Liian tyttömäistä aikuiselle?

tiistai 29. elokuun 2017

Tänään esittelyssä yksi harvoista tämän kesän aleista tekemistäni hankinnoista. Olin jo vähän sitä mieltä, että jätän aleostokset kokonaan seuraaville sesongeille. Pikkuhiljaa sitä alkaa ymmärtää, että aina ei tarvitse olla ostamassa uutta – ”shoppailu” omassa garderobissa voi sekin olla tosi antoisaa.

Mutta sitten tuli se hetki, kun puhelimeen alkoi plingahdella alennusmyyntien loppurysäyksistä muistuttelevia viestejä. Muhkeat prosentit pois jo valmiiksi alessa olevista tuotteista houkutteli tekemään pienen visiitin nettikaupoissa. Lindexillä tuli vastaan ihana kaksikerroksinen tummansininen hame, jota en sitten pystynytkään vastustamaan.

Lindexiltä on tullut viimeaikoina tehtyä muutenkin yllättävän kivoja löytöjä. Etenkin sellaisia aikuiselle töihin sopivia simppeleitä käyttövaatteita tuntuu olevan hyvin valikoimissa. Tykkään kovasti heidän preppystä Holly & Whyte -linjasta – melkein kaikki Lindex-hankintani on just tuosta mallistosta. Niin myös uusi hieno brodyyrireikäpitsihameeni.

Pidän hameesta tosi paljon, mutta nyt on alkanut hiukan arveluttaa – onko se ihan liian tyttömäinen?


Ajattelen yleensä tyyliäni niin, että sekoittelen mielelläni erilaisia elementtejä, maskuliinisia, feminiinisiä, klassisia, nuorekkaita, sofistikoituneita ja rouheita. Tyttömäinen ei ole adjektiivi, johon samaistun – vaikka ei se ihan täysin vieraaltakaan tunnu.

Printtiteeppari tuo kokonaisuuteen hiukan rouheutta, mutta tennarit ehkä hiukan yllättäen vain alleviivaa tyttömäistä nuorisofiilistä. Sinänsä se ei ole paha, mutta en halua näyttää siltä kuin epätoivoisesti tavoittelisin nuorekkuutta. Paino tosiaankin sanalla ”epätoivoinen”.

Ehkä tämäkin on vain yksi niitä asioita, joissa oma mielipide ratkaisee. Jos tykkään hameesta ja tunnen oloni siinä kotoisaksi, ei kai ole mitään syytä miettiä, onko se liian tyttömäinen vai ei.

Toisaalta olin ajatellut, että tuosta tulisi hyvä vaate toimistolle, mutta siellä jos missä, haluan välttää antamasta infantiilia kuvaa itsestäni. Tiettyinä päivinä voin valita töihin hyvinkin rennon asun, mutta lapsekkaan söpöä en koskaan.

Täytyy nyt kyllä tosiaankin miettiä hamosen kohtaloa. Takaisin Lindexille tuollaista sataan kertaan alennettua vaatetta ei tosiaankaan voi enää palauttaa. Kysymys ei ole myöskään hinnasta – maksoin alunperin noin 50 euron hintaisesta hameesta alle 10 euroa – joten mistään suuresta taloudellisesta uhrauksesta ei ole kyse.

Nykyään vain ärsyttää enemmän ja enemmän, jos vaatekaapissa on asioita, joita en ikinä käytä – ja joille on vaikea myöskään keksiä mitään järkeviä potentiaalisia käyttötilanteita. Esmes niiden muutamien omistamieni juhlavaatteiden käyttöaste ei huoleta tai ärsytä – ne on valittu niin, että ne saakin roikkua kaapissa käyttämättöminä välillä pitkäänkin.

Uusi hameeni on todella tyttömäinen – siitä ei pääse mihinkään. Nyt kysymys onkin, onko se liian tyttömäinen vai saisiko tuosta vielä hyvän työhameen.

Vielä tähän aikaan vuodesta sitä on vähän aikaista ajatella mustia sukkiksia, mutta niiden, mustien kenkien ja mustan neulepaidan kanssa hame voisi olla hyvinkin ziljoona piirua asiallisempi ja aikuisempi. En siis menetä vielä toivoa, kyllä me siitä vielä hyvä työhame saadaan!

 • jakku, Monki
 • t-paita, Black Book
 • hame, Lindex
 • tennarit, Adidas
 • laukku, Michael Kors
 • aurinkolasit, Dior


20 Responses to “Liian tyttömäistä aikuiselle?”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Hame on kiva! Ja sopii kyllä byroollekin. Kenkävalinta vaikuttaa tosiaan paljon ilmeeseen: jos vielä tarkenee, käytä hametta nyt korkeampien sandaalien kanssa tai ylipäänsä korkojen kera ja syksyn edetessä esim. herrainkenkäin kanssa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Täällä on just nyt itseasiassa ihan helteiset kesäkelit. Taidankin kokeilla sandaalien kanssa seuraavaksi! :)

 2. Avatar Kirsi sanoo:

  Minusta hame ei ole lainkaan tyttömäinen,siis liikaa,vaan juuri sopivan aikuismaisesti tyttömäinen. Yhdistetyttynä vaikkapa valkoiseen teippariin tai kauluspaitaan , ja jalkaan avokkaat,niin avot tyyli on aivan erilainen.
  -kirsi-

  • Minttu Minttu sanoo:

   Täytyy tosiaan eksperimentoida vähän klassisempia ja aikuisempia komboja. Kokonaisilme muuttuu aika vähälläkin. :)

 3. Avatar Päikkärä sanoo:

  Kiva hame! Kelien kylmetessä neuleenkin kanssa soma.
  Ja sinulla on kyllä todella ihana tukka: upea väri ja kauniit kiharat!

 4. Avatar Kristiina sanoo:

  Tää hame sopii Mintulle kuin nenä päähän- sopivasti leikkisyyttä. On tosi hyvä!

 5. Avatar Kati sanoo:

  Ei lainkaan liian tyttömäinen. Kuten muutkin ovat kommentoineet, niin erilaiset kengät ja paita, asu on silloin ihan toinen. BTW Sun hiustyyli on kyllä ihana<3

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitti hurjasti! Täytyy vähän testailla eri kokonaisuuksia, mutta olet varmasti aivan oikeassa!

 6. Avatar Tarja sanoo:

  Ei todellakaan ole liian tyttömäinen. Vaihdat vain kengät ja tyyli muuttuu välittömästi. En ole itsekään mikään tyttömäinen ollut koskaan ja tässä iässä myös koettaa välttää antamasta juuri tuota ”tavoittelen epätoivoisesti nuoruutta” -kuvaa :D Mutta tuon hameen voisin minäkin kuvitella pukevani päälle, jos sääreni sallisivat /olisin hame-ihminen ylipäänsä (tulipa ihan kaksi itselle tehtyä sääntöä samassa lauseessa, auts… Olisiko jotain työstämistä itsensä kanssa…).

  Ja sanon samaa kuin muutkin: ihanat, ihanat hiukset! Näytät taas kerran niin kauniilta ja hehkuvalta! <3

 7. Avatar Maarit sanoo:

  Ei ole liian tyttömäinen, ihana hame ja tosiaan halutessasi saat siitä ihan officekelopoisen vaihtamalla kengät ym. Pakko tähän on vielä minunkin toistaa muita myös hiustesi osalta; vitsi että ne on kivat!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitti hurjasti! Varmaan blogin asukuvat täyttyy nyt kaikista testailemistani kokonaisuuksista :D

 8. Avatar Hanna-Mari sanoo:

  Heh kuviasi katsoessa hoksasin miksi itsekin epäröin hamosten kanssa ovatko liian tyttömäisiä; kengät. Useasti on töissä jalassa tennarit, ja nyt kuvistasi tajusin että niitä muuttamalla asuni aikuistuu! Vastustan tosikkomaista olen aikuinen nainen-pukeutumista, juuri tuollaisella ihanalla hameella saa itsestään keveämmän ja raikkaamman, ei tyttömäisen.
  Osaan kuvitella hameen kaveriksi neuleen minkä taisit mainita..varmasti varma vaihtoehto. Mutta olisi kiva keksiä joku hankalampi rokimpi vaihtoehto, minusta olet jonkun jäljillä tuon printti teepparin kans! T:vannoutunut hamosten ystävä 41v

 9. Ennenkuin luin yhtäkään kommenttia, kiinnitin myös huomion ihan mielettömän upeaan kampaukseen! Piti oikein tuijottaa sitä että mitenkö olet sen oikein loihtinut.

  Hamehan on kuin tehty toimistoon! Perinteinen toimistotäti yhdistää sen tosiaan korkkareihin ja valkoiseen kauluspaitaan, mutta Minttu tekee just niinkuin haluaa :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos ihana! Kampaukseni takana on ”terveiset-kasarilta-patukat” ja suuri kiitos pitää antaa tuolle upealle ilta-auringolle! :)

 10. Avatar anu sanoo:

  Moi!
  Sun tukka näyttää mielettömän ihanalta kuvissa! Tuo hamekin on kaunis ja sopii sulle. Kokeilisin myös muiden kommentoijien tapaan korkkareita tennareiden tilalle.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitti hurjasti kommentista ja kehuista! Olen tässä jo testaillutkin hametta sekä matalien ballerina-tyyppisten kenkien kanssa että maltillisten korkojen kanssa – ja fiilis on aivan selkeästi aikaisempaa aikuisempi! :)