Synttärit New Yorkissa

keskiviikko 02. maaliskuun 2016

Minttu 50 vee

Oli ihan pakko aloittaa tämä potentiaalisesti käsistä karkaava ja superlaajaksi muuttuva New York -postausten sarja kertomalla mun 50 vee syntymäpäiväjuhlastani. Tai siis itseasiassa koko reissuhan oli yhtä synttärijuhlaa. Kukaan meistä, sen paremmin Karkki, Peetu kuin minä itsekään ei oltu milloinkaan käyty New Yorkissa, joten kaikille meille reissu oli tosi ainutlaatuinen kokemus – ja synttäreistäni saatiin hyvä syy lähteä matkaan.

Itse synttäripäivä osui viikko sitten maanantaille, mutta oikeasti juhliminen alkoi jo melkein viikkoa aikaisemmin, tiistaina, kun lentomme starttasi kohti New Yorkia. Olimme päättäneet matkan, ostanut lentoliput ja varannut majoituksen jo aikaisin viime syksynä, jolloin hinnat olivat ihan mukavan alhaalla. SASin karvalakkiosastolla meininki on reilua, mutta ilman mitään erityistä hemmottelua. Niinpä oli aivan älyttömän mahtava yllätys, että Tukholmalainen suomi-jengini oli tilannut meille shampanjaa lennolle!

Minttu 50 vee 2

En ollut ikinä kuullutkaan, että on mahdollista järkätä jotain tällaista! Täytyy sanoa, että sen verran olen sisimmässäni prinsessa, että kun lentoemännät tulivat meidän kohdalle ennen kuin edes aloittivat tarjoilun busineksessa tai muualla ja toivottivat hyviä synttäreitä Marilta, Anulta ja Ullalta, olo oli kyllä kuin olisin jonkun elokuvan tähti. Kyllä se tuntuu välillä niin hirmu hyvältä olla vähän erityinen. Special.

Varsinainen synttäripäivä, maanantai 22.2.2016 alkoi niin ihanasti ja perinteisen synttärimäisesti kuin vain voi olla.

Paitsi että meidän airbnb-kämpän diiliin kuulunut aivan ihana ja superrauhallinen 15-vuotias kisurouva, Ming Na, sekosi ihan totaalisesti, kun se näki Karkin ja Peetun hankkiman juustokakun ja siinä kynttilät palamassa. Eli siis synttäriaamun herätykseen kuului ihanaa kahvin tuoksua, paaaljon oooonneaa vaan -laulantaa, sekä ”äiti, voisiksää puhaltaa nää tosi äkkiä” -toivotuksia. Ming Na -kisu ei ollut mikään suuri kynttilä-fani ja erityisesti aamuherätyskakku lukuisine kynttilöineen sai kissaleidin hermostumaan ja hyökkäilemään kakkua kantavan Karkin nilkkoihin.

Minttu 50 vee 3

Ming Na -kisulla oli aivan varmasti repussa jotain tosi ikäviä kokemuksia synttärikakkutyyppisten elämysten kanssa. Muuten kisu oli todella rauhallinen ja rakentavan ystävällinen.

Synttärikaakun ja laulannan lisäksi sain sänkyyn toimitettuna myös lahjapaketteja. (Lahjapaketteja – minulle!! Ihanaa!!) Kuoret puhelimeen (Peetu on piirtänyt kuoren superkauniin kisukuvion) ja meditaatiokirjallisuutta on itseasiassa juuri se, mitä nyt tarvitsen!

Lunkin brunssityyppisen aamiaisen jälkeen päätimme lähteä kävelemään pitkin East Riverin rantaa kohti helikopterilaituria.

Minttu 50 vee 4 Minttu 50 vee

Voi olla, että olen aavistuksen lucky girl, mutta koko viikon ehdottomasti hienoin, aurinkoisin ja lämpimin päivä sattui osumaan juuri mun synttäreilleni!

En nyt aio millään tavalla listata hienommuus- tai vaikuttavuus- tai mihinkään muuhunkaan järjestykseen viisikymppispäiväni kokemuksia. Mutta se kyllä täytyy sanoa, että kollegoilta lahjaksi saatu helikopteriajelu oli kyllä paljon suurempi elämys, mitä etukäteen kuvittelin.

Minttu 50 vee Minttu 50 vee

Tuollaisella pikkuisella pörr-pörr-laitteella sitä sitten lenneltiin taivahalla. Jos kuvasta ei oikein erotu, niin voin kertoa, että tuossa on ikkuna myös Martensien alla. Ihan tukeva ja vahva fiilis – NOT!! :D

En ole milloinkaan aikaisemmin ollut helikopterissa ja se olikin ihan superjännä kokemus. En ehkä suosittelisi tyypeille, joilla on taipumusta matkapahoinvointiin tai joita huimaa esmes huvipuiston maailmanpyörässä. Olen joskus aikoinaan Costa Rican reissulla lentänyt superpienellä, muistaakseni kuusipaikkaisella, lentokoneella. Pienessäkin lentokoneessa on lentokonefiilis, helikopterissa ei. Tunne varsinkin noustessa oli kuin olisi ikkunallisessa näköalahississä, joka ei ole kiinni missään. Täytyy myöntää, että en ollut edes ajatellut, miten kovasti helikopterireissu jäytää tällaisen meikäläisen nössön mahanpohjaa.

Minttu 50 vee

Mutta hei – mites nää näköalat?

Keli oli, niinkuin sanoin ja niinkuin näkyy, aivan täydellinen. Silti voin ihan rehellisesti tunnustaa, että kaikki tämän postauksen helikopterikuvat on vaatinut ekstrasuperskarppausta, koska silloin on pitänyt irroittaa vähintään toinen käsi helikopterin kauhukahvasta kuvan ottoa varten. Jutun alussa ja tuossa alla olevaan selfieen on vaadittu ihan erityistä joogahengitystä, että tohdin irroittaa molemmat kädet yhtäaikaa helikopterin kauhukahvoista.

Ei saa nauraa (ainakaan kovin paljoa..)!

Minttu 50 vee Minttu 50 vee Minttu 50 vee

Helikopterihomma on jännintä ja mahtavinta, mitä olen tehnyt pitkään pitkään aikaan. Tuossa takana näkyy laituri, jolta helikopterit lähtivät lentoon ja kuvan etualalla näkyy adrenaliinihuuruissaan voitonhymyilevä Minttu. Ja siis älkää nyt missään tapauksessa käsittäkö väärin: kokemus oli todella hieno, upea ja mahtava, näköalat aivan mielettömät ja koko homma todella turvallisen ja professionaalin oloisesti hoidettu. En vain ehkä ollut ihan sataprosenttisesti valmistautunut siihen, miten jännältä se tuntuu.

Helikopterireissun adrenaliininhuuruiset voittobisset nautittiin + 15 asteen lämmössä ulkona ja ihan parhaassa auringonpaisteessa. Ravintolan terassin peilaavasta ikkunaseinästä heijastuu Staten Island allekirjoittaneen lisäksi.

Minttu 50 vee Minttu 50 vee 13

Auringonpaisteisen iltapäivän ja rauhallisen, pitkän lounaan jälkeen päädyttiin Meatpacking Districkille ja High Line -puistoon. Paluumatkalla Peetun ottama kuva vetää hyvin yhteen iltapäivän fiilikset: ihana olla juuri tässä, juuri nyt, juuri maailman rakkaimpien ihmisten kanssa! <3

Minttu 50 vee 14

En ole tainnut milloinkaan oikein kunnolla täällä blogissa selostaa, miten hurjan paljon tykkään paperikaupoista ja erityisesti postikorteista. No, synttäri-iltanani pistäydyttiin yhteen New Yorkin ziljoonista ihanista paperikaupoista ja kaikki päätyi siihen, että olin iloinen pupu… :D

Päivän aktiviteettien ja High Line Parkin jälkeen ohjelmassa oli hyvin tarpeellinen, proseccon kupliva pit stop meidän kämpillä. Hetken huilin jälkeen suunnattiin kävelymatkan päähän synttäri-illalliselle.

Minttu 50 vee 16

Illallispaikan tytöt olivat valinneet (salaa minulta!) tekemältäni suosikkilistalta. Kasvisravintola Butcher’s Daughter oli just niin ihanan tunnelmallinen ja trendikkään tyylikäs kuin olin ajatellutkin. Lisäksi ruoka oli aivan mielettömän hyvää!! (Palaan tähän vielä, kun teen NY-ravintolapostauksen, mutta jos vinkeillä on kiire: kasvissyöjille, vegaaneille sekä hyvän ruuan ystäville aivan loistava mesta, mutta vegaanille pähkinäallergikolle vaihtoehtoja ei ole kovin montaa.)

Päivä oli ollut tosi pitkä, mutta päädyimme vielä ”viimeisille drinksuille” illan ruokapaikan ja majapaikkamme puolivälissä sijaitsevaan Schiller’s Ligour Bar -baariin. Aika hauska yhteensattuma, että juuri tuo osoittautui olevan suosikkibloggarini Tunnetilan Ninan kantabaari New Yorkissa!

Minttu 50 vee 17

Onko maailma pieni vai pieni?

Yläkuvan reippaat viimeisen drinksun nauttijat olivat jo matkalla nukkumaan, mutta muutaman mutkan ja Karkin sosiaalisten skillsien ansiosta meidät kutsuttiin vierailemaan ihan oikeaan salakapakkaan. Sieltä ei luonnollisestikaan ole kuvia, mutta voin vakuuttaa, että mahtavampaa huipennusta synttäripäivälleni en olisi voinut kuvitellakaan!

Sisäänkäynti salabaariin oli tavallisen K-kauppatyyppisen korttelikaupan takapihalta, roskisten reunoittaman käytävän päästä.

Minttu 50 vee 18

Tässä ollaan matkalla nukkumaan ihan oikeasti – mikä on aika helppo havaita hymyjen hämyisästä tasosta. Ennen kuvan ottoa olemme kuitenkin viettäneen ihanan loppuillan todella tunnelmallisessa, itämaisin matoin, muhkein nahhkasohvin ja kristallikruunuin sisutetussa salabaarissa, jossa soi todella svengaava live swing-jatsi ja kaikki drinkit tarjoiltiin teekupeista. Ihan kuin elokuvissa!

Ei varmaan ole vaikea uskoa, että on ihan mahdotonta kertoa, mikä oli kaikkein hienointa päivässä. Mutta sen voin sanoa, että tämä on ihan ehdottomasti mahtavin synttäripäiväni ikinä!!


20 Responses to “Synttärit New Yorkissa”

 1. Avatar AIKKU sanoo:

  Onpa ollut ihana matka.Itse käyn markoilla myös kortti -ja paperikaupat läpi.Ja meillä on tyttären kanssa suunnitelmissa lähteä nykiin kesällä.Se on oikein ISO haave.Joten omi oikein ihana lukea sun juttua täältä!

  • Minttu Minttu sanoo:

   NYC:issä on niin älyttömän paljon ihania kortti- ja paperikauppoja! Tuo pupukakkuloita myyvä mesta meatpacking districtillä oli vain yksi monista, missä käytiin. Toivottavasti pääsette lähtemään! Meilläkin haave tuntui ihan saavuttamattomalta, kunnes yhtäkkiä todettiin, että nyt joskoskaan tuon voisi toteuttaa! :)

 2. Avatar Marjukka sanoo:

  Oi, miten ihana päivä sulla on ollut! Muhun kyllä tekee vaikutuksen sun tyttäret, he tuntuvat olevan todella upeita nuoria naisia. Like mother, like daughter!

  Mullakin on the syntymäpäivävuosisuunnitelmia! Jos kaikki käy hyvin, ensi kesänä -17 pääsen vihdoin Yorkshiren nummille ja Bronten sisarusten kotia katsomaan!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oli kyllä niin ihana päivä!!

   Ja tyttäreni ovat kyllä huikean hienoja nuoria naisia – tosin en kyllä tohdi mitään kiitosta siitä ottaa – ennemminkin ovat niin upeita kaikesta huolimatta ja ihan omilla ansioillaan! :)

 3. Avatar Tarja sanoo:

  Voi miten ihana postaus ja miten kiva synttäripäivä sinulla onkaan ollut! :)Ja aivan mainio kelikin kaiken päälle.
  Ja arvaapa mitä: jos kaikki menee hyvin ja suunnitelmat onnistuvat, matkaan kolmen viikon päästä Nykkiin :D Tätä en olisi osannut omana syntymäpäivänäni edes villeimmissä kuvitelmissani haaveilla, mutta elämä yllättää. Nyt pelkään tietysti, että tulee mutkia matkaan, eikä suunnitelma realisoidu, mutta ainakin voin nyt fiilistellä noita sinun kuviasi ja ajatella, että kohta minäkin! :D :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi, toivon todella, että pääset matkaan!! New York on kyllä niin hieno paikka, että en olisi uskonutkaan! Nyt täytyy laittaa vauhtia kaikkiin matkapostauksiin, että ehdin antaa sulle kaikki parhaat vinkkini. :)

   • Avatar Tarja sanoo:

    Toivotaan tosiaan, että universumi on nyt puolellamme tässä asiassa ja päästään matkaan – muutamat arjen järjestelyt matkan ajaksi ovat vielä vaiheessa. Sinun matkapostauksesi saivat tässä tilanteessa aivan uuden merkityksen :D Ihanaa saada vinkkejä mukaan!

 4. Avatar Ninneri sanoo:

  Ei vitsit miten upea synttäripäivä! Kuulostaa niin hienolta. Jotain tommosta mullekin sitten kun joskus tulee the syntymäpäivän aika! :)

  Pitäsköhän meidänkin ihan oikeesti-oikeesti alkaa ton nuoren miehen kanssa katseleen lentoja sillä silmällä, kun ei ne nyt ihan miljoonia maksa. Jos täällä elämä menee suunnitelmien mukaan niin meidän pitäs molempien saada maisterin paperit kouraan ensi kesänä -ja ollaan muutaman kerran puhuttu puoliksi tosissaan että josko sitä valmistumista juhlistaisi sitten yhdessä syksyisessä Nykissä.. Sen ajattoman ”business-uskottavan” käsilaukunkin, jonka olen päättänyt hankkia itselleni valmistujaislahjaksi, vois ehkä ostaa sit reissun päältä vähän edullisemmalla hinnalla :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olin haaveillut todella tosi pitkään NYC:in reissusta ja aina ajatellut, että se on niin kallis veto, että ei tule onnistumaan. Nyt voin todeta, että kyllä kannatti ja eihän se nyt niin kallistakaan ollut (kaikki rahat tietenkin meni, mutta se on toinen juttu…). Eli suosittelen todellakin!! :)

 5. Avatar MinttuNen sanoo:

  Siis wow! Miten upeaa. Olen seurannut n vuoden blogiasi, ja ihaillut aina kirjoitustyyliäsi ja tapaasi tulkita elämää..

  Mutta nyt täytyy sanoa että jäin haukkomaan henkeä tämän NY päivityksen kanssa. Voin vaan laidasta kokea miltä kolleegoidesi tarjoama elänys NYkin korkeuksissa tuntui. Ja miten hienoa, että sait kokea kaiken. Ihanat tyttäret sinulla, kaikkea hyvää teidän elämään! <33

 6. Avatar Heli sanoo:

  Wautsi, mikä reissu, ihana postaus!Ja ihana perhe.
  Tämän takia Minttu ensin tarvii tulla niin vanhaksi, että on materiaalia juhlia elämää tuolla tavalla✌

 7. Avatar Maisu sanoo:

  Ihana postaus, Minttu & offspring New Yorkin yllä! Kiitos!

 8. Avatar Irma K sanoo:

  hei,
  Minä vietin myös tasavuosia NY:ssä . Kokemukset ovat hyviä lahjoja.