Viikon drinksu: kuplivan raikas Hugo

perjantai 22. heinäkuu 2016

Hugo

Jos viimekesän trendidrinksu oli Aperol Spritz, tämän kesän suosikki on ehdottomasti niinikään kuohuviinipohjainen Hugo. Raikas, suhteellisen kevyt ja ihanasti viilentävä juoma saa makunsa mintun ja seljankukan yllättävästä, mutta onnistuneesta liitosta.

Olen nähnyt useampia erilaisia ohjeita Hugon valmistukseen, mutta itse tykkään eniten tästä, missä on käytettyä tuoretta minttua ja sekaan on lisätty myös tilkka sitruunanmehua, joka tukee mainiosti kuohuviinin kuplaisuutta.

Hugo

HUGO

Ainekset:

 • 1 tl seljankukkamehutiivistettä
 • 1 tl puristettua sitruunanmehua (tai sanoisin, että maksimissaan teelusikallinen, vähempikin riittää)
 • oksa tai pari tuoretta minttua
 • kuivaa kuohuviiniä
 • jäitä

Valmistus:

Laita muutamia mintunlehtiä viinilasiin ja muusaa niitä varovaisesti esim. jollain puukapustalla. Lisää seuraavaksi muutama jääpala. Annostele seljankukkamehutiiviste ja vastapuristettu sitruunanmehu jäiden päälle. Kaada lopuksi kuohuviini (varovaisesti, se kuohuu jostain syystä erityisen paljon tässä kombossa) ja koristele sievällä mintun oksalla.

Hugo

Yritin googlen avulla selvittää, mistä kauniin ja heleän drinksun (aika karsea, jos suoraan sanon..) nimi on peräisin. Saksankielisen Wikipedian mukaan se tuli vahingossa (”Den Namen „Hugo“ habe er zufällig gewählt”), englanninkielisestä Wikipediasta en löytänyt mainintaa ja italiankielisen tulkkaamiseen ei kielitaitoni riittänyt. No, ainakin voimme olla varmoja, että mikään ”sano huugo” -juttu ei kummittele taustalla. Haha!

Hugo

 


4 Responses to “Viikon drinksu: kuplivan raikas Hugo”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Kuulostaa hyvältä! Ohjeeseen korjaisin kuitenkin tl eli teelusikallinen tlk:n eli tölkin tilalle ellei toki tekosessa ole hieman isommat drinksut

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oi, KIITOS huomiosta!! Täällä yksi ei niin tottunut reseptinkirjoittaja vähän sekoilee. :D Nyt se on korjattu!

 2. Avatar -kata- sanoo:

  Oih, Hugo on lempidrinkkini! Tutustuin siihen vuosia sitten keski-euroopassa ja sen jälkeen on aina ollut pakko saada sitä kesäisin.

  Meillä on Hugolla aloitettu juhannus joka vuosi – ja ihanaa, että sitä saa nykyään jo Suomestakin terasseilta. Parisen vuotta sitten sai alkosta valmistakin Hugoa (joka oli yllättävän hyvää, tämä tänä kesänä myytävä ei ole niin hyvää).

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hugo on kyllä aivan ihanan raikas drinkki! Keski-Euroopasta se on ilmeisesti kotoisin. Joiden lähteiden mukaan Italiasta, toisten Saksasta. Täällä meillä se on vielä aika uusi tulokas, mutta hyvistä paikoista sitä kyllä on saanut jo useamman vuoden. :)