Viimetipan joululahjavinkit

tiistai 22. joulukuun 2015

Joululahjapaniikkia ilmassa?

Päätin listata omat lahjatoiveeni inspiraation lähteeksi kaikille viimehetken hankintojen kanssa tuskaileville. Oikeasti en tänä jouluna toivo kuin yhdessäoloa, sohvalöhöilyä, leffojen maratontölläystä, hyvää ruokaa ja joulun tuoksuja kotiin. Sovittiin tyttöjen kanssa, että tänä vuonna jätetään ne muutamatkin lahjat hankkimatta ja säästetään joka penni helmikuista New Yorkin matkaa varten.

Mutta jos toivoisin jotain itselleni, tässä on muutamat suosikkijuttuni, joiden uskon ilahduttavan muitakin!

PB280306_Fotor_Collage

1. Kaunis, hyvälaatuinen nahkalompakko. Nykyinen Mulberryn lompakkoni alkaa olla jo niin kulahtanut, että olisi ihana saada uusi. Vanhaa mallia, jossa seteli- ja korttisasto kiinnitetään nepparilla ja kolikko-osasto vetoketjulla, ei näköjään enää valmisteta. Aivan ihana olisi kyllä perusruskea, ympäriinsä vetoketjulla suljettava, klassinen lompakko.

2. Persoonallinen, ajatuksella valittu koru on aina hyvä lahjavalinta. Ideakorun personoidut korut eivät varmasti enää ehdi jouluksi, mutta itse ilahtuisin ainakin kauniista ”lahjakortista”, jossa lahjan antaja lupaa esimerkiksi teettää minulle rannekorun haluamallani tekstillä!

3. Joululahjaksi on tosi kiva saada asioita, joita tekee kovasti mieli, mutta joiden hankintaa on vaikea perustella itselleen ainakaan järkisyillä. Itseäni kutkuttaisi ihan mahottomasti Fujifilmin pinkki kamera, josta saisi paperikuvat tulostettua samantien. Eihän sillä varmastikaan mitään superlaadukkaita taidekuvia saa otettua, mutta miten hauskaa olisikaan reissussa tai tapahtumissa saada kuvat heti käteen.

4. Kauniit astiat ovat aina tervetulleita ainakin Mintun huusholliin. Varsinaisesti en tarvitse mitään, mutta rakastan Ultima Thule -sarjaa ja mieluusti täydentäisin nykyistä kokoelmaani esim. juomalaseilla. Yksittäinen kaunis kulho tai vati on varma valinta, jos ei tiedä, mitä sarjaa lahjan saaja kerää.
Joululahjavinkit 1

5. En tunne yhtään naista, joka ei ilahtuisi uudesta laukusta. Itselläni on edelleen menossa keskisuuren laukun metsästys. Acnen uusi laukkumallisto on niin mielettömän upea, että kelpuuttaisin siitä itselleni ihan mitä tahansa. Musta reppu on niin hillittömän hieno, että voisin jopa tinkiä vetoketju-on-pakko-olla -periaatteestani.

6. Kylpytakki voi tuntua vähän mielikuvituksettomalta ja superstandardilta lahjaidealta, mutta hei – käsi sydämelle – ylellisen pehmeä, laadukas ihanuus, johon kääriytyä saunan tai kylvyn jälkeen, mikä olisi ihanampaa! Lisäksi oma vanha kylpytakkini on jo niin hiutunut, että se kohta putoaa päältäni..

7. Miksi ihmeessä kuplavesi maistuu niin paljon paremmalta kuin pelkkä kraanavesi? En tiedä, mutta niin se vain on. Kivennäisveden suurkuluttajalle, kuten allekirjoittaneelle, on SodaStream lahjavinkkinä ihan ykkönen. Meillä itseasiassa olikin vuoden verran tuo, mutta koska se oli Peetun, laite muutti tytön mukana Uumajaan. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että SodaStream ei ole yksi niistä pöljistä keittiön pienlaitteista, joita tulee käytettyä kerran, kaksi, ja jotka sitten päätyvät johonkin nurkkaan keräämään pölyä ja viemään tilaa.

8. Paras joululahjavinkkini vuodesta toiseen: anna aikaa, lupaa hemmottelua, lahjoita apua. Niskahieronta, ikkunoiden pesu, karjalanpiirakkakoulu, pianotunti, lumilautakurssi, lastenhoitoilta – mieti, mitä osaat ja mitä lahjan saaja eniten tarvitsee. Kirjoita lupaus kauniille paperille tai kortille ja joulun toivotuin lahja on valmis!


2 Responses to “Viimetipan joululahjavinkit”

  1. Avatar Tiia K sanoo:

    Sydämellistä joulua Minttu <3