Suuri kuivashampootesti

tiistai 24. toukokuu 2016

Nyt on tullut vietettyä sellainen festivaaliviikonloppu virallisten oikeiden töiden kautta, että huh, huh! Instagramin seuraajat onkin nähnyt hiukan livekuvaa matkan varrelta ja #bsh1 kertoo vielä lisää (Mintun Insta: @minnapaakkulainen). Itse leikin täysin siviiliä ja jätin oikean kamerani kokonaan kotiin ja kaikki asutkin jäivät siksi virallisesti ikuistamatta.

Täytyy tunnustaa, että välillä tuollainen tekee niin hyvää. Enkä nyt tarkoita pelkästään markkinajohtajuuden saavuttamisen kunniaksi järjestettyä varsin hulvatonta häppening-viikonloppua, vaan myös sitä, että joskus keskittyy vain yhteen asiaan. Vaikka se sitten tarkottaisikin sitä, että blogi on hetken hiljaa, kun aikaoptimisti ei ehtinytkään rustailla ajastettuja postauksia valmiiksi viikonlopulle.

Nyt on kuitenkin toivuttu kaikesta ihanasta ja aika palata blogihommiin myös. Ja siis voin kertoa, että ihan muutaman päivän päästä tapahtuu jotain ihan niin mahtavaa puolestaan näitten blogikuvioitten kanssa, ettei mitään rajaa! (Huomatkaa virallinen blogi-gliffhanger!)

Kuivashampootesti

Tämän postauksen voisi aloittaa vaikka näin: ”Kuivashampoon suurkuluttaja täällä hei!” Sillä ei mene montaakaan päivää, milloin en suihkisi freesiyttä hiuksiini pullosta.

Löysin kuivashampoot varsinaisesti noin viitisen vuotta sitten. Siihen asti olin yrittänyt kirjaimellisesti hikipäässä venyttää hiustenpesuväliä. Pitkä, latvasta kaikkien käsittelyjen jälkeen rutikuiva tukkani ei kestänyt hiuspohjan vaatimaa pesutahtia ja konstit alkoivat olla vähissä.

Ensimmäinen kuivashampooni oli Björn Axenin ja sain sen jossain pressitilaisuudessa goodie bagissä. Aavistuksen ennakkoluuloisena aloin testailla uutta tuotetta ja parin käyttökerran jälkeen olin koukussa. Björn Axen ei päätynyt uudelleen hankittavien tuotteiden listalle ja lempparini löytyvät nykyään ihan muista brändeistä. Tässä testituloksia muutamista tällä hetkellä käytössäni olevista kuivashampoista.

Mikään niistä ei toisin sanoen ole huono (koska tämä ei ole mikään oikea sokkotesti) vaan kaikki on omalla tavallaan hyviä tuotteita. Yllättävän erilaisia ovat kuitenkin keskenään ja yksi on mielestäni ylitse muiden.

Kuivashampootesti

Toivon kuivashampooltani erityisesti freesia fiilistä, raikasta oloa ja näköä hiuksiini. Hiuslaatuni on melko karkea, luonnonkihara (tai luonnonsöherö paremminkin) ja varsinkin latva kaikkien käsittelyjen jälkeen tosi kuiva. Ihan kaikkein kevyimmät kuivashampoot ei tunnu oikein missään ja arvostan myös joidenkin tuotteiden antamaa ryhtiä ja tukea. Ihanaa, kun hiukset eivät liiskoitu päätä myöten.

Testissä mukana olevat kuivashampoot:

 • L’Oréal TechniART Morning After Dust
 • Bangerhead Fresh Me Up!
 • Cutrin Chooz Refershing Dry-Shampoo
 • Batiste Dry Shampoo
 • H&M In Between Days Dry Shampoo
 • Tony&Guy Cleanse Dry Shampoo

Kuivashampootesti

L’Oréal TechniART Morning After Dust

L’Oréal TechniART Morning After Dust* on tuorein tulokas kuivashampoovalikoimassani. Ihan ensimmäisellä kerralla ihmettelin, että onko tästä mihinkään, koska tuote tuntui niin kevyeltä. Yllätys oli kuitenkin suuri sillä keveydestä ja ”olemattomuudesta” huolimatta havaitsin ihan selkeän puhtaiden hiusten tunnun! Eli toisin sanoen L’Oréal TechniART -kuivashampoo antaa hyvin vähän tekstuuria, mutta vain kevyesti rasvoittuneista hiuksista tulee hämmästyttävän puhtaan oloiset. Siis ihan pestyllä tavalla puhtaat – eikä vain puuteroidut mattahiukset.

Plussaa tulee myös mukavasta, vaikkakin vähän kemikaalimaisesta tuoksusta, joka ei jää hiuksiin leijumaan.

Voisin kuvitella, että L’Oréal TechniART -kuivashampoo sopii erinomaisesti ohuemmille hiuksille ja hienommalle hiuslaadulle sekä heille, jotka eivät kaipaa shampoon antamaa tukea ja rakennetta. Itselläni tämä ei ole ihan ykkössijalla, mutta esim. Karkki suihkuttelee sitä mielellään hiuksiinsa. (Karkilla tosin on ihan samanlainen hiuslaatu kuin itsellänikin).

Kuivashampootesti Kuivashampootesti

Bangerhead Fresh Me Up!

Bangerhead Fresh Me Up!* on yksi pitkäaikaisimmista suosikeistani. Shampoo antaa kivasti hyvää rakennetta ja tekstuuria olematta kuitenkaan liian puuterinen ja raskas. Ainoa ongelma tämän kanssa on se, että se on aika kostea suihkutellessa (pullon kyljessä lukee kyllä, että 30 cm päästä, mutta kenen kädet sellaiseen riittää) ja siksi pitää olla strateginen esim. aamukiireessä, että shampoo ehtii kunnolla kuivua. Muuten voi olla veikeitä puuteriläikkiä kampauksen keskellä.

Bangerhead Fresh Me Up! sopii varmasti monenlaisille hiuslaaduille ja etenkin niille, jotka kaipaavat hiukan keskivertoa enemmän kohotusta tyveen. Plussaa myös pullossa olevasta kuulasta, jonka ansiosta tulee sellainen olo, että shampoon saa ravistettua kunnolla sekaisin.

Kuivashampootesti Kuivashampootesti

Cutrin Chooz Refershing Dry-Shampoo

Cutrin Chooz Refershing Dry-Shampoo* on maltillinen ja hyvä kuivashampoo. Edellistä vähemmän tekstuuria antava, mutta kuitenkin enemmän kuin L’Oréal TechniART -kuivashampoo. Hiukan tämänkin kanssa on se ongelma, että aluksi tulos näyttää niin kostealta, ettei voi ihan olla täysin varma tuleeko lopputuloksesta raikkaan näköinen vai ei. 

Jostain syystä Cutrin Chooz Refershing Dry-Shampoon suutin tuntuu puskevan ainetta aina runsaasti yhteen kohtaan (tai ehkä vain suihkutan tässäkin kohtaa liian läheltä), mutta lopputuloksesta tulee kyllä ihan freesi, kun hieroo vielä kostean kuivashampoon sormin pitkin päänahkaa. Tuoksu on kosmetiikkamainen ja yllättävänkin neutraali.

Kuivumisongelman vuoksi aamurutiini menee siinä järjestyksessä, että ensin suihku ja rasvaus, sitten kuivashampoo, kahvinkeitto, kissojen ruokkiminen ja veden vaihto, lounaslaatikon pakkaaminen, sängyn petaus – ja vasta sitten hiusten laitto ja meikkaus.

Kuivashampootesti

Batiste Dry Shampoo

Batiste Dry Shampoo taitaa olla Suomen eniten myyty kuivashampoo. Mitään tilastoja en ole lukenut, mutta mutu-tuntumalla väittäisin olevani oikeassa. Ja mikä ettei, hyvä peruskategorian tuotehan tuo on. Kuivuu varmasti kaikista nopeiten koko porukasta ja antaa ihan mukavan päivän yli kestävän puhtauden tunteen.

Ongelmani Batisten kuivashampoiden kanssa on ollut se, että niiden haju on tavallistakin voimakkaampi. Siis kuivashampoot eivät ylipäätään ole mitään tuoksuongelmaisen unelmia, mutta jostain syystä olen kestänyt huonoiten juuri näitä. Viimeksi ostin tuon kuvassa näkyvän ”blush”-tuoksun ja ilokseni huomasin, että aika karseasta nimestään huolimatta sen tuoksu on suorastaan mukava, vähän kuin joku vartalovoide.

Batiste Dry Shampoo on siitä erilainen tuote kaikkiin muihin verrattuna, että koska se on jo suihkutellessa niin kuiva, sitä kuluu tosi vähän ja vaikutuksen näkee heti. Puhtauden tunne ei ole kovin pitkäikäinen, mutta koska rakennetta tulee vain rajallisesti, shampoota voi suihkutella useampaankin kertaan uudelleen ilman, että hiuksista tulee yhtään tönkön näköiset.

Kuivashampootesti

H&M In Between Days Dry Shampoo

H&M In Between Days Dry Shampoo on yksi uudempia testiyksilöitä ja täytyy nyt ihan heti aluksi sanoa, että tästä tuli kertasuihkauksella suosikkini. Henkan shampoo antaa koko porukasta eniten rakennetta ja raikas olo säilyy kevyesti parikin päivää. Toki suihkiessa on se riski, että hiuksiin jää puuteriläikkiä etenkin, jos aamulla tulee kiire. (Vaikka eihän mulla yleensä).

Tuoksu on aika kemikaalinen, mutta tuulettuu kyllä melko nopeasti pois hiuksista. Tässäkin on pullon sisällä kuula, mikä helpottaa shampoon ravistamista huomattavasti.

Eli vaikka keksinkin ihan montakin miinuspuolta H&M In Between Days Dry Shampoosta, se on kuitenkin suosikkini! Kun kestää alun tuoksun ja tasaisen levityksen haasteet, lopputulos on raikas ja hiuksissa ihana tekstuuri ja volyymi.

Kuivashampootesti Kuivashampootesti

Tony&Guy Cleanse Dry Shampoo

Tony&Guy Cleanse Dry Shampoo* tuli tutuksi, kun Toni&Guy oli aikaisemmin vuosikausia Tukholman muotiviikkojen pääsponsorina. Matkakokoisia kuivashampoopulloja kertyi varastoihin sen verran, että vieläkin on, mistä ammentaa. En edes tiedä onko heidän normikokoisessa pullossa kuula sisällä, mutta syytä olisi, sillä matkakokoa saa ravistaa aika julmetusti, mutta silti näkee että tuote ei ole ihan täysin sekaisin.

En silti halua haukkua Tony&Guy:n kuivashampoota. Näistä tässä testissä mukana olleista se pitää hiukset pisimpään puhtaan oloisina, vaikka se ei olekaan mitenkään erityisen ”puuterinen”. Eli hiukset säilyy melkoisen luonnollisina, vaikka puhtauden tunne tuleekin purkista. Tuoksu on varsin kemikaalinen (vastakohtana hajustetulle), mikä on oikeastaan positiivista, sillä kemikaalin haju häipyy nopeasti, mutta hajusteiden tuoksu saattaa jäädä leijumaan hiuksiin koko päiväksi.

Kuivashampootesti

H&M:n kuivashampoo vastaa tosiaankin tällä hetkellä parhaiten omia toivomuksiani, mutta voisin kuvitella, että kovin ohuille hiuksille se on vähän too much. Ilahduin kovasti, kun huomasin, että siitä on olemassa myös käsilaukkukokoinen pullo.

Seuraavaksi olisi hauska kokeilla luomuversioita kuivashampoosta – perunajauhoja ja sen sellaista. Tosin itselläni kuivashampoot astuivat mukaan kuvioihin osittain myös ajansäästön vuoksi, enkä jotenkin voi nähdä, miten kykenisin suoriutumaan ihmisten ajoissa toimistolle, jos aamurutiineihin kuuluisi Maizena-paketin kanssa sählääminen.

*) merkityt saatu testikäyttöön


6 Responses to “Suuri kuivashampootesti”

 1. Avatar JonnaH. sanoo:

  Tätä oli kiva lukea, koska kaikki muut olivat itselleni tuntemattomia paitsi Batiste, joka ei toimi mulla ollenkaan. Omat lemppari kuivashampoot taitavat löytyä kevin.murphylta, Moroccan oililta ja Biozelliltä. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Biozelliä olen muistaakseni joskus testannut, mutta ihan lemppariksi se ei jäänyt. kevin.murphyä on monet kehunut ja sitä olisi kyllä tosi hauska kokeilla. Ja miksei Moroccan Oilin kuivashampoota myös! :)

 2. Avatar Belladonna sanoo:

  On sulla upeat hiukset! Hyviä vinkkejä, joita voisin kokeilla omiin lyhyisiin hiuksiinikin.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos! Kyllä nuo tuotteet sopivat hyvin lyhyisiinkin hiuksiin. Uskon, että hiusten laadulla on paljon enemmän tekemistä sen kanssa, mikä sopii. :)

 3. Avatar KirsiT sanoo:

  Osaatko neuvoa, onko kellään valmistajalla tummille lähes mustille hiuksille kuivashamppoota. Ikävästi näkyy nuo vaaleat tuotteet. Biozell dark brown on kokeilussa ja sekin näkyy juuristossa. Jatkan etsimistä. Jos jollakin blogisi lukijalla olis tietoo. Kiitän jo etukäteen!!!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Itselläni ei ole kokemusta, mutta toivotaan että täällä ilmoittautuu joku tummahiuksinen kuivashampoon käyttäjä! :)