Nyt katkeaa hiukset!

maanantai 20. helmikuu 2017

LOB 2017 1

Olen uhonnut jo ziljoona kertaa täällä blogissakin, että nyt lähtee tukka. Mutta tiedättekö mitä, nyt se tosiaan lähtee!

Päätöksen kypsyttelyaika on ollut kieltämättä melkoisen pitkä. Taisin tarvita sitä sisäistääkseni, ettei pitkät hiukseni pidä sisällään mitään taikavoimia.

Olen tosiaankin nyt valmis luopumaan ehkä siitä ainoasta asiasta, jota ulkopuoliset ulkonäössäni ihailevat. ”Ooh, mitkä hiukset!”, ”Onko ne tosiaan kokonaan sun omat?”, ”Sun pitäisi pitää hiuksia useammin vapaana!” ja niin edelleen. Haluan eroon pitkistä kutreistani, koska haluan muutosta.

LOB 2017 2 LOB 2017 3 LOB 2017 4

Tai oikeastaan paremminkin niin, että tunnen itse muuttuneeni ja haluan kevyemmän kampauksen, joka kuvastaa paremmin nykyistä Minttua.

Ihan lyhyt-lyhyeen en kuitenkaan halua palata. Olen kerran elämässäni testannut veikeän reippaan pixie cutin – ja voin vilpittömästi todeta, että se ei sovi sen paremmin kasvoihini kuin persoonallisuuteenikaan. Jotain vähän pidempää sen on pakko olla.

LOB kiinni

Karkilla ja Peetulla on molemmilla juuri nyt aika klassiset (ja melko lyhyet) polkkatukat. Olisihan se kai aavistuksen hassua, jos äiskällä olisi tismalleen samanlainen kampaus kuin tyttärillä.

Jotenkin myös tuntuu, että korvannipukat paljaaksi jättävä bob on niin suuritöinen pidettävä – eihän se ylety edes ponnarille – että meikäläisen hiustenlaittoaktiivisuudella se ei olisi ihan paras vaihtoehto. Sitä äsken mainitsemaani pixie cutia pois kasvatellessani, kävin läpi myös sen vaiheen, kun hiuksille oli tehtävä joka aamu jotain, että kehtasi mennä toimistolle. Sellainen peli ei kyllä vetele, kun kerran vaihtoehtojakin on.

LOB Cara

LOB 2017 5

Kampaaja-aikani on lauantaina vajaan kahden viikon päästä. Mieli ehtii toki muuttua siihen mennessä moneen kertaan, mutta todennäköisesti päädyn jonkinlaiseen long bob -versioon. Mukavasti vähän pidempi malli, jonka kuitenkin vielä saisi kiinni Se tuntuu sellaiselta sopivan suurelta loikalta superpitkästä vähän lyhyempään.

Varasin ajan samasta kampaamosta, jossa Karkki ja Peetukin käyvät, keskustan Björn Axén -salongista. Tytöt ovat käyttäneet vähän eri kampaajia siellä käydessään ja lopputulos on aina ollut tosi ihana.

Valitsin itselleni listalta ”senior stylist & make up artist” -tittelisen Glorian, vaikka leikkuun hinta samalla tuplaantuikin. Ajattelin, että tässä kohdin ei ole järkevää alkaa pihistellä. Ihmisellä, jolla on kokemusta ja näkemystä, on ehkä myös ideoita siihen, miten tukastani saataisiin lyhyt mutta silti pitkä. Ja mielellään vielä myös niin, että se sopii kasvoihini.

LOB 2017 7

Saas ny sit nährä kuinka muikkelin käy..

Kaikki kuvat täältä


22 Responses to “Nyt katkeaa hiukset!”

 1. Suosittelen! Polkan leikkaaminen on ollu yksi ihan parhaista päähänpistoistani! :D en osaa enää kuvitella itselleni muuta, se on vaan niin ihana! Mulla on ollut kaikkea tosi lyhyen ja sitten pitkän polkan väliltä. Kaikkssa on puolensa! Nyt aattelin ehkä pitkästä aikaa leikkauttaa sellasen tosi lyhyen, se kuitenkin kasvaa ihan tosi nopeesti sitten taas :-)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hiukan kyllä jännittää, kun mulla on niin kiharat hiukset varsinkin vähän lyhyempinä. Musta ei mitenkään ole siihen, että alkaisin laittaa hiuksia joka aamu..

   Sun polka on kyllä kertakaikkiaan avian ihana! Ihan minkä pituisena tahansa. <3

   • Avatar Minttu MAMI GO GO sanoo:

    Mulla on myös aika kihara, oon vaan niin tottunut suoristamaan sitä – mutta se on ihana myös kiharana! :-) Sopii sulle varmasti ihanasti!

    • Minttu Minttu sanoo:

     Ja ehkä sitten sellaisen lyhyemmän suoristaminenkaan ei olisi niin järkky projekti kuin tämän nykyisen kanssa.. Nykyään en juuri viitsi edes ryhtyä, koska koko tukan suoristamiseen menee helposti melkein tunti.

 2. Vitsi, kun voisin ottaa sun leikkausjämät mun tukkaan. Mulla on ikuinen hiustenkasvatusprojekti takana ja, vaikka oma tukka on nyt kivassa mitassa niin kyllä mä silti vielä tavoittelen tuollaista pitkää ja tuuheaa leinonharjaa mikä sulla on blogin esittelykuvassa! :D odotan kyllä innolla sun tukan muodonmuutoksen lopputuloksen näkemistä ja onhan se näin, että vaihtelu virkistää ! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Yleensä vaihtelu tosiaan virkistää, mutta on mulle käynyt kyllä niinkin, että jälkeenpäin on tullut Ankara Katumus. Eniten pieleen on tosin mennyt erilaisten värjäyskokeilujen kanssa. En vaan osaa olla kovin tummana tai punatukkaisena. :D

 3. Avatar Tarja sanoo:

  Onhan sinun tukka kyllä ihana, mutta ei todellakaan ainoa, mitä ihmiset ihailevat <3 Ymmärrän muutostarpeesi; itsellänikin on tullut hetkiä, että hiukset eivät ole tuntuneet enää lainkaan kuvastavan sitä, mitä olen ja sitten vaan kampaajalle... Ja näissä mielenliikkeissä tuli sitten testattua se ihan lyhytkin tukka, jopa kaksi kertaa (tiedän, en helposti opi...), ja todettua, että se se vasta ei kuvastakaan persoonaani :D Nyt ollaan jossain lyhyen ja pitkän polkan välillä A-linjaisena. Ens lauantaina on kampaaja, mutta mitään radikaalia ei taida nyt olla tulossa, luulisin...

  Mutta jäänpä odottelemaan, mitä Mintulle kampaajan tuolissa keksitään. Materiaaliahan sinulta löytyy eli ihan varmasti saat jonkun aivan ihanan ja itsellesi sopivan uuden mallin :)

  PS: Onnea huomiselle! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Suurkiitokset! Ja onnitteluhalaukset myös sulle! <3

   Kaikenlaisia todella pöljiä hiusmalleja on tullut aikoinaan kokeiltua täälläkin! Aivan liian lyhyitä ja aaaaivan liian porkkananpunaisia - puhumattakaan siitä, kun väkisin halusin mustat hiukset... Sen verran yritän nyt olla järkevä, että ei tarvitse mennä ihan äärimmäisyydestä toiseen. Pitkähkö LOB tuntuu siksi aika mukavalta ajatukselta. :)

   • Avatar Tarja sanoo:

    Kiitos ihana Minttu – sä muistit ;) Viime viikkoina ollut niin ikäloppu ja kulunut olo, että soisin nukkuvani huomisen ohi, mutta lapset vaativat juustokakkua :D

    Hih, liian porkkananpunaisista tuli mieleen oma vetyperoksidilla tehty vaalennukseni ja siihen permanentti… Näytin Pelle Hermannilta… Teininä sitä tuli kokeiltua noita kotivärjäyksiä vaihtelevalla menestyksellä. Jotakin olen kuitenkin oppinut eli mun värjäykset hoitaa nykyisin luottakampaajani :D

    • Minttu Minttu sanoo:

     Kyllä synttäreitä on hyvä juhlia, vaikkei hirveesti huvittaisikaan! Ilman mitään juhlimista olo olisi vieläkin harmaampi – eli siitä nyt vaan juustokakkua popsimaan! :)

 4. Avatar Ninneri sanoo:

  JEEEEEEEE VIHDOIN! Mä oon täällä ruudun toisella puolella aatellu et ”leikkaa jo” joka kerta kun oon pohtinut asiaa, mä jotenkin näkisin et tommonen LOB saattas toimia sulla tosi hyvin. Sulla kun kihartuu hiukset luonnostaan, niin sen saa varmaan muotoiltua nätisti puristelemalla suihkun jälkeen vaan muotovaahtoo kosteisiin hiuksiin ja silottamalla latvat jollain seerumilla, ja toisaalta se toimii myös hyvin ponnarilla.
  Toivotaan et sun kampaaja on samoilla linjoilla :)

  • Avatar Ninneri sanoo:

   *joka kerta kun SÄ oot pohtinu asiaa täällä blogissa. En oo creepy stalkkeri joka miettii toisten hiustyylejä päivät pitkät :D

   • Minttu Minttu sanoo:

    Haha! Olen kyllä tainnut jankuttaa asiasta niin paljon, että ei ihme jos siitä tulisi jo painajaisia! :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosiaankin vihdoinkin! Kovasti on tehnyt ryhyä hommaan aikaisemminkin, mutta rohkeutta ei sit kuitenkaan ole löytynyt tarpeeksi. :D

 5. Hui! Mä rrrrakastan pitkiä hiuksiasi, mutta olen varma, että rennosti luonnonkihara long bob on sinulle täydellinen! Freesaa oloa varmasti näin kevään korvilla. Tsemppiä muutokseen ja kuvia sit heti kehiin! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   No tosiaankin HUI! Mutta kyllä ne nyt katkeaa. Jos mun kaikki taikavoimat menee siinä samalla, niin sitten menee! :D

 6. Avatar B-M sanoo:

  Älskar ju ditt vacka hår! Men ganska bökigt att underhålla kan jag tänka mig. Jag har också mest haft långt,de gånger jag gått från riktigt långt till kort har jag alltid ångrat mig :(. Men kanske en rejäl uppklippning skulle funka för dig som har mycket hår? Kanske dags att prova den där riktigt kalla nästan grå färgen ;)? Lycka till!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Åh, tackar B-M! Men du kan inte ana hur jobbigt håret är nu när den har blivit så lång. Orkar nästan aldrig ha den utsläppt och också därför känns det lite onödigt att behålla alla längder. Men hoppas frissan som jag bokat kan sin sak. Då får jag förhoppningsvis bra råd från henne också. Men med grått kommer jag att vänta med ett tag till! :D

 7. Avatar Pia sanoo:

  Kurkkaa linkistä mun postaus, siitä vähän ideaa mitä leikatuille hiuksille voisi tehdä.
  Itseltä lähti juuri 40cm hiuksista mittaa ja hyvältä tuntuu! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Luinkin jo aikaisemmin tuon sun postauksen – tosi hieno homma! Luulen kyllä, että mun hiukseni on niin huonossa kunnossa, että eivät kelpaa enää minnekään. :)