsi numeron ja tökkäsin menemään! Poistatko joutessasi Minttu!

 4. Avatar Sara sanoo:

  Minusta nuo sopii aika hyvin toimistoon hellepäivinä :)
  Tyylikkäät ja ei ole mitkään minishortsit!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olen samaa mieltä, että shortseissa ja shortseissa on eroa. Fiksut ”pukuhousun” malliset ja vähän pidemmät ovat ookoo, jos työpaikalla ei ole erillistä dress codea, kuten meillä. Ymmärrän, että pankeissa, konsulttifirmoissa, vakuutusyhtiöissä etc on toisenlaiset vaatimukset. Enkä kyllä itsekään laittaisi minkäänlaisia shortseja toimistolle sellaisena päivän, kun on palavereita tai asiakastapaamisia…

 5. Avatar Atro sanoo:

  En käytä varsinaisia shortseja, vaan puolipitkiä housuja.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Joo, siis high-water -housut ja culottesit on mun mielestäni täysin hyväksyttyjä office-asuja! :)

 6. Avatar maisu sanoo:

  Hauska avaus. Taitaa olla niin, että on olemassa protokollavaatteet ja pukukoodi, mutta muuten toimistoasu ja businesspukeutuminen on tulkinnanvaraisia ja kokonaisuus ratkaisee. Noi jakku ja sandaalit ja t-paidan tiikerin kimallesilmät muuttaa kaiken: tässä on funtsittu ja nähty vaivaa, niin mitä sitä tyrmäämään koska kyseessä on sortsit. Riippuu alasta, firman profiilista ja viikonpäivästä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olen samaa mieltä, että yhdistelmä ja tilanne ratkaisee. Tähän asuun halusin ehdottomasti jakun, koska se lisää ”asiallisuuden” tuntua. Varmasti luovien alojen toimistoilla on sitten ihan omat pukeutumiseen liittyvät koodistonsa, mutta näin perinteisellä alalla mennään vähän fiiliksen ja päivän ohjelman mukaan. :)