Viikon drinksu: Negroni Sbagliato

torstai 23. kesäkuu 2016

Negroni Sbagliato

Kesäklassikko ”viikon drinksu” is back!!

Tosin päätettiin Peetun kanssa, että tänä vuonna ei oteta paineita siitä, vaikka uutta ohjetta ei tulisikaan ihan viikottain. Olemme kuitenkin saaneet niin paljon postiivista palautetta siitä, että teemme yksinkertaisia, herkullisia ja kauniita drinksuja, joita on kiva tarjota kesävieraille, joten päätimme julkaista myös tänä kesänä ainakin muutaman ihanan ja helppotekoisen viikon drinksun!

Periaate on sama kuin edellisinäkin kesinä. Drinksujen valmistamiseen ei tarvita mitään super-erikoisia vehkeitä tai ainesosia ja mieluiten myös niin, että yhtä drinkkiä varten ei tarvitse hankkia mitään erityistä, vaan kaikkea voi käyttää useammissa yhdistelmissä.

Olkoon sitten tämä tämän kesän drinksu-listan ensimmäinen ohje heti yksi poikkeus edelliseen sääntöön. Sillä niin paljon kuin wanna-be-Italian -sydämeni tykkäänkin Camparista en mitenkään erityisesti tykkää punaisesta makeasta vermutista.

Negroni Sbagliaton tarina kuitenkin vakuutti. Sbagliato on italiaa ja tarkoittaa virheellistä ja pieleen mennyttä. Kuulemma joku onneton kiireinen baarimikko teki tämän kuohuviinisen Negronin vahingossa pulloista erehtyessään. No, virhe oli sikäli onnistunut, että vaikka ei olisi lainkaan perinteisen Negronin ystävä happamanmakea ja kivasti priskahteleva drinksu on useimpien makuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NEGRONI SBAGLIATO

Ainekset (yksi drinksu)

 • 2 cl makeaa punaista vermuttia
 • 4 cl Camparia
 • Kuohuviiniä
 • Jäitä

Valmistus

Mittaa vermutti ja Campari lasiin ja kaada päälle kuohuviini. Lisää muutama jääpala ja sekoita varovaisesti hiukan. Drinksun voi koristella appelsiinin siivulla tai hyvin pestyn appelsiinin kuoresta kuorimaveitsellä leikatulla suikaleella. Meillä ei nyt sattunut olemaan appelsiinia, joten mentiin ilman koristeluja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinkki näin juhannuksen aaton aattona: Negroni Sbagliato sopii makunsa puolesta aivan erinomaisesti tervetuliaismaljaksi tai aperitiiviksi. Pikkuiset suolapalat, oliivit ja muut naksut täydentää hyvin makuelämystä.


2 Responses to “Viikon drinksu: Negroni Sbagliato”

 1. Avatar Mirjam sanoo:

  Tätä pitää heti testata! Muutenkin tämä sun blogi on kyllä sellainen hyvän mielen paikka,kiitos siitä. Harvoin kommentoin,mutta luen kaiken. Hyvää kesää sinulle ja tyttärillesi.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi miten ihana kuulla, että tykkäät blogistani! Tosi hyvää kesää myös sulle Mirjam! <3