Punaisella t-paidalla Kukon vuoteen

tiistai 07. helmikuu 2017

Minttu 7.2.2017

Kansainvälisessä työyhteisössä on puolensa ja puolensa. Sosiaaliset latinot eivät aina ole samalla aaltopituudella suorapuheisen suomalaisen kanssa – ja välillä menee hermo, kun ruotsalaisten kanssa mikään ei etene salamavauhtia.

Toisaalta olosuhteiden pakosta johtuva kulttuurivaihto avartaa. Oman suun avaaminen ei tunnu niin isolta asialta, kun toiset hölisee tauotta niitä näitä. Ja kun kaikki on saatu keskustelujen, palaverien ja mielipiteiden kuulemisen jälkeen sitoutettua johonkin asiaan tai projektiin, sen takana seistään yhtenä rintamana.

Ihastuttava puoli monikansallisessa kollegalaumassa on myös kaikki mielettömät herkut, joita olemme eri tilaisuuksissa päässeet maistelemaan. Portugalilaisten vaalea sangria on kaikkien toimiston aw-iltojen takuuvarma hitti. Enkä ikinä unohda sitä, kun tiimimme espanjalainen pomo toi kokonaisen eläimen koiven erityisessä telineessä workshop-iltapäivää piristämään. Siitä sitten vuolimme ohuita lastuja, joita söimme pannulla oliiviöljyssä paahdetun, valkosipulilla ja tomaatilla hierotun leivän kanssa. Oih nam!

Minttu 7.2.2017

Tänä iltana makumatka suuntautuu kuitenkin vähän pidemmälle. Kiinasta kotoisin oleva, vasta muutaman vuoden Ruotsissa asunut kollegamme, on kutsunut koko tiimin kotiinsa juhlimaan kiinalaista uutta vuotta. Luvassa on kuulemma aitoja perinneruokia, jotka kuuluvat nimenomaan tähän juhlakauteen. Jos siis olen käsittänyt aivan oikein, Kiinassa vuoden vaihtumista saatetaan helposti juhlistaa viikko tai kaksikin. Vähän rennompaa kuin latautunut sekunttien laskeminen keskiyöllä.

Kysymyksessä on siis ihan rento illallinen kollegojen kesken, joten mitään erityisen spesiaalia asua en halunnut laittaa. Hiukan kyllä harmittaa, että Singaporesta rapiat 15 vuotta sitten ostamani silkkinen ”Kiina-paita” ei mene päälle. Se olisi ollut mustien farkkujen kanssa ihan täydellinen valinta.

Punainen t-paita on drapeeratun pääntiensä ansiosta aavistuksen vähemmän arkinen kuin perusteeppari ja eikös punainen ole ihan kiinalaisen uuden vuoden väri? Toimii mielestäni ihan mukavasti. Roikkuvat korvikset tuovat vähän hajurakoa tavalliseen toimistopukeutumiseen.

Minttu 7.2.2017

Täytyy tunnustaa, että odotan jännityksellä illan tarjoiluja. Kollega kyseli silmät varsin veikeästi vilkkuen, että kuinka tulista ruokaa me kestetään! Haha! No, uskoisin, että en ole ensimmäinen, joka valittaa – sen verran jämäkästi tässä viimeaikoina on tullut heiluteltua chili flake -purkkia ruokaa laittaessa.

Ajattelin napata kameran mukaan ja yrittää kiristää illan hostilta suvussa sukupolvelta toiselle siirtyneitä salaisia perinneruokien reseptejä. Jos käy hyvä tsägä, voin raportoida sitten tänne teillekin!

Minttu 7.2.2017 Minttu 7.2.2017

 • neuletakki, H&M
 • t-paita, Minimarket
 • farkut, Primark
 • avokkaat, H&M
 • laukku, Mulberry
 • korvikset, Isabel Marant pour H&M


4 Responses to “Punaisella t-paidalla Kukon vuoteen”

 1. Avatar Anne sanoo:

  Näytät tosi upealta!
  Kiva kun voi ”aloittaa alusta”, kuten vuoden vaihteessa on tapana.
  Ja apua kuinka ihanan keväiseltä siellä näyttää!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitti hurjasti Anne!
   Aika kylmä täälläkin on ollut – tai no – pakkasen puolella pari astetta, mutta lumet ehti sulaa pois ja siksi siellä täällä pilkottelee vanhaa vihreää. Oikeaa kevättä ja uutta vihreää saadaan kyllä täälläkin vielä odotella! :)

 2. Avatar Sanna sanoo:

  Kiva asu, erityisesti tuo neuletakki on kuin tehty sinulle: väri, malli ja pituus just täydelliset!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Suurkiitokset! Olen ollut supertyytyväinen neuletakkiin. Se on jotenkin lempeän harmaa ja mittasuhteet sattumalta just mieleiseni. :)