Pietariin!!

torstai 26. toukokuun 2016

Pietari Wikipedia

Tässä nyt ensimmäiset fiilistelyt siitä tämän viikonlopun huikeasta jutusta, josta hiukan jo vihjailin etukäteen. Olen nimittäin lähdössä blogireissulle PIETARIIN ja matkaseurana on ei enempää eikä vähempää kuin ihana Uuden Kuun Emilia!! Reissu on osa Indiedaysin ja VR Allegron yhteistyökampanjaa. Viralliset kampispostaukset tulevat sitten, kun on jotain kerrottavaa, mutta nyt toivoisin teidän apua!

Olen käynyt yhden ainoan kerran Venäjällä. Silloin oli toki rautaesirippu jo historiaa, mutta Karjalan Kannakselle suuntautunut Tampereen yliopiston Alumniyhdistyksen matka oli niin hyvin matkajohdettu, että itse ei tarvinnut huolehtiä yhtään mistään. Nyt tilanne on toinen ja lähdemme Emilian kanssa matkaan todellisella seikkailuasenteella!

Käytännön asioista tiedän sen verran, että vettä ei kannata juoda. Mutta mites noin muuten? Käyköhän siellä kortti (uskaltaako sillä maksaa) vai pitäiskö olla ruplia? Entä tippikulttuuri – tai shoppailu? Kuuluuko tingata, maksaa mitä pyydetään vai maksaa vielä vähän ylimääräistä? Entä kulkeminen? Uskaltaako takseilla ajaa?

Niinkuin huomaatte, olen aivan täysin pihalla kaikesta mahdollisesta! Nyt on myös sellainen tilanne, että herätys on aamulla sika-aikaisin enkä ole vielä ede aloittanut pakkaamista (aina sama homma! Huoh.). Tiskatakin pitäisi, että Karkin on mukavampi tulla kissavahdiksi.

Olisi myös aivan tosi mahtavaa, jos joku siellä ruudun toisella puolella osaisi antaa vinkkejä, mitä kannattaisi nähdä ihan ehdottomasti (nähtävää siellä kyllä vaikuttaa riittävän!) ja luonnollisesti kaikki ravintolavinkit otetaan vastaan enemmän kuin kiitollisena.

Huomisen matkustuspäivän aikana ehtii onneksi vähän itsekin googlailla, mutta olen aina saanut niin hyviä vinkkejä teiltä aikaisemmillekin reissuilleni, että olisi tosi mukava, jos niitä tulisi nytkin!

Ei kertakaikkiaan! Nyt mun on ihan pakko hakea matkalaukku kellarista ja alkaa hommiin. Olisi ihan ookoo, jos ehtisi nukkuakin muutaman tunnin!

Kuva: Wikipedia


6 Responses to “Pietariin!!”

 1. Avatar Em sanoo:

  Pietari on upea matkakohde!

  Itse välttelen aina kortilla maksamista Venäjällä, mutta hotelleissa ja joissain kaupoissa olen kuitenkin uskaltautunut, eikä ole tullut ongelmia. Ruplia kannattaa olla mukana. Yleensä paikan päällä saa paremman vaihtokurssin kuin mitä Suomessa. Tippien suhteen toimii se aika yleinen 10%. Toreilla ja katukaupustelijoiden kanssa voi tingata, kaupoissa ja museoissa yms. ei niinkään. Olen jonkun kerran ajanut taksilla ja on ollut ok, hinta kannattaa kysyä etukäteen. Julkisella pääsee myös hyvin. Mikäli on majoitus keskustassa, ei välttämättä tarvi muuta kuin hyvät kengät ja jonkin verran kävelyjaksamista.

  Oma suosikkini Pietarissa on Venäläisen taiteen museo, mutta myös esim. Eremitaasi on kyllä näkemisen arvoinen. Yöllä Nevan sillat nostetaan ylös, jotta laivat pääsevät kulkemaan jokea pitkin. Se on myös upea kokemus. Pitää vain varmistaa, että on sillan oikealla puolella majoituksensa suhteen, kun ne ovat sitten auki useamman tunnin. Turistikartoissa yleensä lukee siltojen avaamisajat. Olen joskus ollut yöjokiristeilyllä, jonka yhteydesä ihasteltiin myös noista siltoja.

  Georgialaiset ravintolat ovat kovasti suosittuja Venäjällä ja niitä löytyy vähän joka kulmasta. Ruoka on yleensä tosi hyvää. Vinkkinä vielä, että kannattaa ostaa jostain supermarketista hotellille vettä isommissa pulloissa niin ei tarvitse siitä koko ajan murehtia. Niin, ja Dom Knigi -kirjakaupan (sijaitsee Nevski Prospektilla ja lähellä tuota postauksen kuvan kirkkoa) katutason osastolta löytyy yleensä paljon hauskoja kissakortteja.

  Mukavaa matkaa!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihania vinkkejä!! Nyt jo tuntuu, että kaksi päivää ei tule riittämään mihinkään! Kirjakauppa kissakortteineen nousi must see -listalle välittömästi. :D

 2. Avatar lottams sanoo:

  Hyvä ja uskomattoman kaunis kahvila on Nevsky Prospektilla sijaitseva Kupetz Eliseevs, samassa tilassa on myös vanha kauppahalli jonka tiskeistä saa kaikkia herkkuja tryffeleistä kaviaariin!

  Nähtävyyksistä oma suosikkini oli Iisakin kirkon näköalatasanteelle kiipeäminen, näki hyvin Pietaria vähän eri kulmasta! Ja verikirkko on sisältä tosi upea. Jos kirkot ei kinostele niin kyllähän se Eremitaasikin melkoinen ilmestys on!

  Käytin itse julkisista vain metroa, se toimii hyvin! Mutta keskusta-alueella pääsee kyllä kävellenkin must see -paikoille.

  Kortilla en tainnut maksaa kuin hotellin, jotenkin mulla on liian epäileväinen mielikuva venäläisistä.. :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihanaa – kiitos vinkeistä! Vähän oli kyllä mahanpohjassa itselläkin sellainen tunne, että kortilla maksamista kantsii maalaisjärjen nimissä vältellä. :)

 3. Avatar mari sanoo:

  Joo, georgialainen ruoka hatsapureineen (kananmunalla varustettu on paras) on ehdoton must ruokamaa testattavaksi, sitä paitsi Venäjälläkin suuresti rakastettu. Jos aikaa vain yhteen, Eremitaasi lienee pakollinen, mutta liputan myös muuten Venäläisen museon puolesta, siellä näkee Repiniä ja muuta mahtavaa venäläistä taidetta. Kaikista maailman kaupungeista on Pietarilla erityinen paikka sydämessäni ja joka kerta sinne mennessä on kuin menisi kotiin. Kortilla voi huoletta maksaa, Venäjä ei ole mikään Espanja :) Itsellä siellä asuneenakin ei ole ikinä ollut vaikeuksia. Pietari ja kaikki sen kanavat, valkeat yöt ja Neva, kaupunki on sanoinkuvaamattoman hieno ja ehdoton must kaikille :) Ihanaa matkaa!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos vinkeistä vielä näin jälkikäteen! Matka oli huikea elämys – ja lähimainkaan kaikkea suunniteltua emme ehtineet toteuttaa. Noh, ensi kerralla sitten! :)