The best basics: RAITAPAITA

tiistai 06. syyskuu 2016

Peetu raitapaita

Terkkuja Berliinistä! Saavuin juurikin kotiin pidennetyn viikonlopun mittaiselta reissulta ja arvatkaapas kerta, mitä vaatekappaletta tuli hankittua matkalaukun täytteeksi useampikin kappale? No, juuri niin – tasaraitaisia t-paitoja hyvinkin!

Olen aina tykännyt, että raitateeppari on kiva, freesi ja vähän leikkisämpi vaihtoehto perinteiselle mustalle ja valkoiselle paidalle. Ja toisaalta myös vähän vähemmän ”leikkisä” kuin printtipaidat. Se sopii hyvin esmes rennompien toimistoasujen osaseksi. Olen täysin tunnustuksellinen t-paitojen väärinkäyttäjä – tai ainakin vähintään ylikäyttäjä – joten kaikesta pienestä vaihtelun mahdollisuuudesta ropisee kyllä plussapointseja.

Peetu raitapaita

Karkki ja Peetu tekivät kesän alussa reissun Tampereelle. Matkan pääasiallinen tarkoitus oli tavata mummua – eli äitiäni – mutta samalla tytöt ehtivät tehdä pientä nostalgiahenkistä kotiseutututkimusmatkailua. Molemmilla oli vuosikausia siitä, kun olivat viimeksi käyneet lapsuuden kotikaupungissaan.

Pyynikkifiilistelyjen lisäksi tyttöjen ohjelmassa oli hiukan shoppailua. Ihan tarkkaan en tiedä, mihin kaikkialle kaupunkikierros suuntautui, mutta molempien matkalaukusta löytyi kotona Marimekon klassikko Tasaraita t-paita. Karkilta punavalkoraitainen ja Peetulta mustavalkoinen versio.

Peetu raitapaita

Täytyy kyllä sanoa, että parempaa pukeutumispalapelin peruspilaria ei garderobiin olisi voinut hankkia!

Varsinkin Peetu on käyttänyt raitapaitaansa tosi paljon koko kesän ja vaikka millaisissa kokonaisuuksissa. Tässä yksi lemppariasuista mustan nappiminarin, valkoisten Birkenstockien, pinkin huulipunan ja retrohenkisten aurinkolasien kanssa. Ja mikä parasta – nyt näyttää siltä, että vielä ensi viikonlopuksikin on luvassa sen verran reilusti yli parinkympin meneviä lämpötiloja ja auringonpaistetta, että kesäiselle outfitille on yhä käyttöä!

Peetu raitapaita Peetu raitapaita Peetu raitapaita

 • t-paita, Marimekko
 • hame, Monki
 • sandaalit, Birkenstock
 • arskat, Dolce & Gabbana


4 Responses to “The best basics: RAITAPAITA”

 1. Avatar nadjastrange sanoo:

  Äää ihana asu! Vähänkö mä tarviin samanlaisen raitapaidan!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Joo siis mä tarviin myös!! Harmi, että Peetu asuu nykyään Uumajassa, ettei voi tuosta vaan lainata… :D

 2. Avatar Anne sanoo:

  Voi miten ihastuttavan iloinen look!
  Minulla olisi toive postaukselle.. Aika ajoin julkaiset ihania Tukholma vinkkejä, olisikohan mahdollista saada oma postauksensa vinkkeineen myös Uumajasta? Mikäli vaikka tyttäresi innostuisi ”paikallisoppaaksi”.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos – ja ilman muuta! Ollaan puhuttukin Peetun kanssa, että kerättäisiin yhdessä kasaan parhaat Uumaja-vinkit tässä pikapuoliin.