Farkkutakkikelit!

maanantai 12. syyskuun 2016

Peetu 12.9.2016

Ai että, kun onkin ollut upeat ja kesäiset kelit! Ei mitenkään voisi uskoa, että ollaan jo melkein syyskuun puolessa välissä. Vain aina vain aikaisemmin pimenevät illat kavaltaa, että ollaan jo syksyn puolella. Jopa illat ja yöt on niin lämpimiä, että voisi helposti kuvitella tuon alitajuisesti kammoksumani vuodenajan olevan huomattavasti kauempana. Ei niin, ettenkö arvostaisi sesonkiin kuuluvaa kotoilua kynttilänvalossa, höyryävä teekuppi kädessä, Gilmore Girlsien pyöriessä Netflixissä. Jotenkin vain valossa ja auringonpaisteessa on helpompi hengittää. Jos ei ole syysihminen, niin sitten ei ole.

Viime viikonloppu oli ihan superihana kaikin puolin. Sen lisäksi, että sää oli vähintäänkin nautinnollinen, Peetu tuli pikavisiitille Uumajasta. Ei toki äiskää moikkaamaan, vaan johonkin konserttiin, joka oli kuulemma ihan pakko nähdä. Ehdittiin kuitenkin hengailla perheporukalla myös. Käytiin jopa saunomassa meidän lähellä olevassa yleisessä saunassa, joka jopa suomalaisella mittakaavalla on saunaksi ihan kelvollinen.

Peetu 12.9.2016

Lämpimät säät sallii kesämäisen pukeutumisen, vaikka kalenterin mukaan olisikin jo aika kaivaa neuleet esiin ja varautua kerrostelemaan vaihtelevaa viimaa vastaan. Peetun viime talven New Yorkin reissulta hankkima Leviksen farkkutakki on ollut koko kesän rakastetuin ja eniten käytössä ollut päällysvaate. Sinänsä loistohankinta, että kun ne viimat sitten vihdoin saapuvat, toimii takki hyvin sisälläkin jakun tapaan puettuna.

Farkkutakin kanssa rimmaa täydellisesti deniminsiniset New Balancet, Peetun viime syksynä ”koulunaloituskengiksi” hankkimat tennarit. Huulipunan lisäksi asu ei muuta väriä kaipaakaan.

Peetu 12.9.2016

Ehkä joku siellä ruudun toisella puolella muistaakin asun mustan pellavahameen? Se taitaa olla yksi viimeisiä tuotoksia, joita Mintun täysin suunnittelemattomasti parisen vuotta sitten telakalle joutuneesta ompelimosta on valmistunut. Aina välillä – lähinnä, kun katse osuu vaatehuonetta kansoittaviin kangaskasoihin – iskee pieni ompelukipinä, mutta vielä en ole päässyt niin pitkälle, että olisin oikeasti kaivanut koneen esille. Mutta kyllä vielä jonain päivänä.

Ehkä pitäisi ajatella niin, että voisi aloittaa jonkun ihan uuden ompeluprojektin. Tällä hetkellä yksi suuri syy siihen, miksi en pääse tuumasta toimeen, on kaikki keskeneräiset tekeleet, jotka ajattelen tekeväni valmiiksi ensin ja vasta sitten voisi alkaa suunnitella jotain uutta.

No toisaalta, makuuhuoneremppakin on vielä vaiheessa, joten ehkä puran puuhastelutarpeeni ensin siihen, ennenkuin alan suunnitella mitään mittavampia ompeluhommia.

Onhan tässä tätä syksyä edessä ja pimeitä iltoja, jolloin ehtii näprätä kaikenlaisten puhdetöiden kimpussa.

Peetu 12.9.2016 Peetu 12.9.2016

 • t-paita, Monki
 • hame, Mintun ompelimosta
 • farkkutakki, Levi’s
 • tennarit, New Balance


2 Responses to “Farkkutakkikelit!”

 1. Avatar Tiina A sanoo:

  Odottelen kovin farkkutakkikelejä! Meilläpäin on ollut vielä sen verram noita lämpöasteita että takki on saanut olla visusti kaapissa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Täälläkään ei kyllä päivällä juuri takkia ole tarvinnut, mutta auringonlaskun jälkeen viilenee sen verran, että on ihana saada jotain harteilleen. Varmasti pääset sinäkin vielä farkkutakkiasi ulkoiluttamaan! :)