Mulberry Bayswater – klassikon viimeiset hetket

torstai 16. kesäkuu 2016

Tiesittekö, että Mulberryn ikiaikainen klassikkolaukku, Bayswater, on saanut uudet muodot? Vuosi sitten muotitalon taiteellisena johtajana aloittanut espanjalainen pitkän linjan laukku-guru Johnny Coca tuumasi ensi töikseen, että hänpä pystyy tekemään monien rakastamasta mallista vieläkin paremman.

Aika rohkea veto lähteä uudistamaan laukkua, joka on Mulberryn kaikkein eniten rakastettu, eniten kopioitu ja edelleenkin parhaiten myyvä malli. Jotenkin sitä itse yrittää elää sellaisen if it’s not broken, don’t fix it -periaatteen mukaan, mutta toisaalta modernisoidaan ja uudistetaanhan sitä monia muitakin asioita, joten en nyt halua vastustaa uutta Bayswateria ihan vain periaatteesta.

Bayswater

Kun näin ensimmäiset kuvat uudistetusta mallista, spontaani reaktioni oli ”voi, ei – ovat tehneet siitä köyhän naisen Céline Trapèzen”! Ja siis tosiaankin Johnny Coca on ollut Célinellä luomassa tuota bloggarien suosikkilaukkua, joten vaikutelmia ei ole tarvinnut hakea kaukaa. (Fun fact: tämän hetkisen laukkuhimotuslistani ykkösenä oleva Célinen Trio Bag on myös Johnny Cocan käsialaa).

Vielä nyt hetken asiaa sulateltuanikin olen sitä mieltä, että modernisoitu, virtaviivaisempi ja kevyemmän oloinen uusi Bayswater ei ole mieleeni. Sen sijaan huomaan, että uudistuksen myötä olen rakastunut vanhaan malliin! Olen aina kyllä tykännyt klassisesta Bayswaterista, mutta ikinä en ole varsinaisesti harkinnut sen hankkimista. Ennenkuin nyt.

Päivällä kilahti sähköpostiin uutiskirje, jossa ilmoitettiin Mulberryn alen alkamisesta. Sen jälkeen en ole saanut mielestäni kermanvalkoista klassista Bayswateria.

Buttercream Bayswater

Alennus ei ole mikään päätähuimaavan suuri – eikä valkoinen todellakaan mikään maailman paras väri käyttölaukuksi tarkoitetulle asialle.

Toisaalta kuka tietää, miten kauan klassista Bayswateria enää saa? Syksyksi sitä on ilmeisesti tulossa vielä, mutta on vaikea kuvitella, että kahta samannimistä laukkumallia pidettäisiin rinnakkain valikoimissa. Ja on mulla ennenkin ollut valkoinen arkilaukku, silloinen oli sitäpaitsi ihan vitivalkoinen.

Pankkitillä on hiukan laukkuhankintaan korvamerkittyjä säästöjä, mutta toisaalta tässä on juurikin tulossa kauan odotettu makuuhuoneen remppa. Jossain vaiheessa taisin jo päättää, että uudessa makkarissa säästöistä on enemmän iloa kuin uudesta laukusta.

Nääs, nääs… Päätöksiä, päätöksiä…

BTW. Mikäli erinomainen vertailu vanhan ja uuden Bayswaterin välillä kiinnostaa, kantsii klikata tänne: The Mulberry Bayswater is Redesigned: Here is a Breakdown

EDIT: (perjantai-iltana klo 22.37 Suomen aikaa): Tilasin laukun ja kaikkien mutkien kauttakin nyt tuntuu siltä, että tämä oli ment to be!

Kuvat: Mulberry.com


14 Responses to “Mulberry Bayswater – klassikon viimeiset hetket”

 1. Avatar JonnaH. sanoo:

  Äh, olisivat keksineet jotain omaa. Celine-fibathan tosta heti iski. Sympatiat multa vanhalle mallille. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Joo, sama! Ja siksi nyt tuntuukin, että olisi korkea aika hankkia klassinen Bayswater, ennenkuin se poistuu kokonaan.

 2. Kävin yksi päivä Mulberryllä ihan mielenkiinnosta katsomassa pientä Bayswateria. Mä en myöskään lämpene uudelle mallille, se on kamalan suuri ja painava. Pieni uusi Bw oli tosi kiva, mä pidin siitä hurjasti. Olisipa kurja, jos klassikkomalli lopettaisiin, miksi hyvin myyvä laukku poistuisi tuotannosta…

  Olen jo muutaman päivän odottanut Muberryn alea kuin kuuta nousevaa! Briteissähän ale on ollut jo muutaman päivän, ja näin sieltä, mikä oma himotukseni siellä on alessa. Ja tänään heti kun luin tämän postauksesi, syöksyin katsomaan… ja siellähän se oli. Pistin tilauksen menemään. Toivottavasti on sellainen, kuin odotan!

  Mä kannatan vaaleaa laukkua, se on niin kiva kesällä, ja syksylläkin harmaiden, sinisten ja mustien vaatteiden kanssa! Jännityksellä odotan, tilaatko Bayswaterin!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kyllä taidan kallistua tilauksen puolelle. Siis sikäli, että niitä on nettikaupassa vielä jäljellä tänään illalla, kun pääsen töistä kotiin!

   Anna arvaan – tilasit Medium Lilyn?? ;)

   • Avatar Marjukka sanoo:

    Enpä tilannutkaan – mullahan on se ”peruslily”, oak-värisenä. Pidän vielä salaisuutena! ; )

    • Minttu Minttu sanoo:

     Ainiin onkin! Unohdin ihan. Mutta jotenkin sinä olet sellainen ”Lily-girl”! Ei sikäli – kyllä tekisi itsenikin sellaista mieleni. :)

 3. Avatar satu sanoo:

  Vanhassa vara parempi! Itselläni on secondhandina (käytännössä) saatu Oak Bayswater ja sen kunniaksi on sanottava, että se patinoituu kauniisti. Klassikko pitää aina pintansa. Pitääkin kaivaa tuo käyttöön hetimiten!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oak on varmasti noista Bayswatereista se, joka ikääntyy kaikkein kauneimmin. Kermanvalkoinen on varmasti ihan toisella tapaa arka kulutukselle. Silti se nyt vain jostain syystä himottaa kovasti!

   Ota ihmeessä oma Bayswaterisi käyttöön – se on aivan helmi klassikko!

 4. Avatar Sofia sanoo:

  Mä kyllä liputan tämän uuden Baysin puolesta, paljon freesimpi kuin vanhempi malli, mutta toisaalta ei niin ajaton ja klassinen. Molemmat mainioita laukkukaapin helmiä, mutta toki tuo uudempi on ottanut inspistä jos toistakin muutamalta muulta brändiltä. Itse vedin kyllä eilen hullut Mullyn aleissa ja tilasin Effien ja Blossom Pocheten, sekä hain tänään vielä yhden Lilyn kaappiin, mämä kolme siis kahden poismyydyn laukun tilalle, hah. Nyt ei ole enää muuta kuin Mullyä kaapissa ja hyvä niin, kaikista brändeistä tuo on palvellut ainakin mua parhaiten :) Ja jos vielä harkitset Baysiä, niin klikkaa se koriin, se on klassikko! Jos uudenkarheudella ei ole niinkään väliä, Baysejä saa aika hyvään hintaan kotimaisilta ja kansainvälisiltä facekirpuilta! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Joo siis en tosiaankaan halua mollata Bayswaterin uutta designia – ja voisin kuvitella, että varsinkin se pienempi käsilaukkuversio on tosi kiva. Lilyä tekisi kyllä kanssa kovasti mieleni, vaikka pikkulaukkuja on jo varastossa aika moneen lähtöön. Ei mua haittaa, vaikka joku muu olisi omistanut laukun ennenkuin se päätyy omistukseeni. Juuri nyt vaan sattui iskemään tuo aivan ihana kermanvalkoinen väri.

   Ja siis olen tässä nyt tunnin verran yrittänyt saada tehtyä tilausta, mutta Mulberryn nettikauppa herjaa, että ne ei muka toimita Ruotsiin. Vaikka siis tiedän, että toimittavat, koska Karkki on tilannut sieltä ainakin pari kertaa ja kaikki on toiminut kuin unelma!

   • Avatar Sofia sanoo:

    Hah, juu, en käsittänytkään niin! :) Makuasioita, makuasioita! Ja mitä Lilyyn tulee, voisin väittää senkin olevan yksi vähemmän ”arvostetuista” klassikoista. Käsittämättömän monipuolinen ja kestävä laukku(riippuen tietenkin nahasta), omalla kohdallani sivuutti muut pikkulaukut täysin ;) Ja voi kura, mulla ainakin suostuu toimittamaan Ruotsiin pikaisella kokeilulla, välimuistin tyhjentäminen voisi auttaa :) Toivottavasti laukku päätyy kotiovelle asti, tuo on aikamoinen herkku!

    • Minttu Minttu sanoo:

     Karkki on tilannut monet kerrat Mulberryn omasta nettiputiikista. Ikinä ei ole ollut mitään hässäkkää ja tavarat on tullut kotiin tosi kivasti pakattuna. Siksi olenkin ihan ihmeissäni, että miksi tämä ei nyt onnistu!

 5. Avatar Mirjam sanoo:

  Mulla on ollut tuo laukku kovassa käytössä jo reilusti yli kymmenen vuotta ja se on kyllä ihan super! Tuo vaalea väri on jotenkin tosi hienostunut ja käy kyllä kaiken kanssa myös (itselläni on konjakki) eikä sen ylläpito varmaan ole mitenkään työlästä kunhan suojaa kunnolla ja pyyhkii säännöllisesti katupölystä.
  Voin kuvitella tuon heilumaan ollallasi lähes kaikkien asujesi kanssa,toivottavasti saamme kuvamateriaalia pian.
  Vielä Celinen Triosta sen verran,että siinä on kyllä toinen superihana ja käytännöllinen veska. Ei ole ainakaan itselläni sekään jäänyt pölyttymään kaappiin.

  • Minttu Minttu sanoo:

   En oikeastaan usko ollenkaan, että vaalea väri tulee olemaan mikään ongelma. Kokemusta on jo vitivalkoisesta arkilaukusta ja kun sitä pyyhki vähän tavallista useammin, se säilyi hyvin valkoisena siihen asti, kun päätyi edelleen myytäväksi.

   Seuraavaksi on kyllä aivan pakko saada Celinen Trio. Olen laittanut Vestiareen hälytyksen, kun musta peruskoko tulee myyntiin ja vaikuttaa siltä, että niitä liikkuu kuitenkin aika usein.