Blueberry Boost -tehosmoothie ihon ja kropan hyvinvointiin

keskiviikko 05. heinäkuun 2017

Kesä on grillailujen, mansikkakakkujen ja laiturin nokassa nautittujen jäätelöannosten kulta-aikaa. Välillä tekee kuitenkin mieli jotain ravinteikkaampaa ja kevyempää – mieluiten antioksidantteja pursuilevaa tehoboosteria. Fiilis iskee etenkin silloin, kun viikonlopun ohjelmaan on kuulunut ihana roskaruokabonanza. (Mutta hei – ei kai kukaan kuvittele, että muuttoa voisi hoitaa ilman virallista muuttopitsaa?!)

Itselleni varsinkin ihon hyvinvointi on ollut vähän turhankin ajankohtaista. Tuntuu, että käyttämäni ihonhoitotuotteet ovat tarpeisiini sopivia, toimivia ja tehokkaita, mutta siitä huolimatta ihoni on ärtyisä, arka ja kiukutteleva. Siksi olen yrittänyt pitää myös sisäisiä tehokuureja rauhoittaakseni tilannetta.

Yksi parhaimmista ihon hyvinvointiin sisäisesti vaikuttavista keinoista on mustikkapohjainen tehosmoothie. Mustikat on ihan mielettömän mahtavaa superfoodia missä muodossa tahansa, mutta itse tykkään siitä, kun voin kaikessa rauhassa lipitellä smoothietani samalla, kun hommailen tietokoneella tai nollaan päätäni Netflixin seurassa.

BLUEBERRY BOOST

(2 annosta)

Ainekset:

  • 2 dl mustikoita (pakaste)
  • 1 dl mangoa (pakaste)
  • 3 dl lehtikaalia (silppuna tai pakaste)
  • 1 avocado
  • ripaus cayennepippuria
  • 3 dl kookosvettä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 rkl chiasiemeniä

Valmistus:

  • Laita kaikki ainekset blenderiin ja huruttele tasaiseksi. Lisää vettä tai kookosvettä halutessasi juoksevamman koostumuksen.

Smoothien ruuansulatusta parantava teho vahvistuu, jos se nautitaan hitaasti ja samalla ”pureskellen”. Siten erittyy enemmän sylkeä ja myös kropan omat ruuansulatusentsyymit lähtevät tehokkaammin liikkeelle. En olisi kuitenkaan tässä kohtaa turhan nihilisti. Jos sitä on päättänyt korvata arki-illallisen ruokaisalla marja-vihersmoothiella, terveysvaikutukset ovat kiistattomat, vaikka hulauttaisi juoman kahdella kulauksella kurkkuunsa!


Comments are closed.