Lomasuunnittelua: BREMEN

maanantai 08. toukokuun 2017

Nyt on se ihana aika vuodesta, kun saa alkaa tehdä kesälomasuunnitelmia! Tai onhan ne reissut ollut jo varattuina heti joulun jälkeen, mutta varsinaista planeeraamista olen pihdannut vähän lähemmäksi reissuajankohtaa.

Ensimmäinen matkani suuntautuu pohjois-saksalaiseen hansakaupunkiin Bremeniin. Vietämme siellä reilun viikonlopun rakkaiden lapsuudenystävieni kanssa.

Muutama vuosi sitten olimme samalla porukalla Amsterdamissa. Reissu oli niin onnistunut, että sovimme, että pidennetyistä viikonloppulomista pitää tehdä perinne! Ihan näköjään vuosittain emme ole koko poppoon kanssa ulkomaille asti päässeet. Kokoontumisajot ovat suuntautuneet pääasiassa Tampereelle tai tänne Tukholmaan, mutta nyt olisi tosiaan ohjelmassa Bremen.

Matkan tärkein tavoite on yhdessäolo. Valitsimme ihan tarkoituksella kohteeksi vähän pienemmän kaupungin, jossa on nähtävää ja tekemistä, mutta ei liikaa. Emme halunneet valita paikkaa, jossa olisi ihan älyttömästi erilaisia aktiviteetteja tarjolla – jotka saattaisi viedä meitä eri suuntiin – vaan jotain kompaktimpaa, niin että rennolle ja kiireettömälle oleilulle jää riittävästi tilaa.

Bremen valikoitui kohteeksi, koska kaikki meidän porukasta osaa ainakin jonkin verran saksaa. Ja tietty valintaan vaikutti myös se, että Tampereelta löytyi hyvät ja halvat lennot sinne. Tässä voin syyttää itseäni, etten ollut kohteenvalintahetkellä ihan täysin tilanteen tasalla – Tukholmasta Bremeniin ei ollutkaan ihan yhtä hyviä eikä edullisia yhteyksiä. Suorien lentojen sijaan saan nyhjätä välilaskuilla, mutta jää sitä kuitenkin ihan mukavasti aikaa paikanpäälläkin.

Pikainen visiitti Bremenin matkailusivuilla todistaa, että kaupunki on tosi kaunis, pittoreski Pohjois-Saksalainen paikka. Jos vaan kelit ovat kauniit, pelkästään jo kävelemällä ympäriinsä saa varmasti päivät hyvin kulumaan.

Siinä mielessä Bremen ei ole mikään tyypillisin turistikohde, että en ole kuullut kenestäkään, joka olisi siellä käynyt. Jos nyt kuitenkin sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy Bremenin kävijöitä, otan erittäin mielelläni vastaan vinkkejä, mitä siellä kannattaisi nähdä – ja erityisesti ravintolavinkit ovat aina enemmän kuin tervetulleita!

Epävirallinen matkanjohtajamme Tinni on varannut meille Airbnb:stä ihanan ison asunnon ihan keskustan läheltä, hyvien yhteyksien päästä. Edelliseltä Amsterdamin reissultammekin jäi kaikkein lämpimimmät muistot juuri siitä, kun asustelimme yhdessä ja keräännyimme aina suuren keittiön pöydän ääreen syömään aamiaista, välipalaa – ja suunnittelemaan päivän ohjelmaa.

Tänään on täällä meilläkin vihmonut jotain lumisateen tapaista taivaalta, rakeitakin välillä – ja lämpimät kesäillat tuntuvat varsin kaukaiselta haaveelta. Toisaalta kyllä ne sieltä yleensä aina sitten lopulta tulevat – ja Bremenin pitäisi olla suhteellisen aurinkovarma paikka. Saa nyt sitten nähdä, eikä matkan onnistuminen toisaalta mistään keleistä kiinni ole.

Vajaa viisi viikkoa vielä, ja sitten päästään vihdoin matkaan!

Kuvat: Wikipedia ja Bremenin turisti-info


6 Responses to “Lomasuunnittelua: BREMEN”

 1. Avatar Belladonna sanoo:

  Bremen kuulostaa hyvältä valinnalta ystävien kanssa vietettävään lomaan. Kuvien perusteella idyllinen paikka.

 2. Avatar Kaura sanoo:

  Bremen on kiva kaupunki. Lentokenttä ihanteellisella sijainnilla keskustasta. Kompakti nätti keskusta, ja joen varrella kannattaa käydä terassilla. Schnoorin korttelialue on viehättävä. Shoppailumahdollisuudet tosi hyvät jo keskustassakin, mutta ulkopuolella kaupunkia löytyy hyvät Outlet-mahdollisuudet. :) Itse oon Bremenissä käynyt, ja uudestaankin voisi, =)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ai, kun kiva kuulla! Kiitos hurjasti vinkeistä! Tuskin maltan odottaa, että pääsen lähtemään matkaan! :)

 3. Avatar ElinaM sanoo:

  Voi Bremen oli ihana paikka! Miehen kanssa käytiin muutama vuosi sitten, pääsiäisen aikaan. Kelit olivat mitä parhaimmat, kevät pitkällä ja aurinko lämmitti. Kaupunki oli tosi kaunis ja mukavan kompakti ottaa kävellen haltuun. Edulliset viinit ja hyvä ruoka :) Ja jos bratwurstista ja hapankaalista tykkää, niin sitä oli tarjolla joka paikassa :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihanaa!!! Ja kyllä, odotan kovasti – kaiken muun lisäksi – vuoden bratwursti + hapankaali -annostani!