Ihana syysviitta!

perjantai 25. syyskuun 2015

Minttu 25.9.2015

Kävin viime viikolla Espritillä kylässä ja sain sieltä mukaani niin kivoja vetimiä syysgarderobin täydennykseksi. Rakastuin aivan välittömästi syysmalliston vilttimäiseen poncho-viittaan. Olen ollut aikoinani ihan hulluna kaikkiin intiaani-/villi länsi -juttuihin ja viitta tuo mieleeni nuotiolla istuskelevat cowboyt..

Farkut on myös saatu Espritiltä. Ne on saman malliset kuin kesällä käytössä olleet risafarkut, mutta sävyltään paremmin syksyyn sopivan keskisiniset – ja ilman risareikiä. Sinänsä mainiota, sillä tykkään mallista aivan valtavasti ja ilman trendireikiä ne käyvät myös toimistolle.

Minttu 25.9.2015

Melko rento työasu tämä tämänpäiväinen kokonaisuuteni on. Niinkuin olen ennenkin maininnut, meillä ei varsinaisesti ole mitään erityistä dress codea, vain sellainen yleinen ”siisti” toimistomeininki. Kesän jälkeen olen pannut merkille, että erityisesti meidän osaston miesväki on alkanut soveltaa casual Friday -meininkiä. Mitään hirmu suurta eroa muihin päiviin ei ole, mutta järjestelmällisesti näyttää perjantaisin nahkakengät vaihtuvan sneakersseihin, kauluspaita neuleeseen ja housut astetta rennompiin farkkuihin.

Sillä ajattelin itsekin, että tällainen iltanuotio-henkinen kokonaisuus sopii juuri perjantaille. Tosin aion ehdottomasti yhdistää vilttiviittani myös skarpimpien vetimien pariksi – ja silloin se on aivan paikallaan myös asiallisempaa pukeutumista vaativina viikonpäivinä. Samoin kuin farkut vaikkapa kauluspaidan ja jakun kanssa.

Minttu 25.9.2015 3

Ihan älyttömän kätevästi tuollainen liuhuva yläosa ei kapealinjaisen trenssin alle istahtanut. Onneksi talvitakkini on sen verran reiluja mitoitukseltaan, että vastaavia ongelmia ei pääse syntymään.

Tosin eipä tänään taas paljoa päällysvaatteita tarvinnut kuin aamulla töihin mennessä. Päivällä oli 18 astetta lämmintä ja jengi kulki ulkona shortseissa ja t-paidassa. Ihan mieletöntä! Ei ikinä uskoisi, että kohta on jo lokakuu ja yhä vielä tarkenee ulkona sandaaleissa. Alkuiltakin oli niin lämmin, että parikin naapuria viritteli grillejä kuumaksi ilta-auringon paisteessa.

Minttu 25.9.2015 Minttu 25.9.2015

Viikonlopuksikin on luvattu ihan kesäistä keliä. Jopa lehdessä sanottiin, että sommaren kommer på besök – kesä tulee käymään. Niin ihanaa! Tosin nuo nyt jo aika monta sesonkia palvelleet Mohedan puukenkäsandaalit alkaa olla niin finaalissa, että niiden jäähyväispäivä taisi olla tänään. Hetken mietin, että pitäiskö ne viedä suutarille restauroitavaksi, mutta tarkemmin asiaa tutkittuani tajusin, että puupohjat on kuluneet niin vinkkuroiksi, ettei niitä mikään saa enää ennalleen. No, täysin palvelleina niiden on nyt hyvä päästä eläkkeelle.

Toinen välitöntä korjaamista vaativa asia on siivota tuo kuvissa pääni takana tunnelmallisesti viimeisiään vetelevä kesäinen yrttitarha jonnekin huitsin nevadaan. Pikkuisen ruosteessa näköjään sisällä asukuvaamisen taidot. Haha!

Minttu 25.9.2015

 

 • viitta, Esprit*
 • t-paita, H&M
 • farkut, Esprit*
 • sandaalit, Moheda

*tuotteet saatu


4 Responses to “Ihana syysviitta!”

 1. Avatar Jade sanoo:

  Menee hieman asian vierestä, mutta oletko koskaan tehnyt sisustuspostausta? Ymmärrän kyllä ellet halua esitellä kotiasi julkisesti, mutta parveke- ja keittiökuvia katsellessa on tullut tunne, että olisi kiva kurkata laajemminkin kotiisi. Tageista en löytänyt ”koti” tai ”sisustus”- otsikoita.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kyse ei ole niinkään halusta – vaan lähinnä tuntuu, että ei täällä meidän tavallistakin tavallisemmassa kodissa ole niin paljoa esittelemistä. Peetun valokuvausta opiskeleva hyvä ystävä tosin kuvasi hiukan täällä meillä koulutyötään varten ja niitä kuvia löytyy tästä postauksesta: Kotiesittely ensimmäistä kertaa ikinä

   Ihan huvitti katsella noita kuvia itsekin – yhtään mikään ei ole muuttunut sen jälkeen! Jopa bloggauspaikka ja asento on aivan sama juuri tälläkin hetkellä! :D

   • Avatar Jade sanoo:

    No mutta hei, sieltähän niitä kuvia löytyikin, kiitos linkistä. Pidän olohuoneesi tunnelmasta. Sen sävyt ovat pehmoiset kuin kissan turkki :-) Ja musta kiiltävä piano tuo siihen niiiin särmää. Olet taitavasti yhdistänyt eri pintoja kuten lasi, puu, metalli, pehmeät kankaat jne. Lisäksi kuvakulmat on hienosti valittu. Näistä me lukijat omiin koteihimme hyviä idiksiä poimimme, joten laita vain rohkeasti lisää kuvia kodistasi.

    • Minttu Minttu sanoo:

     Voi kiitos Jade! Tulkintasi myötä tuntuu kuin täällä olisi joku suunnitelma sisustuksen suhteen! :D Joku kaverini tosin kerran sanoi, että meidän kissat sopii täydellisesti sisustukseen, mutta heitäkään ei kyllä ole valittu sen vuoksi! :D

     Tarkoitus tuon linkittämäni postauksen jälkeen oli, että kuvaisin enemmänkin täällä meillä kotona, mutta edelleenkin on sellainen olo, että eihän täällä ole mitään nähtävää… ja siksi se on jäänyt. Parveketta on kiva kuvata, koska sinne laitan aina jotain uutta joka kevät. Ja tykkään muutenkin meidän partsista tosi paljon! :)