Hyvinvoinnin työkalut

sunnuntai 25. syyskuu 2016

Hyvinvointi

Syksy on taas siinä vaiheessa, että pää on täynnä kaikenlaisia uuden aloittamisen ajatuksia. Aika hassua, että vaikka en missään tapauksessa ole varsinainen syksytyyppi, juuri tämä aika vuodesta on ihan superinspiroivaa. Kaikenlaisia kursseja tekisi mieli aloittaa (valokuvausta, kuvankäsittelyä ja ehkä saksan valealkeita), kuntosalijäsenyyksiä allekirjoitella ja muitakin haasteita lyödä lukkoon (Vansbrosimningen nyt ainakin…).

Henkilökohtaisiin syysklassikoihini kuuluu aina elämäntaparemontti ja hyvinvoinnin metsästys. Tai onhan ne oikeastaan mukana enemmän tai vähemmän aina, vuodenajasta riippumatta, mutta näin syksyn kirpeydessä tuntuu erityisen tsemppaavalta aloittaa uusi vaihe.

Olen päättänyt, että tänä vuonna tärkeisiin asioihin, kuten omaan terveyteen, onnellisuuteen ja hyvinvointiin tähtäävät toimet eivät laimene ja unohdu sitä mukaa, kun illat pimenevät ja ruskan väriloisto vähitellen himmenee harmaanruskeaksi mössöksi kenturalle. Onneksi tukena on erinomaisia työkaluja muistuttamassa matkanteon tärkeydestä.

Hyvinvointi

Upea Frida Koti kaupungin laidalla -blogista on tehnyt yhdessä ystävänsä Merjan kanssa aivan mielettömän ihanan kalenterin ”Unelmieni vuosi”. Olen muutenkin ihan muistikirja- ja kalenterifani, joten olin tikahtua innosta, kun Frida kysyi, haluaisinko testikappaleen tuosta. Jo heti ensimmäisen selailun jälkeen totesin, että kalenterihan on aivan kuin tismalleen toiveideni mukaan tehty!

Kiitollisuuspäiväkirja on ollut itselläni iltaohjelmassa vähän vaihtelevalla menestyksellä. Unelmieni vuosi -kalenterissa on joka päivälle varattu kohta kiitoksille, mikä helpottaa merkittävästi tavan ylläpitoa.

Hyvinvointi

Kalenterissa on myös joka kuukausi tosi kivoja rastitustehtäviä. Voin jo nyt nähdä, miten yksinkertaiset ”tehtävät” auttavat muistamaan, että välillä on hyvä pysähtyä nauttimaan hetkestä – eikä vain stressata eteenpäin. Tyhjille sivuille voi kirjoitella omia ajatuksiaan ja mietteitä unelmien vuoden varrelta.

Hyvinvointi

Viikkokalenterin, kiitollisuuspäiväkirjan, rastitustehtävien ja muistikirjasivujen lisäksi kalenterissa on omassa muovitaskussaan säilytettävä aarrekartta. Itse en ole moista koskaan tehnyt, mutta niin paljon olen kuullut unelmien visualisoinnin voimasta, että ihan sormet syyhyävät päästä toteuttamaan tuota. Onkin tosi mainiota, että karttapohja on olemassa, itse kalenteri kun alkaa tietty vasta vuoden alusta, enkä millään malttaisi odottaa sinne asti.

Sain tosiaan oman Unelmieni vuosi -kalenterin lahjaksi (kiitos vielä kerran Frida!!), mutta täältä löytyy lisätietoja ja tilausmahdollisuus, jos alkoi kiinnostaa.

Toinen työkaluni hyvinvoinnin ylläpitoon on pääasiassa fyysiseen puoleen keskittyvä Wellness-kirja. Yksinkertaisten harjoitusten ja ruokavalion rukkaamisen avulla on kuulemma mahdollisuus päästä kokonaisvaltaisesti parempaan balanssiin. En ole vielä kovinkaan paljoa ehtinyt tutustua opukseen, mutta ajatuksenani onkin, että otan tuosta osion kerrallaan ja esittelen sen täällä blogissa omien kokemuksieni kanssa.

Näin todennäköisesti pysyn itse paremmin valitsemallani tiellä ja ehkä iloa ja hyötyä välittyy myös sinne ruudun toiselle puolelle.

Hyvinvointi Hyvinvointi Hyvinvointi

Jooga, pilates, meditaatio, ayurveda, ravinto, treeni, spa ja tanssi – jos näillä ei syksystä tule hyvä, niin ei sitten millään!


2 Responses to “Hyvinvoinnin työkalut”

  1. Avatar Frida sanoo:

    Ihan loistavaa kuulla, että tykkäsit kalenterista. Olemme saaneet siitä paljon ihanaa palautetta ja tämä sinunkin kirjoituksesi osui kyllä suoraan sydämeen :)

    • Minttu Minttu sanoo:

      Tykkäsin tosiaan ihan hurjasti!! Tuskin maltan odottaa, että uusi vuosi alkaa! Onneksi tosiaan on tuo aarrekartta, jonka kanssa voi tässä nyt askarrella syksyn aikana. <3