Orvokkitunikan paluu

keskiviikko 26. huhtikuu 2017

Hei, hoo kevätsää! Joka vuosi jaksaa yllättää, miten hitsin vaikeaa on pukeutua vuodenaikojen taitteessa.

Jos Instagramin ja Facebookin feedeihin on luottaminen, suurimmassa osassa Suomea on saatu nauttia samanlaisesta kelistä kuin täällä meilläkin. Välillä paistaa, välillä vihmoo räntää. Säätila saattaa heitellä ihan tunninkin sisään täysin laidasta toiseen.

Mieli kaipaisi jo kovasti kesäisempää vaatetusta, mutta kovin hentoisesti pukeutuneena ei uskalla lähteä liikkeelle, vaikka asunvalintahetkellä paistaisikin aurinko. Täällä on ollut myös ihan poikkeuksellisen tuulistakin. Jäätävä viima pakotti palauttamaan lämpimämmän takin käyttöön ja jopa sormikkaat käteen.

Halusin kuitenkin hiukan keväisyyttä päivän asuuni. Kaappeja tonkiessa käteen osui viime kesän ykkössuosikki, jonka ristin orvokkitunikaksi (vaikkei nuo kuviot ole orvokkia kai nähneetkään…).

Aika jännä juttu muuten se, että kun jokin vaate kyllästyttää ja tuntuu ihan liian käytetyltä, miten muutaman kuukauden lepo garderobin perukoilla tekee ihmeitä. Syksyllä mietin, että pitäisikö koko tunika pistää kiertoon, mutta nyt tauon jälkeen olen taas aivan ihastunut siihen!

Periaatteessa kannatan toimivia perusvaatteita, jotka sopivat sesongista ja vuodenajasta riippumatta. Toisaalta olen huomannut, että joidenkin vaatteiden elinikä pitenee huomattavasti, kun niiden antaa välillä pitää hiukan lomaa.

Säätila estää stailaamasta tunikaa kovin kesäisesti. Toisaalta olen aina tykännyt sen ”taidenäyttelyn avajaiset” -tyylisestä aurasta – ja siihen alle puettu musta ribbi-poolo sopii just kivasti.

Farkkujen rentous saa pisaran skarppiutta Acnen nilkkureista ja messingin värisestä Michael Korsin pikkulaukusta.

 • tunika, Lindex
 • farkut, Primark
 • poolo, Primark
 • laukku, Michael Kors
 • kengät, Acne


4 Responses to “Orvokkitunikan paluu”

 1. Avatar Sari sanoo:

  Kauniilla naisella upea tunika! Enpä ihmettele orvokkinimeä; minulle nuo värit tuovat voimakkaan muiston lapsuuden kesiin ja äidin kukkapenkkiin. Siellä orvokit oli juuri keltaisia, sinisiä ja ruskeita. Pidin kovasti pitkistä hiuksistasi, mutta kyllä täytyy sanoa että tuo lyhyempi kampaus pukee sinua vielä paremmin. Onneksi uskalsit leikata hiuksesi. Rentouttavaa viikonloppua! Sari

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos kovasti Sari! Jotain tosiaan tuossa tunikan värityksessä on, että se tuo elävästi mieleen perinteiset orvokit. Ihanaa viikonloppua sullekin! :)

 2. Avatar Anne sanoo:

  Voi noi hiukset on niin freesit ja ihanat!
  Sun kauneus tulee jotenkin enemmän esiin, kun ei ”hautaudu” hiusten alle.