Viikon drinksu: Wasabi Bloody Mary

lauantai 22. elokuu 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesäaika alkaa pikkuhiljaa päättyä, mutta vielä on aikaa ”viikon drinksulle”. Tänä lauantaina nautiskellaan wasabilla terästetystä versiosta vanhasta suosikkidrinksustani, Bloody Marysta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

WASABI BLOODY MARY

Ainekset:

  • 4 cl Vodkaa
  • 1,5 dl hyvää tomaattimehua
  • Tulista kastiketta
  • Worcestershire-kastiketta
  • wasabi-tahnaa
  • 1/2 lime
  • suolaa
  • pippuria
  • jäitä

Valmistus:

Yhteen drinksuun tarvitaan siis puolikas lime, josta puristetaan mehu. Sekoita noin sentin pituinen pätkä wasabi-tahnaa limemehuun ja kaada jäillä täytettyyn lasiin. Mittaa päälle vodka ja tomaattimehu. Mausta tulisella kastikkeella (Sriracha on niin paljon parempaa kuin Tabasco, mutta sekin käy), Worcestershire-kastikkeella, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja nauti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perinteisesti Bloody Mary koristellaan joko sellerin varrella tai limen lohkolla. Itse innostuin, kun näin jossain, että alkudrinksu oli koristeltu herkullisella tapas-tikulla. Tikuksi käy joko ihan varsinainen cocktail-tikku tai vaikka sopivan mittaiseksi katkaistu grillitikku. Tai sitten niinkuin meillä, kun kumpaakaan edellisistä ei sattunut löytymään laatikosta: ihan mikä tahansa terävä piikkimäinen juttu käy ihan hyvin! :D Herkkupalaksi voi pujotella kaikenlaista hyvää – serrano-kinkkua, mozzarella-palleroita, tomaattia, juustokuutioita, oliiveja, pikkuisia herkkukurkkuja etsetera.


Kirjoittanut Minttu KLO 18:50 Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon drinksu: Wasabi Bloody Mary

TUNNISTEET: , ,

 

Comments are closed.