Efva Attling – Ziggy ja pari sanaa äitiydestä

perjantai 06. toukokuu 2016

Efva Attling - Ziggy

Karkki vei tosiaan minut syömään hienosti kivaan ravintolaan viime keskiviikkona. Mutta ei siinä vielä kaikki. Aperitiivi-samppanjoita nautiskellessamme tyttö kaivoi laukustaan mustan, houkuttelevan näköisen paperikassin. Karkin sanoin hän oli kiitollisena antamastani kannustuksesta, tuesta ja inspiraatiosta, elämänohjeistakin, hankkinut äiskälle lahjan.

Mykistyin ja liikutuin aivan valtavasti – mutta ensimmäinen ajatus päässäni oli kuitenkin ”mitä ihmettä, minulleko oikeasti!”

En ole ikinä kuvitellut olevani mikään hyvä äiti, paremminkin päinvastoin. Olen usein aika lyhytpinnainen ja varsinkin Karkin kanssa tempperamentit menee niin, että välillä kyllä tapellaan niin, että ikkunat helisee. Nykyään ei onneksi kuitenkaan enää kovin usein.

Olin aika nuori äiti silloin, kun Karkki syntyi ja vaikka asiat loksahtivatkin samantien kohdalleen ja tajusin rakastavani sekä maailman suloisinta vauvaani että äitinä olemista, olin kuitenkin kokematon, vailla esikuvia ja välillä suoraan sanottuna aika itsekäs. Monet kerrat olen tehnyt valintoja omien tavoitteideni ja halujeni mukaan – tuumannut, että kyllä ne lapset siitä.

Jos saisin sentin jokaisesta kerrasta, kun huomaan ajattelevani, että pääsisinpä takaisin menneisyyteen ja voisin tehdä asiat toisin, paremmin, olisin varmasti Pohjoismaiden rikkaimpien listan ykkösenä. Eikä yhtään lohduta, että äitiys nimisen kolikon kääntöpuoli kuulemma on huono omatunto.

Efva Attling - Ziggy

Olen täysin vakuuttunut, että lapsistani on tullut niin upeita nuoria naisia minusta huolimatta – ei minun ansiostani.

Kuitenkin äitiys ja äitinä oleminen on ollut ja on yhä edelleen kaikkein tärkein asia itselleni. Tiedän että monet omasta tahdostaan tai tahtomattaan lapsettomat repivät pelihousunsa, kun sanon, että ilman lapsia olisi vaikea kuvitella, mitä merkitystä koko elämälläni olisi. En tarkoita, että se olisi ollut tai olisi edelleenkään ainoa sisältö, mutta tärkein kylläkin.

Niinpä päätin, että kannan ylpeänä ja ilolla, rakkaudella annetut Efva Attling Ziggy -korvikset, jotka paljastuivat Karkin paketista.

Efva Attling - Ziggy

Ja miten mielettömän hienot korvakorut! Niissä on kaksi osaa, joista toinen kuuluu laittaa korvalehden taakse samaan piikkiin korvalehden etupuolelle asettuvan korun kanssa.

Arvostan myös kovasti sitä, että Ziggy-korut ovat tribuutti David Bowielle. Efva Attling kuulemma tunsi Bowien henkilökohtaisesti joskus 70-luvulla. Aika cool – vai mitä!

Efva Attling Ziggy 4

Tykkään koruista aivan valtavasti! Ne on näyttävät ja erityiset, mutta ei kuitenkaan liian massiiviset. Korvakoruselfien ottaminen on hiukan haasteellista – varsinkin kuin tämä mun pehkoni yrittää tehdä kaikkensa pilatakseen kuvat. Eiköhän tuosta kuitenkin hiukan saa käsitystä.

Efva Attlingin putiikin myyjän vinkin mukaan testasin myös vähän räyhäkkäämpää asettelua niin, että etummainen korun osa sojottaa ylöspäin. Hienon näköinen sekin mielestäni. Tulee ihan mieleen sellainen sarjakuvamainen kaboom! -kuvio. Ehkä tykkään kuitenkin enemmän siitä, kun korun osat ovat alaspäin kivasti limittäin.

Korvikset ovat muuten jo korvissani Woodstock-ravintolassa otetuissa kuvissa. Taisin jutussa mainitakin jo traditionaaliseen blogityyliin, että wait for it

Eikös sunnutaina ole Suomessa äitienpäivä? Meillä täällä se on aina vasta toukokuun viimeisenä sunnuntaina. No, tässä teemaan löyhästi sopivaa pohdintaa ja mahdollinen äitienpäivälahjavinkki David Bowieta fanittaville äideille!


10 Responses to “Efva Attling – Ziggy ja pari sanaa äitiydestä”

 1. Avatar Maisu sanoo:

  Onnea äidille! Mulla on niin paljon samoja ajatuksia. Minäkin kasvatin vieläpä molemmat lapseni lyhytpinnaiseen akuankkatyyliin. Ja olen saanut hienot korvikset ja ajatellut että härregyyd.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Onneksi äitiyttä on monenlaista ja rakkaudella voi toivottavasti kompensoida inhimillisiä puutteita. :)

 2. Avatar Ansku BCN sanoo:

  Onnea meille äideille, jotka olemme kaikesta huolimatta saaneet aikaan täysipäisiä lapsia! Jos nyt saisin vauvan, tekisin ehkä asioita toisin kuin edellisten kanssa, mutta toisaalta tytöistäni on tullut aivan huipputyyppejä eli kai sitä jotakin tuli tehtyä oikeinkin :). Ja on muuten todella upeat korvikset!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosiaankin onnea meille äideille! Paljon sitä tosiaan tekisi toisin, jos vielä saisi vauvan, mutta onneksi lapset näköjään selviävät ihan mainiosti vähän vähemmän täydellisestä äitiydestä huolimatta!

 3. Avatar Maisu sanoo:

  Kaboom!-versio korviksissa on minusta parempi. Käytä niin ainakin joskus.

 4. Avatar Maarit sanoo:

  Ihan kuin omia ajatuksiani omasta äitiydestäni!Ihana Minttu, jotenkin tätä oli lohdullista lukea. -Maarit

 5. Avatar Katri K sanoo:

  Kerrassaan upea lahja :)