Mehevä lammasbolognese

keskiviikko 19. lokakuun 2016

Lammasbolognese

Tuntuuko vanha kunnon jauhelihakastike tai sen astetta fiinimpi italialaisserkku bolognese tylsältä ja kyllästyttävältä? Tuo arkiruokien kunkku saa ihan uutta potkua ja särmää, kun perusjauhelihan vaihtaa lampaaseen ja heittää mukaan vähän söpöjä pieniä herkkusieniä.

Syvän makuinen mehevä lammasjauheliha sopii aivan erinomaisesti tomaattipohjaiseen bologneseen. Mintun kokkikouluohjeessa oiotaan vähän, eikä tomaattikastiketta keitellä alusta asti itse. Siksi resepti sopii toteutettavaksi myös kiireisenä arki-iltana, kun sapuska pitää saada pöytään asap. Lammas toki tykkää muhiskella padassa pidempäänkin, jos siihen vain on aikaa.

Lammasbolognese

LAMMASBOLOGNESE

(3 annosta ja 2 – 3 lounaslaatikkoa)

Ainekset:

 • 500 g lampaan jauhelihaa
 • 1 sipuli
 • 200 g miniherkkusieniä
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 purkki valmista tomaattipastakastiketta (jotain tomaatti-basilika -tyyppistä perusjuttua)
 • 3 rkl tomaattipyreetä
 • 2 dl vettä
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa
 • 1 rkl kuivattua oreganoa
 • 1 tl kuivattua rosmariinia
 • suolaa
 • mustapippuria myllystä

Valmistus:

Kuori ja pilko sipuli, paista syvällä pannulla pienessä öljytilkassa yhdessä jauhelihan ja putsattujen herkkusienien kanssa. Lisää pari valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuna tai puserrettuna ja kaikki muutkin reseptin ainekset. Kiehuttele hiljaisella tulella vähintään 5 – 10 min, mutta mielellään vähän enemmänkin, jos on aikaa.

Tarjoile hyvän pastan kanssa!

Lammasbolognese

Lammasbolognese on aivan ihana lounaslaatikkoruoka! Se ei juuri piittaa kuljetuksista tai mikrolämmityksistä ja makukin vain syvenee ja paranee seuraavaan päivään. Kastiketta voi hyvin myös pakastaa. Pasta on parhaimmillaan tuoreena, mutta kyllä tuollainen vähän spaghettia järeämpirakeinen versio elää mainiosti yön yli.


Comments are closed.