3 asiaa, jotka haluaisin muuttaa elämässäni – ja muita vastauksia

tiistai 27. lokakuun 2015

Sain jo jokin aika sitten Tuulannelilta ihanan ”Starlight Blogger Award” -tunnustuksen ja haasteen vastata kolmeen tiukkaan kysymykseen.

Joskus aikoinaan, blogitaipaleeni alkuaikoina, tällaisia bloggareitten toisilleen myöntämiä arvomerkkejä kiersi blogista toiseen aika useinkin. Nykyään ainakaan omalle kohdalleni ei näitä ole juuri osunut – johtuneeko sitten siitä, että kukaan ei ole sellaista blogilleni halunnut myöntää vai että niitä ei enää juurikaan ole jaossa. En osaa sanoa, mutta jotenkin tuntuu, ettei toisten blogeille kiitosten ja ihailun osoittaminen ole ihan samalla tavalla suosittua kuin joskus edellisellä vuosikymmenellä.

Oli miten oli, olen todella iloinen ja otettu saamastani kunniamerkistä! Lisäksi olen tosi mielissäni siitä, että vielä on pikkuisen sitä alkuaikojen yhteisöllistä blogihenkeä jäljellä, jolloin toisten blogien kehuminen ja juuri tällaisten tunnustustenkin jakaminen, oli ihan tavallista.

Starlight Blog Award

Todella paljon mietintää vaatineet haastekysymykset on alunperin laatinut Lady of the Mess -blogin Lady. Tuulannelin lisäksi Lady on osa uudempaa, vasta vuosi-pari sitten löytämääni inspiroivaa ja antoisaa aikuisten naisten blogiverkostoa. Aikaisemmin tunsin olevani ihan outo lintu nuorten muoti- ja lifestylebloggareitten joukossa, mutta nyt meitä aikuisia bloggarinaisia on jo ihanan paljon!

Mutta nyt niihin haastekysymyksiin!

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Olen koko syksyn harjoitellut kiitollisuutta – ja erityisesti kiitollisuutta kaikista pienistä asioista, joita välttämättä yleensä ei edes huomaa. Tottakai olen kiitollinen kaikista isoistakin asioista – että olen saanut olla terve samoin kuin lapseni ja äitinikin, ja että on kiva työ, jossa viihdyn hyvin, mukava koti kivalla paikalla, kaksi pöljää kissaa ja ihania ystäviä, jotka tuntuvat läheisiltä, vaikka olisivatkin kaukana.

Ihan konkreettisesti olen juuri nyt tosi kiitollinen siitä, että ensi viikonloppuna on tiedossa mukava reissu Helsinkiin Karkkia tapaamaan ja blogihulinoimaan. Ja että Peetu löysi meille ihanan kisuvahdin, joten koti ei ole tyhjillään eikä kisut vailla seuraa poissaollessani.

Muutenkin koko loppusyksy tästä eteenpäin on täynnä kaikenlaisia mukavia tapahtumia, ystävän vierailua, Uumajan reissua ja kaikenlaista pienempää kiva. Olen kiitollinen siitä, että saan elää juuri omaa elämääni, enkä kenenkään muun.

Starlight Blog Award

2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi, jos pystyisit?

Olen äiti – kahden fantastisen upean, hyväsydämisen, älykkään, omapäisen, fiksun, luovan ja lahjakkaan nuoren naisen äiti. Ei tarvitse kuin vähän raaputtaa pintaa, kun mieleen tulee tuhansia kertoja, jolloin olen ollut turhan äkkipikainen, liian jyrkkä, väsynyt kuuntelemaan, purkanut omaa turhautumistani äksyyn käyttäytymiseen, asettanut oman pikkumaisuuteni etusijalle ja ylipäätään ollut niin kamala äiti, että klumppi mahassa muuttuu tonnin painoiseksi, kun vain ajattelenkin sitä. Siinä pohjattomassa huonon omatunnon säkissä riittäisi muutettavia asioita, jos se vain olisi  mahdollista.

Todella tyhmiäkin valintoja on tullut tehtyä. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen se, kun nyt jo viisi vuotta sitten satutin selkäni pahasti. Jos voisin valita uudelleen, menisin lääkäriin heti, enkä vasta, kun selkä ei vielä kahden vuodenkaan (!!) jälkeen ollut tullut kuntoon. Ehkä olisin pystynyt jatkamaan itselleni silloin niin rakasta juoksuharrastusta, enkä olisi päätynyt tähän ikuiselta vaikuttavaan ”elämäntaparemonttien” suohon.

Hedelmällisintä on tietenkin miettiä, mitä haluaisin muuttaa elämässäni nyt – eikä murehtia menneitä. Vaikka olenkin varsin tyytyväinen olooni ihan yleisesti ottaen, hiukan kuitenkin häiritsee se, että vaikka toisaalta päivät, viikot, kuukaudet vilahtelevat ohi ihan älytöntä vauhtia, tuntuu välillä siltä, että ikinä ei tapahdu mitään. Se ei faktisesti pidä paikkansa – sen voin todeta helposti vain vilkaisemalla kalenteriani. Jonkinlainen tässä hetkessä olemisen kokemus kuitenkin puuttuu ja uskon, että sen vuoksi mielen valtaa aina silloin tällöin outo tyhjyyden tunne. Haluan siis muuttaa sen miten koen juuri tämänkin hetken. Ja tämän. :)

Starlight Blog Award

3. Mikä sinun mielestäsi on elämän tarkoitus?

Tästä ei juuri kysmys voi vaikeammaksi muuttua…

Mielestäni elämän tarkoitus on tehdä maailma paremmaksi paikaksi kuin mitä se oli tänne tullessamme. Itsensä ja toisten kunnioittaminen, ympäristön arvostaminen ja kaiken elävän rakastaminen on ainoa tie siihen. En oikein osaa ajatella, että mikään muu voisi olla elämän tarkoitus. Klassinen itsensä toteuttaminen, yhteisöllisyys, onnellisuuden tavoittelu ja sen sellainen on mielestäni alisteista tuolle.

Toisaalta kysymys on niin vaikea, laaja ja melkein mahdoton hahmottaa, että yhtä hyvin voisin vastata: neljäkymmentäkaksi.

Tai: ”No, se ei ole mitään kovin erikoista. Hmm, yritä olla kiva ihmisille, varo syömästä rasvaa, lue hyvä kirja silloin tällöin, kävele hieman, ja yritä elää rauhassa ja sopusoinnussa yhdessä kaikkien uskontojen ja kansojen edustajien kanssa”. (Monty Python’s Meaning of Life, 1983)

Starlight Blog Award

Starlight Blogger Award -haasteen mukaisesti haastan mukaan blogeja ja bloggareita, jotka innostavat, inspiroivat, koskettavat, ilahduttavat, opastavat, viihdyttävät ja osaltaan luovat sen blogimaailman, jossa niin kovin viihdyn ja jota ilman elämä olisi niin paljon tyhjempää ja tylsempää! Haasteet lähtevät:

 • BusinessWoman -blogille, joka on ehtymätön inspiration lähde klassisen tyylikkäisiin toimistotyyleihin.
 • Sara S. -blogin Saralle, jonka rennontrendikästä tyyliä ja upeita kuvia ei voi kuin ihailla.
 • Glitz&Glam -blogin Minnalle ja samalla lähetän suurkiitokset erinomaisista tutoriaaleista ja kädestä-pitäen -neuvoista sekä ystävällisistä vastauksista allekirjoittaneen moniin kysymyksiin!
 • Muoti mielessä -blogin Anna Malialle, jonka tyyli, valokuvat ja sisustusvinkit ilahduttavat visuaalisesti ja inspiroivat niin kotona kuin garderobissakin.
 • Secret Wardrobe -blogin Anna-Marialle, jonka valoisa ja optimistinen ote elämään on tehnyt vähintään yhtä suuren vaikutuksen kuin kaunokaisen hurmaava olemus.
 • Tunnetilan Ninalle – kiitos aidosta, kauniista ja itsesi näköisestä blogista – sekä pitkästä blogikaveruudesta!
 • Lumo Lifestyle -blogin Lumolle, jonka silmiähivelevän kauniit kuvat ja ihanat reseptit tuovat kultareunuksen harmaaseenkin päivään.

Toivottavasti, ette ole saanut haastetta vielä kovin moneen kertaan – ja toivottavasti Starlight Blogger Award -tunnustus ilahduttaa. Tykkään itse lukea vastauksia tämän tapaisiin haasteisiin, vaikka kysymykset poikkeaisivatkin blogin muusta linjasta. On niin kiinnostava päästä tutustumaan hiukan paremmin seuraamaansa bloggariin ja siihen yleensä haastekysymykset antavat hyvän tilaisuuden.

starlight blogger award The Starlight Blogger Award is to highlight and promote Inspiring Bloggers. Here are the rules for the Starlight Blogger Award:

 1. Thank the giver and link their Blog to your post.
 2. Answer the 3 questions given to you.
 3. Please Pass the award on to 6 or more other Bloggers of your choice and let them know that they have been nominated by you.
 4. Include the logo of the award in a post or on your Blog please never alter the logo and never change the rules.


12 Responses to “3 asiaa, jotka haluaisin muuttaa elämässäni – ja muita vastauksia”

 1. Voi kiitos ihana Minttu! <3

  Ensimmäistä kertaa tänne sinun blogiisi kommentoin. Olen niin hirvittävän huono nykyään jättämään puumerkkiäni vierailuista. Joka vuosi päätän petrata ja aina vaan huomaan olevani hiljainen sivusta seuraaja toisten blogeissa.

  Mutta anyway... tartun haasteeseen. On kiperiä kysymyksiä ja vaativat syvällisen itsetutkinnan. Näitä on oikeasti hyvä hiljentyä miettimään ja kuuntelemaan itseään. :)

  • Minttu sanoo:

   Ihanaa, että haluat vastata!! Ja ymmärrän hyvin tuon kommenttikuivuuden… tärkeintä on kuitenkin vuorovaikutus ja joskus se on ihan sanatonta jopa näin netissä! <3

 2. Voi kiitos ihana <3 Mä ihan liikutuin, oikeasti :D Olipa ihana lukea vastauksesi ja tietty kauniit kehusi! Täytyykin laittaa haaste pian toteutukseen!!

  • Minttu sanoo:

   Ihanaa, jos haluat tarttua haasteeseen! Sun rohkeus, ystävällisyys ja kauneus on todella inspiroivaa! Olen tosi iloinen, että olen saanut tutustua sinuun myös oikeassa elämässä! <3

 3. Ihana, kiitos Minttu <3 Haasteet on aina jotenkin tosi mieletöntä saada! Nyt vaan hiukka hirvittää alkaa miettiä vastauksiaan aika hitokseen vaikeisiin kysymyksiin!! Että elämän tarkoituskin pitäisi ratketa - ainakin yritän, hih:)

  • Minttu sanoo:

   Siis niin vaikeat kysymykset!! Saadaan syyttää Lady of the Messin Ladya.. Vaikka toisaalta juuri tällaisiin kysymyksiin on niin ihana saada lukea toisten vastauksia. <3

 4. Sara S sanoo:

  Kiitos Minttu haasteesta ja siitä kuinka kivasti kuvailit blogiani <3
  Tässä riittää pohdittavaa hetkeksi :) Oli ihana lukea vastauksiasi.

  • Minttu sanoo:

   Toivottavasti innostut vastailemaan kysymyksiini! Ja toivon myös, että nähdään Helsingissä nyt tulevana viikonloppuna! <3

 5. tuulanneli sanoo:

  Voi ihana Minttu, kiva kun otit haasteen vastaan :)

  Olen otettu kun olit perehtynyt kysymyksiin ja taas opin paljon kivoja juttuja sinusta!

  Nyt odotan innolla viikonloppua ja toivottavasti treffataan ID-päivillä <3

  • Minttu sanoo:

   No meidän pitää ehdottomasti treffata ID-päivillä! Ajattelin olla siellä jo aika alusta, joten aikaa luulisi riittävän. Pian nähdään!! <3

 6. Voi miten hienoja vastauksia – näitä on kyllä ilo lukea!
  Toivottavasti nähdään lauantaina päivällä – iltakemuihin en ajatellut osallistua, sillä edelleenkin sieltä puuttunee se mummoparkki;)

  • Minttu sanoo:

   Toivottavasti nähdään tosiaankin!! Siellä on aina niin älyttömästi väkeä vain, mutta eiköhän me törmätä. Itse ajattelin kyllä mennä iltajuhliinkin – oli mummoparkkia tai ei! :D