Viikon smoothie: vadelmainen Rise & Shine

perjantai 28. heinäkuun 2017

Tiedättekö sen Garfield-kissan maanantai-sloganin: ”I will rise, but I won’t shine”? Siltä itsestäni tuntuu aina toisinaan, maanantai tai ei. Takkuaamuihin auttaa klassisesti reilu annos kahvia, mutta myös sopivasti energisoiva, kropan hyvinvointiakkuja lataava aamiainen.

Olen aika huono syömään mitään heti heti herättyäni. Varsinkin kiireisinä arkiaamuina on niin ihanaa, kun voi vain hörppiä herkullista smoothieta samalla, kun laittautuu kuntoon päivää varten.

Rise & shine -smoothie sisältää runsaasti vitamiineja (C-, B- ja A-vitamiinia) ja hivenaineita (kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, rautaa etsetera) sekä hyviä rasvoja ja kuituja tottakai. Luokittelisin tämän vihersmoothieksi, mutta vadelmien, mantelivoin ja banaanin ansiosta lopputulos on varsin makea, joten sikäli Rise & shine menee ihan klassisesta herkkusmoothiestakin.

RISE & SHINE – VADELMAINEN AAMUSMOOTHIE

(yksi iso annos)

Ainekset:

 • 1,5 vadelmia (tuore tai pakaste)
 • 1 kypsä banaani
 • kourallinen baby-pinaattia
 • 1 rkl mantelivoita
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1 rkl chia-siemeniä
 • 2 rkl kaurahiutaleita
 • 1 – 2 dl vettä

Valmistus:

 • Laita kaikki ainekset blenderiin ja huruttele tasaiseksi.
 • Veden määrää säätelemällä tästä saa joko hörppimällä juotavan smoothien tai lusikalla syötävän smoothie bowlin pohjan.
 • Vinkki: smoothiesta saa kätevästi kylmää, jos käyttää pakastettuja vadelmia ja/tai banaania. Mikäli molemmat on tuoreita, voi osan vedestä korvata jääpaloilla.

Ihanasta smoothiesta oli tosi vaikea saada kuvia, jotka antaisivat oikeutta makuelämykselle. Toivottavasti olen nyt kuitenkin onnistunut vakuuttamaan, että huolimatta ruskeahkosta ominaisväristään Rise & shine on aivan mahtavan hyvää ja ehdottomasti yksi herkullisimmista makeista smoothieista, joita olen tehnyt.


Comments are closed.