Hääpukuinspiraatiota nyt ja 100 vuotta sitten

tiistai 12. tammikuun 2016

Parantumaton romantikko täällä hei!

Rakastan hääpukuja – ja niihin liittyvää tunnelmaa, ainutkertaisuutta ja romantiikkaa yli kaiken. Nyt jo x:ttä vuotta sinkkuillessani morsiusaatokset ovat tosin vähintäänkin utopistisia omalla kohdallani – eikä kukaan muukaan perheessä ole vielä vakavassa vakiintumisvaiheessa.

Jos kuitenkin pitäisi (saisi!) valita, toivoisin pukuni muistuttavan mahdollisimman paljon John Gallianon Kate Mossille 2011 suunnittelemaa kermanvalkoista coolia boho-unelmaa.

Kate Moss wedding dress by John Galliano

Rakastan myös muodin historiaa. Tässä taas yksi loistava video, joka antaa napakasti kolmessa minuutissa erinomaisen hyvän kuvan siitä, miten hääpuvun tyyli, linja ja siluetti on vaihdellut viimeisen sadan vuoden aikana.

Jotenkin sitä kuvittelee, että hääpuku olisi yksi niistä klassisista asuista, joihin muodin vaihtelut eivät juuri vaikuta. Tässä näkee selvästi, että niin ei ole, vaikka eri lookit ei nyt ehkä sataprosenttisen autenttisia histoallisesta näkökulmasta olisikaan. Vähemmästäkin sitä alkaa suhtautua skeptisesti ”muoti vaihtelee, mutta tyyli on ikuista” -kaltaisiin latteuksiin.

Kuva: Independent


8 Responses to “Hääpukuinspiraatiota nyt ja 100 vuotta sitten”

 1. Avatar Satu sanoo:

  Oma suosikkini on Carolyn Bessett Kennedyn hääpuku (by Narciso Rodriguez). Tai ehkä se on se sulhanen siinä kuvassa, se, joka suutelee vaimonsa kättä :-) Tai sitten se on se total look: kiiltävä, sileä, taaksevedetty tukka, päivettynyt/ruskettunut iho, kieloista tehty pieni konstailematon kimppu ja sandaalit. Täydellistä – minusta!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Se oli kyllä aivan täydellinen kokonaisuus – ja hyvin, hyvin elegantti kaikkinensa! Tykkäsin myös kovasti Beatrice Borromeon eri häätyyleistä. Vaikka siinäkin taisi osittain painaa kaikkinainen yltiöromanttisuus ja prinsessasatumeininki vaakakupissa vielä enemmän.

 2. Avatar satugee sanoo:

  Mutta yksi näyttää aina pysyvän hääpuissa. Pitsi taitaa pitää pintansa vuodeta toiseen.

  • Minttu Minttu sanoo:

   No, 40-luvun ja 90-luvun puvuissa ei (tässä) ole varsinaisesti pitsiä – mutta kyllähän tietyt elementit pysyvät samana, vaikka muuttavatkin muotoa. Esim. hääkimpun muodon, koon ja olemuksen vaihtelut näkyy videolla kiehtovan hyvin. 100 vuotta on pukuhistoriassa kuitenkin erittäin lyhyt aika ja siksi muutokset näkyy parhaiten yksityiskohdissa ja siluetissa.

 3. Avatar SH sanoo:

  Häät, aina muodikas aihe ja omaa sydäntä lähellä <3 Omassa blogissani pyrinkin seuraamaan mm. häätrendejä ja jakamaan vinkkejä millä toteuttaa ne :) Tän vuoden trendiväri on ainakin ehdottomasti tämä http://www.festivus.fi/2016/01/vuoden-2016-trendivari-ruusukultarose.html , toi mekko on täydellinen!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Häät ovat niin ihana aihe – ja morsiuspuvut erityisesti! On kuvaavaa, että ruusukultarose – joka on ollut trendikäs pukeutumisessa jo monen monta sesonkia ja ehkä jo vähän menossa ohi – on vasta nyt lyönyt läpi hääaiheisissa yhteyksissä. Sen verran konservatiivisia olemme tuon tärkeän juhlan kanssa! :)