Lämmin perunasalaatti uusista perunoista

maanantai 04. heinäkuun 2016

Siis voi apua, mikä kaaos meillä – ette ikinä usko! Makuuhuoneiden remppa etenee kyllä, ja lopputulos tulee varmasti ilahduttamaan kaikkia osapuolia. Pikkuisen on tullut yllätyksiä tässä matkan varrella, mutta kaikesta on selvitty sinnikkyydellä, luovuudella ja pikaliimalla. Muutto-remonttihässäkän takia blogikin jäi ihan viikonloppuvapaalle, vaikka varastossa olisi ollut lauantaille aivan ihana drinkkivinkkikin. No, se tulee sitten hyvissä ajoin ensi viikonloppua ajatellen.

Myös remonttiporukan pitää välillä syödä. Suorastaan mainiota, että lauantaina oli hyvät grillailukelit, keittiössäkin vallitsi nimittäin sellainen esterata, että päivällisen järjestäminen olisi ollut aikamoinen haaste. Onneksi parvekkeella onnistui sekä hengailu että ruuanlaitto. Grilliherkkujen kaveriksi valmistui vähän ex-tempore aivan järkyn herkullinen salaatti vasta keitetyistä uusista perunoista, rucolasta, tillistä ja ruohosipulista.

Ljummen potatissalad

LÄMMIN PERUNA-RUCOLASALAATTI

Ainekset:

 • n. 1,5 kg perunoita (sellainen keskipieni kattilallinen)
 • 3 kourallista rucolaa
 • 1/2 ruukkua tuoretta ruohosipulia
 • 1/2 ruukkua tuoretta tilliä
 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • 3/4 dl valkoviinietikkaa
 • reilu tlk Dijon-sinappia
 • suolaa
 • pippuria (myllystä)

Valmistus:

Huuhtele rucola ja kuivaa kuivausrummussa tai keittiöpyyhkeellä. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Tilliä varsinkin saa olla tosi runsaasti. Keitä uudet perunat al dente (eli ei mössöksi) ja pilko heti keittämisen jälkeen. Perunat saa olla isoja lohkoja, joten pienet perunat voi laittaa vain puoliksi.

Sekoita kastikkeen ainekset mielellään jo silloin, kun perunat on kiehumassa. Kaada kastike välittömästi pilkottujen perunoiden päälle ja sekoita. Lisää loput salaatin ainekset ja sekoita uudelleen.

En tiedä, onko siinä mitään taikaa, mutta luin jostain, että valkoviinietikka alkaa maistua jotenkin erityisen hyvältä, kun sen laittaa vielä kuumien perunoiden sekaan. Voi olla, ja näin me teimme. Salaatista tuli kaikkien mielestä todella herkullista, joten suosittelen siis sekoittamaan kastikkeen vielä kuumien perunoiden kanssa!

Ljummen potatissalad

Salaatti ilman kastiketta on vain vihanneksia.

Valkoviinietikka, oliiviöljy ja Dijon-sinappi, suolalla ja pippurilla maustettuna on tämän hetkinen suosikkikastikkeeni oikeastaan kaiken muunkin kuin vain salaatin kanssa. Kombo sopii jotenkin ihan erityisen hyvin kesäisiin ruokiin, salaatteihin toki, mutta myös ihan kalan kanssa ja mitä nyt pikakokkailuja sitä kulloinkin tulee harrastettua.

Ljummen potatissalad

Uudet perunat – niistä ei vaan voi saada tarpeekseen!

Täysin vegaani salaatti kelpasi remppaväelle niin hyvin, että siitä ei jäänyt lounaslaatikon täytettä. Voisin kuitenkin helposti kuvitella, että salaatti maistuu aivan mahtavalta myös seuraavana päivänä – vaikkei se sitten enää välttämättä olekaan lämmintä. Reilu siivu hyvää leipää vain kylkeen, niin kyllä taas toimistohommatkin maittaa!


4 Responses to “Lämmin perunasalaatti uusista perunoista”

 1. Avatar Päivitäti sanoo:

  Kiitos reseptistä! Mahottoman hyvvää tuli kun eilen tein. Tänään jatkoin tonnikalalla ja kapriksilla ja taas maistui. Onnea vaan remppahommiin – se on kuin pieni muutto kun vaihtaa makkria.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiva kuulla, että tykkäsit salaatista! Meilläkin taitaa kaapista löytyä kapriksia – pitääkin ensi kerralla laittaa niitä myös. :)

 2. Potato salad is perfect meal for this time of the year who you need something light due to the heat ;)

  http://beautyfollower.blogspot.gr/