Apu kutisevaan ja ärtyneeseen päänahkaan!

maanantai 11. syyskuun 2017

Olin keväällä kuuntelemassa erästä hyvinvointiluentoa ja koin mahtavan oivalluksen – päänahka on merkittävä osa ihmisen suurinta elintä – ihoa. Näin jälkeenpäin tuo tuntuu lähinnä itsestäänselvyydeltä, mutta aikaisemmin en ollut jostain syystä sisäistänyt, että hiuspohjaa tulee hoitaa yhtä suurella rakkaudella ja huolenpidolla kuin muutakin ihoa. Olen kärsinyt kutisevasta ja ärtyilevästä päänahasta niin kauan kuin muistan ja siksi olinkin tosi iloinen, kun minua kysyttiin mukaan testaamaan uutta Aromase Prosalon 5a Repair -shampoohoitoa. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Aromase Prosalon 5a Repairin kanssa.

Kutiseva ja ”hilseilevä” päänahka ei tarkoita sitä, että olisi hilsettä. Nyrkkisääntö on se, että, jos hiuspohja kutiaa, kyseessä on kuiva, ärtyisä tai muuten hoidon tarpeessa oleva iho. Mikäli kutinaa ei ole, mutta valkoista höttöä löytyy olkapäiltä, kysymys saattaa olla hilseestä. Hilse on kuitenkin aika harvinaista ja tehokkaat superärtsyt hilseshampoot vain pahentavat tilannetta, jos kysymys onkin herkistyneestä hiuspohjasta.

Itselläni on ollut aina kuiva ja helposti ärsyyntyvä iho. En voi ymmärtää, miten en ole aiemmin tajunnut, että hiuspohjan kanssa kokemani ongelmat ovat peräisin juuri tästä samasta syystä! Olen aivan varma, että aika moni muukin – etenkin mies – kohtelee kaltoin päänahkaansa ja vain lisää kuivattavien tehokkaiden hilseshampoiden käyttöä, kun oikeasti tarvetta olisi rauhoittavalle ja tasapainottavalle, hyvin myös hiuspohjaa hoitavalle shampoolle.

Aromase Prosalon 5a Repair on shampoohoito, joka on silkkaa unelmaa ärtyneelle, kutisevalle tai muuten epämukavan tuntuiselle päänahalle. Se on täynnä luonnollisia ja tehokkaita kasviuutteita, mm. talin tuotantoa ja hiusten öljyisyyttä hillitsevää avokadouutetta. Itselleni oli varsinainen oivallus sekin, että mitä kuivattavampia shampoita sitä käyttää, sen enemmän talin eritys lisääntyy. Sinänsä loogista, koska kuivattaminen on vain viesti talirauhasille, että nyt on paniikki kyseessä, nyt pitää ryhtyä hommiin – ja hiukset rasvoittuvat entistä nopeammin.

Shampoon sisältämä Glycyrrhetinic –happokompleksi rauhoittaa tosi tehokkaasti kutisevaa ja ärtynyttä ihoa – ja myös hillitsee mahdollisia hiuspohjan tulehduksia. Luonnollisia ja tehokkaita kasviuutteita kuten katajaa, inkivääriä, aloe veraa etsetera sisältävä Aromase Prosalon 5a Repair myös tuoksuu aivan mielettömän ihanalle! Itselleni tulee mieleen raikas metsä, mikä jo pelkästään se antaa todella rauhoittavan tunteen koko kroppaan.

Aromase Prosalon 5a Repairin käyttö on erittäin helppoa. Shampoo levitetään kuivaan hiuspohjaan pakkauksessa mukana tulevan suuttimen avulla, annetaan vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja lopuksi hiukset kastellaan, shampoo vaahdotetaan ja huuhdellaan pois. Halutessa hoidon voi toistaa tai käyttää tavallista shampoota lisänä, jos sille tuntuu tarvetta.

Aromase Prosalon 5a Repair rauhoittaa hiuspohjaa aivan ihanasti jo yhden käyttökerran jälkeen! Tätä voi tosiaankin suositella kaikille, jotka vähänkään tuskailevat hiuspohjan hyvinvoinnin kanssa. Pakkauksen muotoilu ja raikas, metsäinen unisex-tuoksu tekee sen, että Aromase Prosalon 5a Repair toimii mielestäni hyvin myös heille, jotka eivät feminiinisen makeista hoitotuotteista välitä.

Ja hei – yksi tärkeä asia vielä: upeiden hiusten takana on hyvinvoiva hiuspohja! Yksi erinomainen syy lisää pitää hyvää huolta päänahasta, vaikka se ei varsinaisesti olekaan katseiden alla.

Voisin kuvitella, että aika moni siellä ruudun toisella puolella nyt nyökyttelee ja miettii, että olisipa mahtavan kiva testata tuota Aromase Prosalon 5a Repair -shampoota. No, voin kertoa hyviä uutisia: kerro tämän postauksen kommenteissa, miksi juuri sinä haluaisit testata (tai joku perheenjäsenesi, voit hyvin vastata myös puolison, lapsien tai vanhempiesi puolesta!) Aromase Prosalon 5a Repairia.

Arvon kaksi kahden shampoo-pullon pakettia kaikkien niiden kesken, jotka ovat komenttiboksissa sunnuntaihin 17.9. klo 23.59 mennessä kertoneet, miksi haluaisivat testata Aromase Prosalon 5a Repair -shampoota.

Ei muuta kuin osallistumaan!!

(Arvonnan tarkemmat säännöt löytyy täältä)

 


22 Responses to “Apu kutisevaan ja ärtyneeseen päänahkaan!”

 1. Oi, nää tulisi kyllä tarpeeseen! Itsellänikin on herkästi ärtyä hiuspohja! Hyvät tuoteet on aina hakusassa :)

  Kivaa viikkoa!

 2. Avatar Tiina sanoo:

  Olisi kiva testata, auttaako tämä tuote kuivaan päänahkaan, joka joutuu aina välillä todella koville metsurin- tai moottoripyöräkypärän alla. Hiusten pitäminen edes jonkinlaisessa kunnossa on näiden harrastusten parissa vähän haasteellista ja useiden pesukertojen/vko takia hiuspohja kuivuu kovin helposti.

 3. Avatar Leena sanoo:

  Pesen hiukseni päivittäin ja se rasittaa hiuksia ja päänahan ihoa, uusi hyvä tuote aina kiinnostaa!

 4. Avatar tiitu sanoo:

  OOn jo pidemmän aikaa miettinyt, että mitäköhän tänne päänahkaan arvaisin laittaa ,kun tuntuu että kutisee ja ärtyy niin helposti. Shampoota oon sitten vaihdellut urakalla, vaan eipä auta. tiitu

 5. Avatar Pirjo sanoo:

  Testaisin mielelläni itse, joka kärsin kuivasta päänahasta. Samoin antaisin testattavaksi pojalleni, joka on jo kokeillut eri shamppoo vaihtoehtoja; sekä kampaamo että apteekin tuotteita.

 6. Avatar Heli'S sanoo:

  Oi, äidin ja tyttären ärtyneet hiuspohjat saattaisivat rauhoittua tästä uutuudesta. Mielellämme kokeilisimme.

 7. Avatar Rouva R Ruotsista sanoo:

  Itsellesi ei ole ko vaivaan mutta tyttärelläni on. Olisi kiva yllättää hänet.

 8. Avatar Katja sanoo:

  Kirjoituksesi tuli kun tilauksesta. Kiitos! Kärsin ajoittain tosi ärtyneestä hiuspohjasta. Välillä helpottaa välillä on ihan kauheaa. Niinkuin nyt. Tulin juuri kampaajalta ja sieltä ei oikein apuja tippunut. Haluaisin niin kokeilla tätä. Toivotaan, että onni suosii, jos ei suosi niin koetan etsiä nettikauppaa josta tuota saisi.

 9. Avatar Johannes J. sanoo:

  Moi! Päänahkani muistuttaa väritykseltään ja ominaisuuksiltaan pikemminkin Gobin suola-aavikkoa, kuin tervettä hiusten kasvualustaa, joten nämä tuotteet tulisivat todella tarpeeseen sillä normaalit hilseshampoot tms eivät tunnu toimivan. :)

 10. Avatar Mirjam sanoo:

  Olisipa mahtavaa päästä testaamaan noita tuotteita! Nykyään pystyn pesemään hiukseni ainoastaan Bodyshopin inkiväärishampoolla, kaikki muut aiheuttavat järjettömän kutinan päänähassa. Olisi kiva löytää apua tähän ärsyttävään ongelmaan.

 11. Avatar Nimetön sanoo:

  Mies ei usko ennen kuin testaa. Pesee vuodesta toiseen hilseshampoolla. Vaikka apu löytyisi muualta.

 12. Avatar Siru sanoo:

  Hei! Testaisin itse, vuosia taistellut ja melkein kaikkea koitettu,jotta päänahkan saisi rauhoittumaan!!! Melkein kirjan voisin asiasta kirjoittaa

 13. Avatar Kaija sanoo:

  Hiuspohjani on tosi helposti ärtyvä. Minulle tosi ajankohtainen aihe, esimerkiksi tänään kun kävin metsässä sienessä. Pelkkä ajatus Hirvikärpäsistä sai päänahkani kutisemaan ja mitä enemmän haroin hiuksiani sitä enemmän hiuspohjani ärtyi. Olisi mukava kokeilla rauhoittavaa shampoota. Toivottavasti onnetar suosii!

 14. Avatar Tiiu sanoo:

  Tytölläni on juuri samanlaisia ongelmia kuin sinulla ja olemme kokeilleet yhtä sun toista ainetta. Syksy ja talvi vain pahentavat tilannetta. Eli tarpeeseen tulisi nämä tuotteet!

 15. Avatar Suvi sanoo:

  Voi, tätä täytyy ehdottomasti päästä testaamaan! Minulla on juurikin kuvailemasi kuiva ja kutiseva päänahka, mutta helposti rasvoittuvat hiukset. Lähiaikoina on tullut kokeiltua jos jonkinlaisia shamppoita, mutta helpotusta kutinaan ei tunnu millään löytyvän. Tämä kuulostaa siis ihan täydelliseltä tuotteelta! <3 Voisi sopia (juuri tuon miehon tuoksun vuoksi!) myös miehelle, jonka hiukset hilseilevät herkästi.

 16. Avatar Mari sanoo:

  Minulla meni vuosia hyvin päänahkani kanssa. Kesällä päätin lisätä taas maidon aamupuurooni ja heinäkuussa söin antibioottikuurin. En tiedä kumpi riehaannutti ja laittoi päänähän kutisemaan. Maidon lopetin n. 2 viikkoa takaperin ja edelleen raavin päänahkaraukkaa. Olen kokeillut pään öljyämistä, perusvoiteella rasvaamista ja joitain naamioita, ei apua. Nyt olisi mukavaa testata tuo kehumasi tuote.

 17. Avatar Jaana Penkki sanoo:

  Täällä on poika ja tytär kärsinyt jo vuosia kutisevasta päänahasta. Välillä päänahka ok, mutta seuraavassa hetkessä niin kutiseva, että päänahka raavittu verille. Monta konstia on
  kokeiltu ja väliaikaisesti saadaankin kuntoon. Pysyvää ratkaisua odotellessa!

 18. Jep! Sama vika täällä, ala-asteelta saakka kutissut, kirvellyt, raavituttanut ja hilseillyt, oikein välillä talvella isoa valkoista paakkua. En tiedä mikä auttaisi, kokeiltu on vaikka mitä, jopa pesemättömyyttä =/.

 19. Avatar Ongelmatukka sanoo:

  Mulla alkanut melkein kolme vuotta sitten nämä ongelmat päänahankanssa… Eikä loppua näy, olisi todella kiva päästä tutustumaan tähän tuotteeseen henkilökohtaisesti, vaikuttaa juuri oikealta ratkaisulta ongelmaani!(:

 20. Avatar anna s. sanoo:

  Olisi mukava päästä testaamaan tuotteita, joista en ole koskaan kuullut. Päänahkani on herkkä, joten olisi kiva nähdä onko näillä siihen vaikutusta :)

 21. Avatar hilkka sanoo:

  Ihan vieras merkki minulle. Päänahkani on ollut aina herkkä, joten olisi varmasti minulle sopiva tuote :)

 22. Avatar ZaZa sanoo:

  Pojallani on paksun tukan alla helposti ärtyvä päänahka, olisi kiva kokeilla, jeesaisiko tämä :)