Oscar gaala 2016 – parhaat pukeutujat

tiistai 01. maaliskuun 2016

Ennenkuin mennään pukuihin, pitää sanoa yksi juttu. Takinkääntäjä ja mielenimuuttaja olen ollut aina, mutta en olisi kyllä ikinä uskonut, että Leonardo DiCaprio tekee niin suuren vaikutuksen kuin teki. Voin tunnustaa, että olen aikaisemmin hieman huvittuneena seurannut Oscar-kisojen ikuisen kakkosen sijaa pitäneen näyttelijän kamppailua pystistä. Nyt olen vakuuttunut, että palkinto meni juuri oikeaan osoitteeseen (en kyllä ole nähnyt leffaa, mutta se on luonnollisesti toissijaista!). Ja mikä kiitospuhe! Ei voi kuin ihailla, että DiCaprio päätti käyttää tärkeän hetkensä taisteluun ympäristön puolesta! Mikä karisma! Taidan olla pikkuisen ihastunut…

Mutta mites ne puvut? Yleensä olen onnistunut karsimaan blogiin top 5 parasta asua ja ehkä lisäksi yhden erikoismaininnan. Nyt oli ihan pakko ottaa mukaan kymmenen mekkoa ja silti tuntui, että aika raakaa karsintaa sai tehdä. (Sorry Jennifer Garner!)

1 Alicia Vikander Louis Vuitton

En yleensä pidä keltaisesta vaatteiden värinä (asusteissa ja yksityiskohdissa sen sijaan rakastan sitä – näin loogisia täällä ollaan!) ja puhvimainen hameenhelma, joka aina säännöllisesti tekee jonkinlaisen paluun fashion skenelle, on sekin mielestäni sekä vaikea kantaa että helposti makuuhuoneen verhot mieleen tuova ratkaisu. Alicia Vikander saa kuitenkin kaiken anteeksi ja raikas neiti kesäheinä -olemus Louis Vuittonin luomuksessa täydet pisteet punaisella matolla.

2 Amy Poehler Andrew GN

Näyttävän kuviolliset juhlapuvut – ja etenkin mystiset kukkakuosit – on raikas ja tosi modernilta tuntuva ratkaisu. Onhan kukkakuviota aina nähty jonkin verran Oscareissakin, mutta yleensä ennemminkin romanttiseen taipuvaisina southern comfort -versioina. Edellinen Kiina-teemainen MET-gaala taitaa olla suurin syy aasiahenkisien kuosijuhlapukujen suosioon. Amy Poehlerin elegantisti leikattu mekko (Andrew GN) on ehdottomasti tyylikkäimpiä näkemiäni tulkintoja aiheesta. Kuosin (tai taitaa olla ihan brodeerauksia) ja linjakkaan silhuetin lisäksi tykkään tosi paljon viittamaiseksi leviävästä hihahommelista.

Naomi Watts Armani Prive

Naomi Wattsin virtaviivainen Armani Privé -luomus on kuin suoraan modernin merenneidon garderobista! Tummanpunaiset huulet täydentävät ja simppeli blondi LOB antaa sopivasti tasapainoa kokonaisuuteen. Itse olisin valinnut ehkä piirua pienemmän iltalaukun, mutta tuntuuhan se aika tylsältä rutista moisen pikkuseikan takia muuten täydellisen kokonaisuuden kohdalla. (Muutenkin trendi vaikuttaa kyllä olevan mieluiten ”ei-laukkua” kuin ”laukun-kanssa”).

Daisy Ridley Chanel Haute Couture

Tämän vuoden Oscareitten voimakkain uusi trendi taisi olla syvään uurretut pääntiet niin edessä takana kuin sivullakin. Itse en syttynyt yhtään monille Best Dressed -listoille päätyneille Charlize Theronille (vaikka muuten kyllä tykkään hänen vahvan itsevarmasta olemuksestaan) ja Olivia Wildelle. Daisy Ridley onnistui sen sijaan mielestäni yhdistämään aivan täydellisesti todella elegantin ja todella alas selkään leikatun pääntien. Pokkaa tuokin vaatii, mutta ei ihan nakuilua kuitenkaan. Rakastan myös asun sokerihuurretun jäistä sävyä (Chanel Haute Couture).

3 Olivia Munn Stella McCartney

Stella McCartney on yksi suosikkisuunnittelijoitani. Pettämätön tyylitaju, mittasuhteiden oivaltaminen ja meluton mutta voimakas design ei petä yleensä milloinkaan. Oranssi on keltaisen lisäksi väri, jota en kestä omassa pukeutumisessani ollenkaan, mutta Olivia Munn kantaa asunsa todella tyylikkäästi.

4 Priyanka Chopra Zuhair Murad

Samaisessa MET-gaalassa, josta tuossa jo aikaisemmin mainitsin, nähtiin varsinainen nakupukujen kavalkadi. Voin kuvitella, että niin Kim Kardashianin kuin Mariah Careyn tarkoitus silloin oli lähinnä kohahduttaa ja saada julkisuutta. Tai itse en ainakaan lämmennyt heidän kantamilleen asuille mitenkään erityisesti, vaikka ne varmaan jossain muodossa muodin historiaan varmasti jäävätkin (ainakin KK). Sen sijaan Priyanka Chopran Oscareissa kantama, hiukan saman tyylinen (mutta ehkä ei kuitenkaan ihan ”nakupuku”-kategoriaan sopiva) mekko on niin kaunis, että ihan henki salpautuu! ”See through” -trendi on mahdollista toteuttaa myös elegantisti ja tyylikkäästi todistaa designista vastaava Zuhair Murad.

5 Tina Frey Versace

Tiedän, että Oscareissa oli muitakin Versacen juhlapukuja – ja monien hätkähdytysarvo oli varmasti suurempi kuin Tina Freyn kantaman supersensuellin violetin luomuksen. No, haukkukaa konservatiiviksi, minusta tämä on kertakaikkiaan aivan ihana! Mekko todistaa myös mielestäni sen, että parhaimmillaan Versace on kuitenkin aivan huipputason couture-talo, joka osaa leikata kunnon italialaistyyliin naisen kurveja imartelevia ja juuri ihanasti muotoilevia vaatteita – eikä vain shokkiefektiä hakeva, Gianni Versacen aikoja haikaileva reliikki.

6 Julianne Moore Chanel Haute Couture

Kun mustaa haukutaan helposti tylsäksi, varmaksi ratkaisuksi ja epävarmojen, varjoihin piiloutujien valinnaksi. Voin kertoa, että Julianna Moore aivan huikean upeassa Chanel Haute Couture asussaan ei ole mitään näistä! Erityisen onnistunut on mielestäni graafisen, ehkä jopa hiukan art-deco -henkisen miehustan ja pehmeän raskaasti laskeutuvan guipure-pitsisen helman yhteispeli.

7 Jennifer Lawrence Dior Couture

Nyt täytyy tunnustaa – olen potenut keskivakavaa girl crushia Jennifer Lawrenciin ensimmäisestä Nälkäpelileffasta asti, jolloin näin hänet ensimmäisen kerran valkokankaalla. Viikonloppuna jet lagia potiessani katsoin putkeen Serena ja Silver Linings -leffat Netflixistä ja olin tosi närkästynyt, että American Hustler ei ollut valikoimissa edes jenkki-Netflixissä. Vietin myös ihan liian kauan aikaa googlaten, onko J-Law deittaillut Bradley Cooperin kanssa. Tällä kaikella haluan sanoa sen, että kun nyt julistan supersensuelliin Dior Couture -mekkoon pukeutuneen Jennifer Lawrencen koko Oscareitten upeimmaksi, olen täysin tietoinen siitä, että mielipiteeni ei ehkä ole täysin puolueeton. Mutta silti – tässä on niin täydellinen manttelinperijä Hollywoodin upeille voimanaisille, että ei mitään rajaa. Ja vanha totuushan on se, että karisma on se kaikkein tärkein asuste!

8 Chrissy Teigan Marchesa

Marchesa oli pukenut vuoden gaalaan aika monta daamia ja yleensä lopputulos ei ollut mitenkään erityisesti mieleeni (say no more – but Heidi Klum…). Chrissy Teigan on kuitenkin aivan tyrmäävän upea nudepohjaisessa, burgundein kukka-aplikaation koristellussa mekossaan. Ja ei, en aio sanoa, että hän on kaunis, koska vauvavatsa. Tai siis se ehkä lisää sitä kuuluisaa hehkua, mutta puku – ja koko olemus – on mielestäni Top 10 -listan arvoinen sekä vauvavatsalla että ilman.

Kuvat: Vogue.com & Elle.se


12 Responses to “Oscar gaala 2016 – parhaat pukeutujat”

 1. Avatar JonnaH. sanoo:

  Julianne Moore ja Naomi Watts olivat huikean upeita. Oli muuten älyttömän paljon mustia pukuja. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oscareissa on yleensä aina selkeästi vähemmän innovatiivinen juhlatyyli kuin esim. MET-gaalassa. Tänä vuonna meininki vaikutti poikkeuksellisen konservatiiviselta – ja se varmaan osaltaan selittää mustan suosiota.

 2. Avatar Ninneri sanoo:

  Ah mä niiiin odotin sun Oscar-katsausta tänä vuonna, nimittäin mä en tykännyt kuin neljästä mekosta punaisella matolla ja olin yleisesti pettynyt tän vuoden tyyliin. Liian simppeliä, liian ”arkista” ja liian konservatiivista mun makuuni, tuntui että monet tähdet olivat pelanneet vähän liian varman päälle asuvalinnoillaan.
  Kaipasin myös kampauksia, niitäkään ei kauheasti näkynyt.
  Jotenkin tää vuosi oli mun silmiin todella ”ysäri” (tiedä sitten mistä moinen assosiaatio) niin mekkojen, hiusten kuin asusteidenkin suhteen.
  (Tosin oon katsonut läpi vain kahden nettisivun kuvat, joissa oli aika pitkälti samat asut, eli laajempi kuvakatsaus saattaisi olla vielä paikallaan).

  • Minttu Minttu sanoo:

   No siis oli tosiaan konservatiivisin Oscarsien punainen matto vuosikausiin. Ja tuosta stailauksesta luin jostain kehuvia sanoja, että nyt on kuulemma tosi trendikästä näyttää siltä kuin olisi stailannut itse itsensä. Ja se tarkoittaa osaltaan mm. vähemmän fiksattuja kampauksia ja muutenkin löysempää yleisilmettä.

   Nyt kyllä jäi ihan kovasti vaivaamaan, että mitkä neljä mekkoa oli sun suosikkeja?! :)

 3. Avatar Ninneri sanoo:

  Kolme oli sunkin listalla: Alicia Vikander, Amy Poehler ja Olivia Munn, ja niiden lisäksi Mindy Kaling :)

  Ja tosiaan itsekin vähän ihmettelin omaa pettymystäni, koska usein tykkään vähän luonnollisemmista lookeista punaisella matolla. Nyt kun niitä oli tarjolla vaikka kuinka, ei ne enää kelvanneetkaan neidille vaan kaipasin enemmän glamouria ja tällätympää meininkiä :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Haha – niinhän se vähän on, että aina kaipaa sitä, mitä ei ole! :D

   Tykkäsin kanssa Mindy Kalingin viitta-/huivihässäkästä ja itseasiassa koko puvusta takaapäin. Edestä mekko mielestäni latisti rintoja, mistä annoin tietty pitkän miinuksen. :)

 4. Avatar Minttu-Maaria sanoo:

  Tuo Amy Poehlerin puku muistuttaa Taito Shopeissa myynnissä olevia tekstiilejä! Nousivat pinnalle vähän aikaa sitten, ne mustapohjaiset, jotka on tehnyt kansakoulujen opetustaulujen pohjalta.

  Tina Freyn puku oli mun suosikki, koska lempiväri :) Pidän myös siitä, että huomiota ei haeta paljastelemalla ja liiallisella erikoisuudentavoittelulla.

  Ykkössuosikkini oli kuitenkin Leo :D Hän taisi jälleen kerran valloittaa sydämemme… Tässä kun ikää tulee ja Titanicia katsoo, niin tuntee itsensä ihan puumaksi ja tulee äidillisiä tunteita siloposki-Leonardoa kohtaan. Sitten sitä tajuaa, että oikeasti hän onkin ihan ”kunnon” ikäinen :D :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ootko nähnyt sen Romeo & Julia elokuvan, missä Leonardo DiCaprio on Romeo ja Claire Danes Julia? Rrrakastan sitä leffaa ja silloin ihastuin (tietty) myös DiCaprioon. Jossain välissä meni vähän maku – ei ehkä niinkään huonojen elokuvien vaan mälsän (tai mälsästi mediassa esitetyn…) yksityiselämän takia. Nyt tuntuu tosi hyvältä, kun hän on saanut Oscar pystinsä ja samalla itse voi olla sinut sen kanssa, että on em. Romeo & Julia -leffan lisäksi katsonut mm. ”Catch me if you can” vähintään 12 kertaa.

   Titanicin olen nähnyt tosin vain kerran… :)

   • Avatar Minttu-Maaria sanoo:

    Piti tulla vielä vastaamaan… R & J on yksi mun lempileffoista ja olin jopa etuoikeutettu, kun sain kuvaamataidon opena katsoa leffaa ihan työn puolesta useaan kertaan. Oppilaat siis teki siitä elokuva-analyysiä :)

    Samaa mieltä DiCapriosta!

    • Minttu Minttu sanoo:

     Olen katsonut R&J:n tosiaankin todella monta kertaa. En yhtään ihmettele, että se on ollut teillä kuva-analyysin aineistona. Siinä on niin herkullisia viittauksia historian, nykypäivään, Shakespeareen etc. Pitäiskin taas pitkästä aikaa katsoa se uudelleen! :)