Shoppailuhaaste – missä mennään nyt?

keskiviikko 07. lokakuu 2015

Shoppailuhaaste 1

Vuotta on vähän vajaa kolme kuukautta jäljellä. Tulossa on vielä pikkujoulu- ja yleinen juhlakausi, H&M:n Balmain -mallisto ja oikeastaan lämpimän ja aurinkoisen syksyn ansiosta koko uusi a/w -sesonki. Ihan pakko siis tehdä pieni väliaikakatsaus siihen, missä 15 muotiostoksen haasteen kanssa nyt mennään.

Uusille lukijoille tiedoksi, että haastoin itseni vuoden alussa rajoittamaan shoppailuani ja lupasin pitää muotiostokseksi laskettavat hankinnat maksimissaan 15 tuotteessa.

Ensimmäisen kuvan nelikko on todellisia täysosumia, garderobin kaivattuja tukipilareita ja välittömästi kovaan käyttöön päätyneitä huippuhankintoja. Adidaksen Superstarit, COS:in raitamekko, Asoksen kashmir-neule ja Rodebjerin paita eivät ehkä hankintahinnaltaan olleet mitään budjettilöytöjä, mutta jo nyt tiedän varmaksi, että hinta/käyttökerta -indeksi tulee näillä olemaan pienempi kuin vähemmän harkituilla halpiksilla.

Shoppailuhaaste 2

Kosmetiikka- ja koruosastolla on ostosten joukossa sekä huteja että hittejä. Paras ostos – todellinen löytö – on Marc Jacobs Beayty -sarjan musta silmänrajauskynä. Se on käyttö- ja pysyvyysominaisuuksiltaan erinomainen: pehmeä kynä piirtää helposti ja ”jynssäämättä” halutun vahvuisen rajauksen, joka pysyy häipymättä vaikka miten pitkän ja hikisen päivän, mutta lähtee pois normaalin kasvojen pesun yhteydessä ilman panda-efektiä.

Olen ihan tyytyväinen myös Bobbi Brownin meikkipalettiin – vaikka olisihan se pitänyt tietää, että tummimmat sävyt jäävät lähes käyttämättä, ja ”käyttövärit” alkavat jo osoittaa hiipumisen merkkejä. Kahta glitterisintä väriä, tummaa ja vaaleaa, en ole osannut käyttää oikein ollenkaan.

Henkalta hankkittujen Conscious Collection -korvisten kuvittelin päätyvän kovaan käyttöön, koska tykkään pitää isoja uistimia aina, kun on vähänkään syytä laittautua. Olisikohan nuo päätynyt korviin kaksi kertaa? Voi kyllä olla, että liioittelen puolet.

Sephoran kynsikoruista ei sen enempää kuin että kyllä minä vielä jonain päivänä niitä kokeilen!

Shoppailuhaaste 3

Hyviä, mutta toistaiseksi aika vähälle käytölle jääneitä ostoksia on myös hankintojen joukossa. Kylmä kesä rajoitti River Islandin kimono käyttöä huomattavasti, vaikka ostohetkellä kuvittelin, että asun siinä koko kesän. Lindexin ”culottesit” on sen verran tuore ostos, että sen vuoksi niiden ajokilometrit on vielä aika vähissä.

Primarkin raitapaitaa olen käyttänyt jonkin verran, mutta jotain sen mallissa tai leikkauksessa on, että siitä ei ole ihan kuvittelemaani superlempparia muodostunut. Stella McCartneyn Adidakselle suunnittelema kassi on sen sijaan päässyt jo mukaan aika moneen menoon, vaikka hankin sen vain reissukäyttöön. Suurin syy on varmasti se, että kassiin mahtuu kätevästi kroki-kurssin piirustuslehtiö – ja onhan sitä tullut vähän reissattuakin.

Shoppailuhaaste 4

”Ei-aivan-napakymppi” -osastoon menee New Balancen ihanat tennarit. Tykkäsin niistä aivan hurjasti, mutta koko oli vain auttamattomasti liian pieni. Muutaman kerran yritin sneaker-kaunokaisia käyttää, mutta lopulta oli aivan pakko myöntää, että eihän siitä mitään tule. Pienet mitkä pienet. En lähtenyt kuitenkaan tossuja palauttamaan, koska ajattelin, että ne menevät sitten Karkille. Neidolla kun on melkein numeroa pienempi jalka kuin minulla. No, ei ne käynyt Karkillekaan – niin paljon pieni tuo malli on kooltaan. Peetun suosiollisella avustuksella tennarit saatiin kuitenkin myytyä hyvään kotiin ja ihan mukavalla hinnalla.

Toinen vähän vähemmän onnistunut ostos on Adidaksen hieno musta verkkatakki. En ole käyttänyt sitä kertaakaan, vaikka olen vilpittömästi sitä mieltä, että se on tosi magee. Pitäisi ottaa oikein asiaksi ja testata muutamia asuja takin kanssa… En ole vielä menettänyt toivoani sen suhteen!

Eli karu tilanne on se, että olen tehnyt 14 muotiostosta käytettävissä olevista 15:a. Aion tosin olla sitä mieltä, että saan hyvitystä New Balanceista, koska ne on myyty eteenpäin. Mutta siitäkin huolimatta jäljellä on vain kaksi ostosta tälle vuodelle. En ole vielä täysin toivoton haasteen pitämisen suhteen, mutta eihän tämä nyt kovin hyvältä näytä…


2 Responses to “Shoppailuhaaste – missä mennään nyt?”

  1. Avatar ixa sanoo:

    aika hyvin oot pärjännyt vaikka onkin enää ne kaks ostosta jäljellä! :) ja aivan mahtavia ostoksia <3 pitäisi minunkin yrittää jotain tällaista haastetta mutta nyt jo hirvittää miten pärjäisin...

    • Minttu Minttu sanoo:

      Kiitti! Yllättävän nopeasti 15 ostosta näköjään hupenee… Vuoden alussa kuvittelin, että tavoitteessa pysyminen olisi tosi helppoa, mutta ei se tosiaankaan ole. Pakko oli pysyä poissa kesäaleista yms. etten olisi mennyt ihan punaiselle. :D