3 vinkkiä: hameen käyttö pakkasella

torstai 21. tammikuun 2016

Peetu 21.1.2016

Uskomaton juttu – Tukholman mittakaavasssa varsin vakuuttavat talvikelit on jatkunut jo toista viikkoa, eikä yhtään ole olo, että pitäisi valittaa. Päinvastoin on ollut todella ihanaa; aamulla kirpeän raikasta, lounastunnin kävelylenkillä aurinkoisen tyyntä ja täkäläisittäin reilut pakkasasteet (päivälläkin yli miinus viisi) ovat taanneet kuivat ja pääosin ei-liukkaat kadut. Aivan täydellisiä talvipäiviä, joiden ainoa miinuspuoli taitaa olla se, että niitä kaikkia ei mitenkään voi viettää rinteessä.

No, vähäsen kyllä pakkanen kieltämättä hankaloittaa asuvalintoja. Nykyään en enää millään jaksa palella tyylikkyyden vuoksi – ja siksi muistutan lähinnä villaan verhottua mursua, kun liikun ulkosalla. Toisaalta, mitä väliä? Lähinnä käy sääliksi niitä, jotka eivät osaa tai rohkene pukeutua sään mukaisesti.

Peetu 21.1.2016

Se ei silti tarkoita sitä, että työmatkalle pitäisi pukeutua samoin kuin laskettelureissulla Åreen.

Peetu on vannoutunut hame-tyttö. Housumaisia asioita näkee neidon päällä lähinnä treenatessa ja kotona siivouspäivinä. Pakkaskelit aiheuttavat aavistuksen haasteita hameen käyttöön, mutta tässä Peetun parhaat vinkit lämpimänä pysymiseen:

Peetu 21.1.2016

1. Pitkä takki

Riittävän pitkä ja lämmin takki sekä pitkävartiset saapikkaat pitävät pakkasen loitolla tehokkaasti. En voi käsittää, miten joskus saatoin kulkea läpi talven pusakkamallisessa talvitakissa!

2. Useammat sukkahousut päällekäin

Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta kerrospukeutuminen toimii myös sukkahousujen kohdalla. Ei ikinä uskoisi, että yksien ohuiden sukkiksien lisääminen tavallisten, vähän paksumpien alle, lämmittäisi niin kovasti. Viime talvena kovien pakkasten aikaan Peetu kertoi joskus pukevansa jopa kolmet sukkikset päällekäin. Ihme juttu, mutta toimii!

3. Fleece-sukkikset

Tämän vinkin olen itsekin napannut talvikäyttöön. H&M:ltä (ja ehkä muiltakin) löytyy aivan taivaalliset sukkikset, joiden sisus on pehmeää, harjattua fleeceä. Fleece-sukkikset eivät tosin ole ihan joustavat kuin normit, joten jos olet kahden koon välistä, kantsii valita se isompi. Lupaan, että et tule katumaan!

Peetu 21.1.2016 Peetu 21.1.2016

 • neulepaita, Monki
 • helmikauluspaita, Forever21
 • hame, Asos (Asos-mallistoa)
 • sukkikset, H&M
 • bootsit, Scorett


9 Responses to “3 vinkkiä: hameen käyttö pakkasella”

 1. Avatar Ulla sanoo:

  Heh, mä vedän kahenkympin pakkaskeleilläkin aina mekko tai hame päällä.. :D Tähän asti oon kiskonut aina useemmat sukkikset päällekkäin, mutta kun nää pakkaset ei näköjään ookaan vielä ihan heti kaikkoamassa, voisinpas käydä ostamassa tommoset fleece-sukkiksetkin itselleni! Mun vinkki on myös käyttää pitkiä hameita – maksit ja puoleen väliin säärtä ulottuvat mekot toimii myös talvella ja lämmitää kivasti! :)

 2. Avatar reetta sanoo:

  Yllättäen tuntuu, että useammat sukkahousut päällekäin (esim. 100den + paksummat puuvillaiset) on jopa lämpimämpi yhdistelmä pakkasella kuin pitkikset/sukkikset ja housut, näin totesi hametyttö asuessaan Rovaniemellä :) Kiitos tuosta fleecesukkisvinkistä, pitääpä käydä katselemassa!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olen niin samaa mieltä sun kanssa! Kuulostaa aika uskomattomalta, mutta sukkahousukerrokset lämmittää tosiaan todella hyvin! :)

 3. Avatar MariaK sanoo:

  Fleecesukkiksia kaipaaville vinkiksi, että Tokmannilta saa tosi joustavia! Niin helppo kiskaista kerrosten päälle :).

 4. Avatar Emma sanoo:

  Eipä jäänyt minullakaan hame pois kun oli pakkaset, sen verran hameisiin menevä olen. Kerroksittain sukkahousua alle vaan ja liikkeelle. Muistan vielä 2-3 talvea sitten, kun tosi kylmillä keleillä vedin kolmet sukkahousut päällekkäin. Nyt en enää tartte kuin yhdet melkeinpä -20 asteeseen. Fleecesukkahousujen alle olen lisännyt ohuemmat sukkikset kun on ollut vielä kylmempi. Ihmeesti vaan fleecesukkahousuista ei mene tuulikaan juuri läpi toisin kuin tavallisista vaikkapa 40 denierin sukkahousuista, jollaisissa usein värjöttelen pitkälle loppusyksyyn saakka. Minulla talvellakin yleensä aika lyhyt hame päällä (jää reilusti polven yläpuolelle) ja saapikkaat, joten aika pitkä kaistele säärtä jää pakkasen purtavaksi. No, onneksi joku keksi nuo fleecesukkahousut. Kannattaa kokeilla. Omani löysin Lindexiltä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosiaan ihan parasta fleece-sukkiksissa on se, että ne pitää aika hyvin tuulta – ja näyttää silti aivan normaleilta paksuilta sukkahousuilta! :)

 5. Avatar Emma sanoo:

  Kyllä, ja vielä kun löytäisi jostain muitakin kuin niitä tavanomaisia värejä. Esim. viininpunaisia fleecesukkahousuja en ole nähnyt missään. Ulkomaisista nettikaupoista löytyy kyllä. Samallahan voisi tilata muitakin vähän erikoisempia sukkahousuja, kun on kuitenkin hame käytössä ympäri vuoden.