Helsinki Diaries

perjantai 06. marraskuu 2015

Nyt vihdoinkin on Helsinkimatkapäiväkirjan aika! Ennenkuin mennään asiaan haluaisin hiukan murmuttaa tämänpäiväisestä Balmain X H&M -yhteistyömalliston lanseerauksesta – ja etenkin verkkokaupan tukkeisuudesta jälleen kerran.

Muutamana edellisenä vuonna olen ollut jo keskiviikko-iltana VIP-shoppailutilaisuudessa hankkimassa ennakkoon himoamiani yhteistyön hedelmiä. Myös ennakkoshoppailussa pätee viidakon lait ja siitä syystä olen yleensä parsinut hankintojani seuraavana päivänä nettiputiikissa. Tänä vuonna olin valitettavasti estynyt osallistumaan eiliseen shoppailutilaisuuteen – ja siksi netti oli ainoa vaihtoehtoni.

Jokaikinen vuosi nettikauppaan ”jonottaminen” on ollut tuskallista puuhaa, mutta sitkeällä yrittämisellä ja ”yritä uudelleen” -napin väsymättömällä klikkaamisella, jossain vaiheessa shoppailutaivas on auennut. Yleensä siinä vaiheessa osa tuotteista on jo loppu, mutta sellaista se on, siihen on totuttu ja siitä en valita.

Sen sijaan pisti kyllä korpeamaan aika reilusti, kun tänään ensin päästyäni sisään putiikkiin noin 8 minuuttia myynnin alkamisesta ja klikattuani nopeasti kaiken haluamani (t-paidat sekä valkoisena että mustana, helmibrodeeratun mustan kauluspaidan, musta-valkoraitaisen kauluspaidan, sen ihanan huivin ja hopeisen clutchin), kello 10.13 klikkasin itseni ensin kassalle (tiedän, että pitää toimia nopeasti, sillä yhteistyömallistotuotteet eivät ole sinun ennenkuin olet maksanut), mikä meni mainiosti ja nopean tarkistuksen jälkeen painoin ”check out” – ja järjestelmä heitti mut ULOS!!

Tällaista ei ole tapahtunut i k i n ä !! Siis nettiputiikkiin sisään pääseminen voi olla nahkeaa, mutta sitten kun on sisällä, kaupat saa kyllä vietyä loppuun ja saa syyttää vain omaa hitauttaan, jos tuotteet on tässä välissä ehtinyt loppua. Klikkailin tauotta ja sormi turtana ”yritä uudelleen” -nappia sekä tietokoneella että puhelimessa. Kun sitten lopulta yhden aikaan – eli vähän vajaan kolmen tunnin pykeltämisen jälkeen – pääsin vihdoin viemään ostokseni loppuun (puhelimessa…), oli ostoskorissa enää musta-valkoraitainen kauluspaita (joka oli toivelistani alimpana, mutta onhan se toki hieno) ja hopeinen clutch (joka on kyllä tosi ihana ja tulee varmasti käyttöön ziljoonaksi vuodeksi).

Eli siis aavistuksen ottaa päähän nyt – eikä tällä kertaa voi lähettää edes Tinniä scouttaamaan Tampereen tarjontaa – niinkuin on tehty joskus aikaisempina vuosina – kun koko Balmainia ei ole Tampereelle asti saatu.

No, puhinat sikseen ja viime viikonlopun Helsinki-elämyksiin. :)

Helsinki Diaries 1

Perjantaina pistäydyttiin Karkin kanssa Fashion & Beauty Forumin kivassa after work -tilaisuudessa. Hyvää ruokaa, mahtavaa seuraa, kauniita koruja ja vaatteita, kivoja sisustusideoita, kuplivaa juotavaa ja noin ziljoonan aivan mahtavan palkinnon arvonta – paljon sen hauskemmin ei Helsinki-viikonloppuni olisi voinut alkaa!

Hiukan kyllä ihmetyttää, että onko maailmankaikkeudella ja kohtalolla – ja mitä näitä nyt on – jotain Minttua ja Mintun jälkikasvua vastaan. Aivan huikean upeita palkintoja arvottiin tosiaankin monta, mutta kumpikaan meistä ei onnistunut voittamaan yhtään mitään. Tosin ei meitä kyllä yleensä ikinä arpaonni potki muutenkaan. Haha!

No, kivaa oli siitä huolimatta! Erityisesti jumiuduttiin testailemaan Karkin kanssa Trend Opticin paikalle tuomia ihania kehyksiä ja aurinkolaseja. Periaatteessa suosikkini olivat nuo aivan mahtavan ihanat kissalasit, jotka on Saran päällä tuossa ylempänä. Malli oli kuitenkin sen verran keski-eurooppalainen, että tällaisia slaavilaisia poskipäitä oli aivan turha yrittää tunkea niiden alle. Ihan kivat ovat nuo jännällä tavalla futuristiset arskat lähes kirkkailla pokilla myös. Livenä tykkäsin niistä kyllä vielä enemmän kuin kuvassa…

Helsinki Diaries 2

”Karkilla on sellainen pää, että sille sopii kaikki” – sanoi Karkin päiväkodin lemppari-ohjaaja silloin, kun neito oli noin 3 tai 4 vee ja ihastelin päähän ilmestynyttä palmikkokruunuviritelmää kotiinhakuhetkellä. Tuntuu vähän siltä, että sama pätee edelleen. Kaikki pokat, joita Karkki kokeili, näytti vähintäänkin tosi hyvältä neitokaisen päällä.

Omat suosikkini taitavat olla oikean yläkulman maskuliiniset arskat – vaikka yllättävän kivalta punaiset retro-kisulasitkin kuvassa näyttää.

Perjantai-iltaan tuli hiukan jännitystä, kun kotiinpaluu mutkistui aavistuksen raitiovaunun reitille sattuneen tulipalon vuoksi. Pimeässä syysillassa vilkkuvat hälytysvalot ja suojavarusteissaan vakavana liikkuva pelastushenkilöstö loivat ihan elokuvakulissimaisen tunnelman. No, sen dramaattisemmin ilta ei kuitenkaan päättynyt. Päädyimme vain aavistuksen myöhässä Karkin suurlähetystön saunasta varaamalle vuorollemme.

Saunan jälkeen oltiin aika valmista kamaa punkkaan. Tosin hiukan kyllä piti ensin ottaa hiukopalaksi Karkin ostamaa taivaallisen hyvää Brie-juustoa samalla, kun viriteltiin viimeisiä lauantain Halloween-asuja varten.

Lauantaina Karkin luona nautitun aamiaisen jälkeen olikin Mintun aika suunnata Bloggers’ Inspiration Day -tapahtumaan ja Karkin asentaa itsensä muutamaksi tunniksi gradunkirjoitusasentoon.

Helsinki Diaries

Inspiration Day oli jälleen nimensä mukaisesti inspiroiva – ja sen lisäksi myös ihanan rentouttava kokemus. Aloitin päivän hankkimalla mustan geelilakkauksen kynsiini. Olikin ensimmäinen kerta ever, kun kynsilläni on jotain muuta kuin tavallista lakkaa. Täytyy sanoa, että olen kohtuullisen tyytyväinen. Siis lauantaina olin ihan supertyytyväinen, mutta jos tämän todella pitäisi kestää kaksi viikkoa hyvänä niin nyt vajaan viikon jälkeen tuntuu, että tuskin pitää paikkansa. Aika paljon väri on jo ehtinyt rispaantua, vaikka en ole edes tiskannut tällä viikolla.

Helsinki Diaries 4

Bloggareita hemmoteltiin ihanilla herkuilla!

Helsinki Diaries Helsinki Diaries 6

Kuvausta Vagabondin osastolla. Idea oli se, että kuka tahansa saattoi käydä kuvauttamassa itsensä ja asunsa valitsemiensa Vagabond-kenkien kanssa. Kuvaussetting oli houkuttelevan ammattimainen valoineen, assistentteineen ja kuvaajakin taisi tehdä tosi hyvää jälkeä. Pisteeseen oli kuitenkin koko ajan sen verran pitkä jono, että levoton sieluni ei kyennyt olemaan niin pitkää aikaa paikoillaan. Lisäksi ajattelin, että tapahtuman lopussa siellä olisi varmasti jo tyhjää, mutta vielä kymmentä minuuttia ennen sulkemisaikaa jonoa oli niin paljon, että uusia ei enää otettu mukaan. Hiukan harmi, mutta oma vika, kun en jaksanut jäädä jonottamaan aikaisemmin.

Helsinki Diaries

Tämä on ehdottomasti yksi lempparikuvani tapahtumasta! Monta kameraa ja monta kuvaajaa. Bloggaritapahtumat on siitäkin niin ihanan rentouttavia, että kerrankin ei tarvitse pyydellä anteeksi sitä, että kaikesta pitää ottaa kuva. Haha!!

Helsinki Diaries Helsinki Diaries 9

Aivan loistava vinkki pikkujouludrinksuksi: puolet Fresita -mansikkakuohuviiniä ja puolet Blossa-glögiä. Tarjoillaan kuohuviinilasista ja koristellaan mansikalla. Jos nyt tohdin tunnustaa, niin voin kertoa, että Fresita ei ole ollut mikään suosikkijuomani. Tykkään kuivista, kirpeistä ja puhtaista mauista. Ei se missään tapauksessa pahaa ole – vain hiukan liian makeaa makuuni. Oikeastaan ainoa makea juoma (tähän lasketaan mukaan sekä alkoholittomat että -holilliset), josta tykkään, on glögi.

Suureksi hämmästyksekseni kaikki aikaisemmat käsitykseni meni nurin Fresitan ja Blossan yllättävässä ja yllättävän onnistuneessa liitossa (ja tämä ei todellakaan ole maksettu mainos – paitsi, että lasillisen sain toki drinksua maistaa). Elegantti, kevyesti kupliva, raikkaan mansikkainen ja sopivasti oikealle glögille maistuva juoma sopii erinomaisesti pariksi glögikutsujen cocktail-paloille, pikkujouluetkoille ja muihin kepeisiin joulunalusajan tilaisuuksiin. Miksei itse jouluunkin, mutta meillä tarjoillaan kyllä silloin ihan perinteistä glögiä.

Helsinki Diaries

Instrun ständillä testailemassa pokia – siis tarkemmin sanottuna avian mielettömän ihania pokia! Sen sijaan tuo peilin kautta kuvaaminen ei ole oikein ikinä luonnistunut. Eikä näköjään vieläkään… :D

Helsinki Diaries

Kamerakuolausta Olympuksen ständillä. En voi käsittää, että kamerastani ei löydy yhtään kuvaa heidän uudesta, chanel-henkisestä kamerahihnasta! Niin hieno – sellainen on ihan pakko saada!!

Helsinki Diaries 12

 

Lisäksi muotia, kenkiä, henna-tatuointeja ja vaikka mitä. Oikean alakulman täydellisen ruskeat Vagabond-nilkkurit päätyivät välittömästi ostoslistalle…

 

Helsinki Diaries 13

Inspiration Dayn jälkeen treffattiin jälleen Karkin kanssa. Käytiin syömässä ihan ookoot Cesar-salaatit hotellin ravintolassa ja alettiin laittautua iltaa varten. Oli tosi helppo yrittää asentaa irtoripsiä paikoilleen, kun Karkki nauratti huikeilla music video -esityksillään. :D

Helsinki Diaries

Superkisut in action! <3

Helsinki Diaries

Sunnuntaina vedettiin vielä ihan mieletön ähkyaamiainen hotellissa Karkin kanssa ennenkuin Mintun oli aika lähteä takaisin kohti Tukholmaa. Hotelliaamiainen on ehkä maailman paras ateria ever!

Kotona odotteli kaksi tällaista killisilmää.

Helsinki Diaries 16

 

Sunshine & Sailor Moon

Kiitos kaikille viime viikonlopusta! Oli ihana tavata kaikkia teitä vanhoja rakkaita blogituttuja, kuten myös kaikkia teitä uudempia tuttavuuksia – tuntuu kuin olisimme tunteneet jo ikuisuuden ja löytäneet yhteisen aaltopituuden, vaikka livenä nähtiinkin nyt vasta ensimmäistä tai toista kertaa!

Hiukan harmittelen sitä, että jäi niin monta ihanaa tyyppiä tapaamatta ja monta kuulumista vaihtamatta. Toisaalta sitä suuremmalla innolla sitä odottaa sitten sitä seuraavaa tapahtumaa!


8 Responses to “Helsinki Diaries”

 1. Avatar mira p sanoo:

  Huoh… jaan pettymyksen kanssasi tuon Balmain homman osalta. Aamulla jonotin kauppaan, ja kun viimein (ehkä klo 08.05) pääsin sisään siihen osaan putiikkia jossa kyseiset tuotteet sijaitsevat, ammottivat hyllyt tyhjyyttä. Joten juurikin t-paidat ja tuo kirjailtu paitapusero jäi saamatta. En ole rynnijä tyyppiä, joten tässä voin todeta että tunkemalla, tönimällä ja rynnimällä olisin ehkä voinut jonkun noista saada, tai sitten en, sillä jono kauppaan oli melkoinen eikä tuotteista näkynyt vilaustakaan siinä vaiheessa kun massan tyrkkimänä vyöryin hyllyjen ja rekkien ohi. Mutta sain ihanan tekoturkin, joten en valita. Ajattelin sitten paikata tilanteen nettikaupassa kotiin päästyäni. Mutta mites kävikää! Yli tunnin painelin sitä TRY AGAIN nappia, ihan viimeiseen hetkeen asti ennen töihin lähtöä. Aiempina vuosina on käynyt juuri kuten kuvailit, eli olen päässyt kyllä jossain vaiheessa sisään mutta sitten lentänyt vähän väliä ulos kaupasta, nyt en edes pässyt sisään… Töissä sitten pääsin vihdoin nettikauppaan sisään, mutta tokihan tuo paitapusero ja t-paidat olivat tuolloin jo loppuunmyytyjä. Kyllä sapetti!!! Niin paljon että ihan piruuttani klikkasin mokkanilkkurit ostoskoriin ;D Eli Balmain saldo: En saanut mitään mitä alunperin himoilin, mutta olen huisin tyytyväinen näihin mitä sain. Silti jossain takaraivossa kaihertaa että millä perusteella ja missä järjestyksessä sinne nettikauppaan pääsee sisälle?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olisi tosiaan ihan mahtava saada tietää, millä perusteella sinne nettikauppaan pääsee sisään! Joku sinne näköjään pääsee – ja onnistuu vielä viemään kaupat loppuun asti, koska monet tavarat on myyty loppuun, kun itse sinne pääsee…

   Kauppaan – siis siihen ihan fyysiseen – en ole mennyt enää vuosiin, sen verran hurja meininki siellä on. Varmaan jotain Jimmy Choo mallistoa jonottelin viimeksi tuntikausia. Haha!

   Ihan tyytyväinen olen itsekin Balmain-saldooni: hopeinen clutch on takuuvarmasti tosi hieno livenä ja kauluspaidallekin on tällaisella toimistorotalla paljon käyttöä. Erityisesti t-paidan (tai paitojen..) missaaminen ottaa kyllä vähän vielä päähän… :D

 2. Avatar Nina sanoo:

  No voi höh!!! Voi että kun mä olisin ollut fiksu, niin olisin ostanut sulle keskiviikkona noi t-paidat! Mutta kun en ollut… :( mä sitten otin sen kipparintakin ja valkoisen t-paidan. Mekon palautin eilen, ja hetkittäin kadun päätöstäni. Se istui niin täydellisesti… Noh, jos se on mulle tarkoitettu, niin törmään siihen vielä joskus jossain… Ehkä.. ;) Mutta se hopienen clutch on kyllä tosi hyvä saalis, sen puolesta kannatti taistella! Itse pääsin ihailemaan sitä vain muiden onnekkaiden käsissä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Äh, no ei voinut mitenkään tietää! Oliko Helsingin ennakkoshoppailussa ihan rauhallinen tunnelma? Täällä niissäkin on ollut aika hurja meininki – tosin ei mitään verrattuna varsinaiseen. Ja voi olla, että kadut mekon palautusta, mutta toisaalta teit varmasti jonkun onnekkaan löytäjän todella iloiseksi. :)

   Kipparintakki on varmasti todella hyvä ostos! Katselin itsekin sitä vähän sillä silmällä, mutta takkitilanteeni on nyt sen verran hyvä, etten pystynyt perustelemaan itselleni sen hankintaa.

 3. Avatar Sara S sanoo:

  Ihania kuvia sulla on meidän tilaisuudesta :) Oli hurjan kiva nähdä sekä siellä että Indiedaysin päivässä.

  Karkki on valtavan kaunis ja tykkäsin hänen perjantain asustaan. Simppelin tyylikästä !

  Tiedätkö, unohdin koko Balmain jutun ;) Eikä edes oikeastaan harmita, yritän nykyisin pitää oman tyylin aika minimaalisena ja siihen ei kyllä Balmain oikein istu tai ehkä ne teepparit olis ollu ihan kivat. En vaan tykkää jonottaa liikkeessä tai netissä ja jos en jonottamatta saa, niin olen sitten ilman.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oli tosiaankin kiva tavata! Karkin musta neulepaita perjantaina oli Fifth Avenue Shoe Repairin. Heillä on kyllä hyvät leikkaukset ja mittasuhteet, mikä yleensä on se ratkaisevin juttu hyvissä perusvaatteissa. :)

 4. Itse rynnin heti kasin liikkeeseen ja sain ne tuotteet, joita lähdinkin hakemaan. Kyllä sai mennä aikalailla kyynerpäätaktiikalla eteenpäin, jotta sai edes jotain käsiinsä. :D

  http://www.beautyboxblog.com/

  • Minttu Minttu sanoo:

   No joo, aika hurjaahan se meininki on. Varmasti jonottamalla olisi täälläkin saanut haluamansa, mutta ihan en viitsinyt shoppailua varten olla pois töistä. Jotain rajaa sentään! :D :D