New in, pre-Christmas edition

sunnuntai 13. joulukuun 2015

Ihanaa Lucian päivän loppuiltaa!

Vihdoinkin alkaa tuntua täälläkin vähän jouluiselta! Käytiin tänään Karkin kanssa Storkyrkanissa Lucianpäivän konsertissa ja oikeastaan vasta siinä, kun kävelimme läpi tunnelmallisen Gamla Stanin iski fiilis, että jouluhan on ihan kohta. Hiukan tosin harjoiteltiin jo ensimmäisenä adventtina ja soiteltiin Karkin joululaululistaa, mutta Gamla Stanin tunnelmalliset, jouluvaloin koristellut kujat, Storkyrkanin lempeä juhlallisuus ja konsertin lämmin, kynttilöin valaistu tunnelma ja klassinen koskettavuus, vasta oikein herättivät tähän joulunalusaikaan.

Joulutoivelistaa miettiessäni hoksasin, että varmaan olisi parasta ensin esitellä viimeiset uutukaisen Mintun ”New in” -osastossa. Osa on toki vilahtanut jo ohimennen eri postauksissa, mutta tässä nyt 3 viimeistä ostosta + ihanat sormukset, jotka sain blogiyhteistyön kautta.

New in 2015 1

Vuoden 15 muotiostoksen listan viidennelletoista paikalle päätyi Balmain X H&M -malliston ihana silkkipaita. Valittelinkin tuossa jo taannoin, että tuli sitten hätäpäissään tilattua vähän liian suuri paita (ja näiden yhteistyömallistojen kanssa vaihtaminenhan on mahdotonta…), joten hihansuiden kaunis kultanapitus menee piiloon. Näppärä ompelija toki fiksaisi tuon hujauksessa, mutta korjausompelu ei ole koskaan ollut vahvin lajini. Terkuin ”farkut lyhentämättä jo kolmatta vuotta”…

New in 2015 2

Vuoden viidentoista muotiostoksen kuudennelletoista paikalle päätyi niinikään Balmain X H&M -mallistoon kuuluva ihanaakin ihanampi hopea-clutch. Kovin järkevä tuo ei ole – sisukalut muistuttaa lähinnä suurta ja litteää lompakkoa, mutta ihanasta korusta se käy juhla-asussa kuin juhla-asussa. Eikä siitä bileisiin koko meikkiarsenaalin raahaamisesta ole ikinä mitään hyötyä ollutkaan!

New in 2015 3

Saanko esitellä: uusi oikea käteni, vasen aivolohkoni, uskollinen seuralaiseni, co-pilot ja wing man – pinkki iPhone 6S. Tuntuu kuin olisin palannut takaisin tälle vuosikymmenelle!

New in 2015 4

 

En ole varsinaisesti mikään minimalisti, mutta kun törmäsin viime elokuun Tukholman muotiviikolla Holpp-nimiseen korumerkkiin ja näihin herkkiin, suloisiin sterling-hopeisiin sormuksiin, olin aivan myyty. Merkin perustaja, hopeaseppä Sofia Holpp, huomasi innokkaan fanitukseni ja lähetti kiitokseksi kaksi kaunista hopeasormusta minulle. Siitä lähtien ne ovat olleet ja pysyneet vasemman keskarini koristeena! (sormukset olen siis saanut, mutta ihan vastikkeetta – eli ilman toivetta tai vaatimusta blogimaininnasta.)


2 Responses to “New in, pre-Christmas edition”

 1. Viola sanoo:

  Pahoittelen, että tämä kysymys ei liity postaukseesi millään lailla, mutta ajattelin, että sinä jos kuka tiedät vastauksen seuraavaan polttelevaan kysymykseen: pääseekö Fotografiskasta Södermalmille muuten kuin Slussenin tai sen Vikingin terminaalin puoleisen päädyn kautta? Eli pääseekö sinne ”ylös” kiipeämään esim. portaita pitkin esim. jostain juuri Fotografiska Museetin kohdilta?

  Yritän yhdistää vierailun museoon ja samalla maksimoida shoppailu/pyörimisajan Söderillä päiväristeilyn puitteissa, enkä nyt muista mitä Slussenin ja terminaalin välissä on. Auta miestä (naista) mäessä!

  ps. Nuo postaukset, joissa kommentoidaan gaalojen ja vastaavien asuja, ovat kivoja. Yleensä tuontyyppisissä postauksissa sorrutaan joko sokeaan ihkutteluun tai piiloveetuiluun, sinulla ei ole kumpaakaan, vaan sellaista aitoa ihastelua, jota on mukava lukea. Myös asujen ja suunnittelijoiden taustat ovat aina kadehdittavan hyvin hallussa.

  • Minttu sanoo:

   Kiva kuulla, että tykkäät gaalapostauksistani! Esimerkiksi Linnan juhlat on harvinainen tilaisuus nähdä suomalaista huippusuunnittelua ihan käytössä – ja siksikin pidän tosi kiinnostavana seurata tapahtuman pukukavalkadia.

   Vastaus on kyllä – Fotografiskasta kun lähtee kävelemään Slussenille päin, niin parin sadan metrin päässä (toisella puolen katua luonnollisesti) on rappuset ylös Söderiin. Ja siis Fotografiskahan on Slussenin ja Vikingin terminaalin puolessa välissä.

   Mahtavaa Tukholmapäivää!! :)