Poolo – hot or not?

perjantai 30. lokakuu 2015

Minttu 29.10.2015

Luin justiinsa jostain, että poolokaulus on tänä syksynä jotain, mitä vähän aikaa sitten kutsuttiin nimityksellä ”kuumintahottia”. Kyseinen titteli ei taida enää käydä edes huonosta vitsistä, joten sanotaan nyt vaikka, että nyt kannattaa kaivella poolot käyttöön vaatekaappien perukoilta.

Itse elän täydellisessä viha-rakkaussuhteessa poolokauluspaitojen kanssa. Toisaalta tykkään mallin cooliudesta ja helppoudesta. Poolokaulus jotenkin ”täyttää” asun niin, että kaikki korut, huivit ja muut ylimääräiset härpäkkeet tuntuvat ihan liioittelulta. Toisaalta etenkin sellaiset ohuet versiot näyttävät helposti pakkopaidoilta, vaikka niille olisi julistettu miten korkea trendiasema tahansa.

Minttu 29.10.2015

Varsinaisia poolopaitoja ei garderobistani löydy kuin pari-kolme ja lupaan esitellä niistä jokaisen vielä tämän poolo-buumin aikana. Ja nyt on todella paikallaan puhua boomista, sillä poolokaulusten esiintyminen trendikkyyslistoilla on erittäin säännöllistä ja kuumuusaste menee supernopeasti nollasta sataan ja sitten taas takaisin nollaan. Eli näin aikuisen pukeutujan näkökulmasta ei ole todellakaan pienintäkään syytä tehdä mitään päivitystyypisiä shoppailupäätöksiä. Parasta on hankkia poolokauluksellisia vaatteita rajoitetusti: yhdestä kolmeen kappaletta paitoja, mekkoja tai muita yläosia ja siinä se melkein jo onkin.

Yhden trendipyörähdyksen aikana vaatetta ei todennäköisesti ehdi käyttämään kovin montaa kertaa, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Poolokaulus on muotimaailman ”Jack in the Box” – eli se pompsahtaa takaisin trendihuipulle pikemmin kuin monet meistä tajusi sen sieltä poistuneen. Fiksun shoppailijan kannattaa pitää tämä mielessään, sillä lyhyen aallonpohjan aikana voi tehdä vain vähän ajan päästä helposti käyttöön otettavia löytöjä.

Minttu 29.10.2015

Oma maitokaakaon ruskea paksu puuvillaribbineule on selkeä ”aallonpojahankinta”. Neulepaita oli hintalapun mukaan yli 250 ,- euroa lähtöhinnaltaan. Silloin kun tuon ostin Tukholman Quality Outletin Filippa K:n kaupasta noin – 80 % alennuksella se oli selvästi jo kiertänyt normaalit alennusmyynnit sun muut. Ihastuin ensimmäisenä neuleen väriin, joka on niin kermaisen kaakaoinen, että melkein kykenen matkaamaan ajassa takaisin Italian alpeilla viettämääni hiihtolomaan ja elämäni täydellisimpään kaakaoon!

Nyt on sellainen tilanne, että vaikka voisin tässä höpistä vaikka miten pitkään kaikista arkisista asioista…

(niinkuin esim. siitä, että joku ajattelematon idiootti on laittanut meillä toimistolla, meidän (markkinointiosaston) kerroksen vessoihin lapun, jossa ”ystävällisesti” kehoitetaan a) vetämään vessa, b) pesemään kädet, c) käyttämään harjaa mahdollisiin vauhtiraitoihin ja varmaan vielä jotain muuta, en muista mitä. Kaiken lopuksi on huomautus: ”äitisi on ehkä täällä töissä mutta aikuiset %#&! kykenevät varmasti huolehtimaan omasta siisteydestään”.

Olen rauhaa rakastava kansalainen ja kollega, mutta tällaiset infantiilit, äärimmäisen passiivisagressiiviset laput kieltämättä ärsyttävät ihan älyttömän paljon. Tänään töiden jälkeen tiskatessani kotoista megatiskiä (käsin) suunnittelin jo ihan vakavissani, että käyn liimaamassa näihin Trivselregler-nimisiin ohjeisiin pienen lisähuomautuksen: Trivselregel nro: 1 ”passiivisagressiivisten lappujen liimaaminen yleisiin tiloihin (koskee myös vessoja) on kielletty” ”Äitisi on ehkä täällä töissä, mutta ei %#&! päiväkodin tätisi”! No, en todellakaan tule ikinä sitä tekemään. Ihmetyttää vain, että kuka oikeasti kuvittelee, että jos edes teoreettisesti joku kollegoistamme, joka on siis aikuinen ihminen, ei esimerkiksi pese käsiään vessakäynnin yhteydessä (yksi lappusen ”ohjeista”), niin tekisikö hän sen nähdessään lapun vessan ovessa? Siis kuvitteleeko lapun liimaaja, että joku meidän kollegoista on niin tietämätön henkilökohtaisesta hygieniasta, että yksi A4 voi muuttaa hänen käyttäytymisen?)

… mutta nyt pitää kyllä suoriutua jo hipitivii nukkumaan, sillä huomenna on jänskä ja kiva päivä – Helsinki-reissuni alkaa ja pääsen näkemään Karkin hoodseja Kauppatorin laidalla. Nyt siis kameran akku lataukseen ja Minttu peiton alle lataukseen myöskin!

Minttu 29.10.2015

 

 • neulepaita, Filippa K
 • housut, Lindex
 • tennarit, Adidas Boost


8 Responses to “Poolo – hot or not?”

 1. Avatar Lilja U. sanoo:

  Moi, Itse pidän poolokauluspaidoissa tärkeänä, että materiaali on mukava. Ärsyttävintä on, kun jos paita nousee naamaan asti ja sit vielä kutittaa on sähköinen tms. :) Sun paita on kivan väljän mallinen ja ovh kertoo, että sen täytyy olla mukava päällä! :)

  – Lilja, http://www.styleinterrupted.blogspot.com

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosiaankin liian tiukka poolokaulus ja kutittava materiaali on todellinen kauhistus. Tuo minun neuleeni on tosiaan mukavan väljä ja silkkipuuvillainen materiaali oikein mukavan tuntuinen ihoa vasten! :)

 2. Avatar Ansku sanoo:

  Haha! Mä niin ymmärrän :D Meilläkin on joku lappuliisa innostunut ja kuulemma EI OLE ISO VAIVA merkitä eväisiin nimi ja päivämrä vs. KORJATA HOMEHTUNEITA eväitä jääkaapista tai jotain..

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ja siis onhan se niin, että jotkut ei muista käyttäytyä ihan aina kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, mutta mitä ihmettä tuollaiset besserwisser-laput siihen auttavat? En tiedä, kuka meidän osastolta laput on kaikkiin neljään vessaan laittanut, mutta ihmettelen kyllä, että eikö hänellä tosiaan ole parempaa tekemistä työaikana… :D

 3. Avatar Ninneri sanoo:

  Mulle poolokaulus on ehdoton ei, mä en vaan siedä sitä kuristavaa tunnetta mikä mulle tulee -oli kaulus kuinka väljä tai pehmeää materiaalia tahansa. Äiti tiesi kertoa etten kuulemma ole koskaan, edes lapsena, suostunut laittamaan poolokauluksellista paitaa päälle :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jotkut vaateällötykset tulee tosiaan ihan lapsuudesta asti. Itse en voi kestää (siis todellakaan *kestää*), jos pitkähihaisen takin/jakun/neuleen/what ever päätyy jokin paita, jonka hihat jää makkaralle ja erityisesti niin, että niitä on ihan mahdoton suoristaa… Siis ajatuskin jo saa täällä kiemurtelurefleksit liikkeelle!! :D

 4. Avatar Tiia k sanoo:

  On se ihan hottia, kuten rouva itsekin. <3 Oli kivaa nähdä eilen, olet kyllä ihana pakkaus <3

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oli kyllä tosi hurjan kiva tavata!! Harmi, että et ehtinyt jäämään iltajuhliin. :)