WWF-arvonnan voittaja arvottu!

lauantai 11. maaliskuun 2017

Suurkiitokset kaikille lihansyöntikeskusteluun osallistuneille!

Ilahduttaa aivan valtavasti se, että ainakin tämän pienen otoksen perusteella monet vannoutuneetkin lihansyöjät ovat alkaneet ajatella toisin ja valmiita korvaamaan ainakin osan eläinperäisistä raaka-aineista kasviksilla. Itse en oikein syty tuomiopäivänjulistusmentaliteetista – vaan olen sitä mieltä, että every step counts, pienilläkin askelilla oikeaan suuntaan on suuri merkitys. Ja mitä useampi säätää ruokavaliotaan kasvispainotteisemmaksi, sitä suurempi vaikutus sillä on.

Lupasin arpoa 50 euron lahjakortin WWF:n verkkokauppaan kaikkien määräaikaan mennessä kommentin jättäneiden kesken. Virallinen blogionnetar, random.org, on puhunut ja voittaksi selviytyi SARA!

Saran  vastaus:

”Olen vähentänyt lihan syöntiäni monistakin syistä, joissa perustana ovat terveys, ekologisuus ja eläinten hyvinvointi. Samaa ajatusta käytän myös muissa ruokavalinnoissani esim. riisin korvaan yleensä kotimaisella ohralla tms. Ajatuksena se, että kaikkea saa syödä kohtuudella, aika samoilla linjoilla sinun kanssasi.

Pakko palata sen verran tuohon ravinteiden kiertoon lihan kasvatuksessa… eli jokaisella tilalla se lanta ja virtsa todella ajetaan pelloille, mikä vähentää muun lannoituksen tarvetta paljonkin kun se tehdään hyvin ja sää suosii. Ongelmana kuitenkin on että lannan säilyttäminen, käsittely ja levittäminen ei ole vielä sillä asteella, että ravinnekierto olisi suljettu vaan esim fosforia ja typpeä ei saada lannasta tehokkaasti kasvien käyttöön. Tätä kehitetään ja tutkitaan koko ajan.”

Onneksi olkoon!!

Ja kiitos informaatiosta – näin sitä bloggarikin oppii uutta!

Suurkiitokset myös kaikille muillekin keskusteluun osallistuneille!

Voittajalle on lähtenyt ilmoitus myös sähköpostilla.

 


One Response to “WWF-arvonnan voittaja arvottu!”

  1. Avatar Mummoilijatar sanoo:

    Kiitokset sinulle kun julkaisit voittajan, voittajalle onnea.