Maanantain sinivihreä hetki

maanantai 18. tammikuun 2016

Minttu 18.1.2016

En tiedä pitääkö paikkansa, mutta jotenkin tuntuu, että pakkaspäivinä alkuillan sininen hetki on jotenkin erityisen kaunis. Ihan vielä päivien pitenemistä ei havaitse – ainakaan normitoimistorotan työajoilla. Sydäntalven kirpeydestä huolimatta kevät tuntuu jo kuitenkin ilmassa ja lisääntyvän valon vaistoaa selvästi.

Tänään oli hyvien uutisten maanantai. Karkki palasi aamulla viikonlopun mittaiselta Tampereen reissulta ja kertoi mummun olevan ilahduttavan pirteässä kunnossa. Kuntoutumisen vaatimaa tsemppihenkeäkin löytyy kuulemma kovasti, mikä höllentää omaa kaulaani puristanutta pantaa ihan mielettömästi.

Minttu 18.1.2016

Matsasin (en tarkoituksella!) maanantaisen toimistoasun sinisen hetken sävyihin. Katselin tänään makuuhuoneen tuolille kertynyttä vaatepinoa ja huomasin, että olen viimeaikoina käyttänyt lähes ainoastaan tummanvihreän, sinisen ja murretun turkoosin eri sävyjä pakollisen mustan lisäksi.

Uskon värien voimaan – siihen, että eri sävyt vaikuttavat mielialaan ja yleisiin fiiliksiin. Ei ole varmaankaan mikään sattuma, että juuri nyt rauhoittavat, hoitavat, korjaavat ja uuden syntymistä tukevat siniset ja vihreät ovat tuntuneet intuitiivisesti hyvältä vaihtoehdolta?

Erityisesti tykkään asussani tuosta Whyredin paksusta silkkisatiinista tehdystä liivimäisestä kietaisuasiasta. Hiukan se on hankala yhdisteltävä, mutta mielestäni toimii kuitenkin hyvin sinisenmustan kauluspaidan kanssa.

Minttu 18.1.2016

(jaa-a, näköjään olisi taas vaihteeksi aika upottaa tyvikasvu väripurnukkaan… Haha!)

Minttu 18.1.2016

 • kauluspaita, The Shirt Factory
 • ”liivi”, Whyred
 • hame, H&M
 • kengät, Esprit (saatu)


4 Responses to “Maanantain sinivihreä hetki”

 1. Avatar B-M sanoo:

  Pröva att lägga en kallare blond färg i håret, som mera passar med det gråa. Jag tänkte prova samma, har samma problem :).

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jag har funderat på det, men på något sätt känner jag mig inte redo. Dessutom har jag återgott till att fixa färgen själv hemma och då är det helt omöjligt att få till snygga kalla blondnyanser. :)

 2. Avatar B-M sanoo:

  PS Googla på Sarah Harris, tänk om man skulle våga ha samma hårfärg som hon?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Wow! Verkligen snygg färg! Men nej – jag skulle inte vilja vara så grått i håret. Trots att min dotter Karkki tycker att jag skulle passa fint i grått. :D