MET gaala 2017 – 10 parasta asua

tiistai 02. toukokuu 2017

Toukokuun ensimmäinen maanantai tietää vuosittaista fashion-huippuhetkeä, MET gaalaa. MET Gala Monday on ilahduttanut täällä edelleenkin flunssan kourissa kituvaa bloggaajaa (siis oikeasti kamoon, miten kauan voi oikein olla kanttuvei ja kuumeessa??). No, kai sitä joskus taas pääsee tolpilleen – nyt vaan pitää iloita sellaisista pikkuasioista kuin että olipahan kerrankin aikaa haravoida perusteellisesti interwebsistä MET gaalan kauneimmat puvut ja kivoimmat kuvat.

Tilaisuuden luonteeseen perinteisesti kuuluu sävähdyttävämpiä ja hätkähdyttävämpiä luomuksia kuin mihinkään muuhun punaisen maton häppeningiin. Ihan kaikkein oudoimmat kokonaisuudet ei sykähdyttäneet – ja tiettyjen julkimoiden selkeä sensaatiohakuisuus nakuiluineen tuntuu vähän terveisiä vuodesta 2013. Omia valintojani tsekatessani huomaan, että olen tainnut muuttua vielä piirun verran konservatiivisemmaksi, vaikka Rihannan värikäs ja vähintäänkin näyttävä asu olisi kyllä melkein kuulunut listalleni.

Joskus tuntuu kuitenkin siltä, että vaikka näyttävyys on periaatteessa vain hyvä asia, hillitymminkin voi kerätä täydet eleganttiuspisteet!

Suosikkini eivät ole missään erityisessä järjestyksessä – enkä oikein osaa edes päättää, kuka kaikista olisi se kirkkain ykkönen.

Alexa Chung Diane von Furstenbergin silkkikreppiluomuksessa. Ihastuttavaa, miten puku on syvän pääntien ansiosta varsin sensuelli, mutta leikkaus muuten henkii 50-lukumaista viattomuutta.

H&M:ltä oli MET:issä useampikin mekko – tässä niistä yksi, kantajana Ashley Graham. Hyvin tehty Henkkamaukalta!

Upea Blake Lively on kuin tehty kantaman Versacen näyttävää paratiisilintuasua. Alussa kritisoin tarkoitushakuista nakuilua – tässä ei siitä ole tietoakaan.

Gisele Bunchen vaikuttaa niin aidon iloiselta ja onnelliselta kaikissa MET-kuvissa, että säihke välittyy koko asuun. Toki Stella McCartneyn signeeraama mekkokin on aivan täydellinen. Pitkät hihat ja säädyllinen pääntie tasapainottaa erinomaisesti selän ja kylkien anteliasta leikkausta.

Kate Hudson oli valinnut myöskin Stella McCartneyn luomuksen. Upea epäsymmetrinen veistoksellinen asu jättää elegantisti toisen olkapään ja käsivarren paljaaksi. Kreikkalainen jumalatar -tyylin viimeistelee korkea kampaus ja tasapainottavasti eripariset korvikset.

Ensin en oikein tajunnut itsekään, miksi oli vain pakko ottaa listalle tämä Katy Perryn astetta haastavampi Maison Margielan kokonaisuus. Sitten tajusin, että punaisessa sifonkihässäkässä on jotain surumielisen eteeristä eleganssia, joka tuo mieleen vanhat mykkäelokuvat – ja siitä syystä en vain voinut vastustaa sitä.

Jotain nostalgista ja turvallista on myös nähdä boheemit menninkäisprinsessat Mary-Kate ja Ashley Olsen tyylilleen uskollisina kerrostetuissa pitsimekoissa, kirjailuiden, helmikorujen ja tarkoituksellisen huithapelien kampausten täydentäessä lookin.

Miranda Kerr ja klassinen, eteerinen Oscar de la Renta. Tällä samalla mekolla menisi kyllä helposti Oscarseihinkin – että sikäli se ehkä on vähän liiankin klassinen MET gaalaan…

Kierrätetystä silkistä ja helmistä valmistettu vaalea iltapuku on sekin H&M:ltä. Stella Maxwell kantaa haastavan puvun todella kauniisti.

H&M:n lisäksi myös Topshop oli ottanut askeleen pois ketjukauppamuodista ja saanut pari asua gaalaan. Menemättä yksityiskohtiin, voin kertoa, että jos tämä olisi ollut kilpailu, H&M olisi voittanut kaikissa mahdollisissa kategorioissa kaikki mahdolliset pistesijat – eikä Topshopilla olisi ollut mitään jakoa.

Aseistariisuvaa paratiisilintuteemaa. Zendaya Coleman Dolce & Gabbanan huikeassa luomuksessa – ja miten tuo kampaus on juuri tismalleen piste iin päälle.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun Lupita Nyong’o luottaa Pradaan – eikä varmasti viimeinen, kun tuloksena on kerta toisensa jälkeen hengästyttävän upeita kokonaisuuksia. Korallinpunainen silkkisifonkiluomus on täydellinen!

Kuvista kiitos: Elle.se, Chic.se, Vogue.com, Popsugar.com


10 Responses to “MET gaala 2017 – 10 parasta asua”

 1. Avatar Maisu sanoo:

  Voi hertsyykkeri mitä täräyttäviä asuja. Kiitos kun teet näitä gaalakatsauksia selostuksineen ja analyyseineen ja makutuomarointineen. Toivottavasti tauti nujertuu.

  • Minttu Minttu sanoo:

   No eikö olekin!! Kyllä tää tästä… tänään ei ole – ainakaan vielä – ollut kuumetta, joten kai sitä huomenna pitäisi uskaltautua officelle. :)

 2. Avatar wow sanoo:

  Osaan jo oottaa näitä sinun huippuja asupostauksia gaaloista ja ollaan aika samaa mieltä! Omia suosikkeja Rihanna, Zendaya, Ashley Graham, Blake Lively ja Stella Maxwell :) Katy Perryn lookia en ihan tajunnut ja monet muut näytti hyvältä, mutta niin tavallisen tylsiltä…

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihana kuulla, että tykkäät gaala-asupostauksistani! Musta näitä on niin huippuhauska tehdä! :)

 3. Näissä kuvissa H&M:n puvut kolahtivat – etenkin tuo Ashley Grahamin asu – eikä vähiten sen tähden, miten upeasti Ashley pukunsa kantaa.
  Toivottavasti flunssasi taittuu pian – itse olen omaani pitänyt jo ihan liian kauan.
  Aurinkoista toukokuuta, Minttu <3

  • Minttu Minttu sanoo:

   H&M:llä on tallissaan loistavia suunnittelijoita – siitä ei ole epäilystäkään!

   Ihanaa kevättä myös sulle Lady! Toivotaan, että ollaan molemmat pian reippaita ja terveitä! <3

 4. Avatar V sanoo:

  Olen varmaan kommentoinut aiemminkin, mutta näitä sinun gaalapostauksiasi on mukavaa lukea, koska tiedät mistä kirjoitat, etkä vain heittele ”yäk”/”vau”- kommentteja ilman perusteita. Lisäksi tästä postauksesta tuli hyvä mieli senkin vuoksi, että lehtiin oli nostettu vain ne karmeimmat asut ja aloin jo miettiä, onko maailmasta hyvä maku ja kauneus kadonnut kokonaan. No eivät ole, upeita nämä sinun nostosi.

  Pitäisikö tuossa gaalassa muuten noudattaa aina kunkin vuoden teemaa, vai onko se lähinnä toive? Ja kun tilaisuus on ”ball” (suomeksi kai viittaa tanssiaisiin), vaikuttaako se pukukoodiin eri tavalla kuin esimerkiksi Oscareissa?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi, miten kivaa, että tykkäät näistä red carpet -postauksistani!

   MET gaalan dress code on tietääkseni virallisesti ”black tie”, mutta teeman mukaista pukeutumista suositellaan. Siksi tänä vuonna monien asut olivat vähintäänkin tribuutti Comme des Carconsin Rei Kawakubolle. Aina teeman mukainen pukeutuminen ei ole järjestäjienkään kannalta mitenkään erityisen ongelmatonta. Esmes vuoden 2015 teema “China: Through the Looking Glass” toi punaiselle matolle sekä hyvän maun rajoilla hilluvia nakumekkoja että siinä yhteydessä varsin arveluttavia tyylireferenssejä jonnekin vain Aasiaan (= useampikin selkeästi Japani-henkinen puku…).

   Se, että Oscarsien yleinen tyyli on klassisempi kuin MET gaalan, vaikka virallinen pukukoodi on sama, johtuu tilaisuuksien erilaisesta luonteesta ja järjestäjätahosta. Varsinaiset erot on jossain määrin veteen piirretty viiva ja kulminoituu käytännössä vain kouralliseen asukokonaisuuksia.

 5. Avatar Piia sanoo:

  Vautsi mitä mekkoja, ja kiitos hyvästä pukukatsauksesta! Oma lempparini on varmaankin tuo Alexan umekko, se on vain niin kertakaikkisen suloinen ja sopii kantajalleen hyvin.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Upeita pukuja tosiaankin – ja mahtava kuulla, että tykkäsit katsauksestani! :)