Valkoiset hampaat kotikonstein – turvallisesti ja tehokkaasti

sunnuntai 24. syyskuun 2017

Raikkaan valkoisten hampaiden kanssa on helppo hymyillä. Iän myötä kaikkien hampaat tummenevat ja jos on kaltaiseni kahviaddikti, värjäytymiltä ei voi välttyä. On aika yksilöllistä, miten nopeasti hampaiden pinta alkaa tummentua. Itselläni näyttäisi menevän pari-kolme, ehkä neljäkin vuotta, mutta sitten en enää tunne oloani yhtään freesiksi ja haluan saada takaisin valkoisen hohtavan hymyni. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Swiss Clinicin kanssa.

Normaalisti hymyilen paljon. Tiedän, että voin olla aika tiukka ja ruotsalaisen mittapuun mukaan myös varsin suorasanainen työelämässä, mutta mielestäni se ei ole mitenkään ristiriidassa ystävällisyyden kanssa. Hymyilemällä voin viestittää, että I come in peace, mikä on luonnollisesti muutenkin tavoitteeni.

Viimeaikoina tajusin alitajuisesti vältelleeni ”turhaa” hymyilyä. Miksi? No siitä yksinkertaisesta syystä, että koin hampaideni olevan kaikkea muuta kuin esittelykunnossa. Kaikesta kahvin litkimisestä kellastunut purukalustoni aiheutti sen, että olemukseni oli tarkoituksettoman kulmikas, koska en tohtinut väläytellä avointa hymyä sosiaalisissa tilanteissa.

Terveen valkoisina hohtavat hampaat tuovat ainakin itselleni enemmän itseluottamusta ja iloa kuin paraskaan good hair day.

Onneksi elämän tuomien tummentumien poistaminen hampaista on helppoa. Sen ei tarvitse tosiaankaan olla sen paremmin kallista kuin kivuliastakaan.

Olen muistaakseni ennenkin kertonut, kun olin Tampereella yhdessä kauneushoitolassa hampaiden laser-valkaisussa. Lopputulos oli ihan okei – ei mitenkään ihmeellisen hyvä – ja blogipostausta vastaan saamani alennuksenkin jälkeen hinta oli muistaakseni noin 150 euroa. Kaikki tuo olisi vielä mennyt, mutta koko kokemus oli niin älyttömän kivulias sekä itse hoidon aikana että vielä reilun viikon jälkikäteen, että en tiennyt miten päin olisin ollut.

Silloin ajattelin, että hampaiden valkaisu saa jäädä. Valkoisempi hymy ei ollut sen kaiken kärsimyksen väärti.

Onneksi kuitenkin pääsin testaamaan Swiss Clinicin kotivalkaisua, sillä kokemus on aivan toinen! Värjäytymät poistuvat hampaista todella tehokkaasti ja nopeasti. Ohjeissa suositellaan 4 – 10 päivän kuuria, 40 – 60 minuuttia per päivä, mutta itse olen saanut todella hyviä ja selkeästi näkyviä tuloksia jo parina iltana noin 35 minuutin ajan toteuttamillani käsitelyillä. Enkä ole kokenut minkäänlaista kipua tai vihlomista sen paremmin hampaissa kuin ikenissäkään.

Ennen tämänkertaista valkaisua ajattelin, että hampaani ovat toki tummuneet, mutta että ne kuitenkin ovat vielä ihan ok freesit. Swiss Clinicin valkaisupaketin mukana tuleva värikartta paljasti kuitenkin karun totuuden. Ennen käsittelyn aloitusta hymyni on selkeästi skaalan tummimmasta päästä. Ei ihme, että olen alitajuisesti vältellyt hampaat paljastavaa hymyilyä!

Tämä yhteistyö tuli itselleni tosiaankin juuri oikeaan aikaan. Itselleni on tosi suuri merkitys sillä, että voin hymyillä vapautuneesti ilman itsetuntoa murentavaa ajatusta, että hampaani eivät näytä terveen valkoisilta.

Swiss Clinic Whitening System -kotivalkaisu on turvallinen ja helppokäyttöinen. Se on kehitetty yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa, millä ainakin itselleni on todella suuri merkitys – en todellakaan halua, että turhamaisuuteni vuoksi aiheutan itselleni enemmän harmia kuin hyötyä.

Pakkausessa tulee mukana kaksi silikonimuottia, jotka muotoillaan omiin hampaisiin sopiviksi kuuman veden avulla. Veden ei tule olla ihan kiehuvaa, noin 80 asteinen vesi on parasta. Muotit kastetaan yksi kerrallaan kuumaan veteen ja kun ne on pehmennyt laitetaan ne suuhun ja annetaan muokkaantua hampaisiin. Näin saadaan täydellisesti istuvat muotit valkaisua varten.

Itse valkaisu aloitetaan pursottamalla pieni määrä valkaisuainetta muotin pohjalle. Tässä ei kannata liioitella, sillä valkaisutulos ei ole parempi, vaikka ainetta olisi runsaasti. Liika valkaisugeeli aiheuttaa vain turhan epämukavan ”täyden” olon suuhun.

Seuraavaksi muotti asetetaan hampaiden päälle ja valkaisuaineen annetaan vaikuttaa halutun ajan. Tähän väliin on hyvä jo etukäteen miettiä jotain puuhaa, mikä ei vaadi puhumista – muuten tunti voi tuntua pitkältä ajalta. Vinkkinä esmes jakso tai kaksi lempparisarjaa Netflixistä, kynsien lakkaaminen (tai kokonainen kotimanikyyri) tai miksei vaikka vaatekaapin järjestely tai laskujen maksaminen.

Ennen ja jälkeen -kuvien ottaminen on aina haasteellista ilman ammattitason kameraa. Valaistusolosuhteet vaihtelevat päivästä ja tunnista toiseen ja muutenkin värisävyt vääristyvät helposti. Mielestäni tuossa ylläolevassa kuvaparissa näkyy kuitenkin paremmin kuin selkeästi saavuttamani tulos.

Kaikki pahimmat värjäytymät on hävinnyt, lopputulos on freesi ja luonnollinen. Käsittelykertoja on tuossa tosiaan takana vain kaksi – eli halutessani saisin varmasti säihkyvän posliinisen Hollywood-hymyn ihan muutamassa päivässä. Jotenkin kuitenkin tuollainen luonnollinen, terve vaaleus on enemmän tyyliini sopiva.

Tässä vielä lopputulos värikartan kanssa!

Vain kahden käsittelykerran jälkeen hymyni on siirtynyt skaalan tummimmasta päästä lähestulkoon yhdeksi valkoisimmista. En voisi olla tyytyväisempi!

Swiss Clinic Whitening System -pakettiin kuuluu kolme tuubia valkaisuainetta – eli todella paljon. Itse laskeskelin, että tuolla määrällä ehdin freesata hymyäni vaikka miten monta kertaa, joten yhden käsittelyn hinta laskee suorastaan mitättömäksi.

Voin siis tosiaankin suositella lämpimästi tuota Swiss Clinicin hampaidenvalkaisua! Se on uskomattoman tehokas, mutta silti hellävarainen käsittely.

Testaamani hampaidenvalkaisupaketti on helppo tilata Swiss Clinicin verkkokaupasta. Ilokseni voin kertoa, että sain myös alekoodin teille jaettavaksi. Koodilla Go4it20 saa Whitening System -tilauksesta 20 euron alennuksen – eli tuo huippu paketti kustantaa vain 49 euroa alennuksen kanssa!

 


8 Responses to “Valkoiset hampaat kotikonstein – turvallisesti ja tehokkaasti”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Hei, voiko näihin kuviisi nyt oikeasti luottaa? Oman kännykkäni perusasetuksillakin selfie tuottaa vitivalkoiset hampaat vaikka oikeasti ovat juuri ekan kuvasi kaltaiset. Tuntuu vaan niin erikoiselta kun mulla on hamnaslääkärin tekemät muotit eikä sieltä hankkimillani aineilla hampaat paljoakaan vaalene, ja niitä pidetään yli yön monta yötä ja vielä vihlontaakin! Sun tapa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ja tiedäthän mitä siitä sanotaan…

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kuviin voi mielestäni luottaa hyvin. On hiukan haasteellista saada täysin tasavertaisia kuvia, kun eri päivinä on erilaiset valaistusolosuhteet, vaikka miten yrittäisi pitää säädöt sun muut samoina.

   Silti en käsitä, miksi hammaslääkärin luona tehdyt muotit olisivat paremmat? Nuo silikoniset muotoutuu aivan täydellisesti hampaisiin, enkä voisi kuvitella paremmin istuvia muotteja.

   Itse valkaisun tehokkuutta voin itse vertailla vain tosiaan siihen ainokaiseen laser-valkaisuun, jonka joskus tein. Se oli ihan kamalaa jo käsittelyn aikana ja ikenet olivat niin kipeät yli viikon ajan, että pelkäsin hampaideni tippuvan. Puhumattakaan siitä vihlomisesta! Ja lopputulos tuon kaiken jälkeen oli korkeintaan keskinkertainen. Itse kyllä näin, että hampaani oli vaalentunut, mutta mitään järisyttävää muutosta ei kyllä ollut tapahtunut.

   Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun testaan Swiss Clinicin valkaisua. Muistan edellisellä kerralla, kun silloin vielä kotona asuvat tyttäreni Karkki ja Peetu, olivat jo heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen sitä mieltä, että enempää ei tarvita, hampaani ovat jo aivan riittävän valkoiset.

   En siis osaa sanoa juuta enkä jaata hammaslääkäriltäsi hankkimaan käsittelyyn, mutta voin vilpittömästi sanoa, että tuo Swiss Clinicin on ihan hurjan tehokas ja ihmeen hellävarainen samaan aikaan!

 2. Avatar Ninni sanoo:

  Kauanko tuon vaaleuden luvataan hampaissa kestävän? Ja kuluttaako se hampaiden pintaa/kiillettä? Olen kuullut, että esim. valkaisevat hammastahnat tekevät oikeasti vahinkoa kuluttamalla kiillettä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Valkaisevat hammastahnat tietääkseni perustuu siihen, että niissä on hiovia hiukkasia, jotka tosiaan saattaa hyvinkin kuluttaa kiillettä. Tuon Swiss Clinicin valkaisu ei toimi samalla tavalla. Siinä on ainesosia, jotka hajottavat proteiinia – eli ruuasta tulleita tummentumia. Jos siis hampaiden väri johtuu kahvista, punaviinistä – tai ”iästä” (eli kaikesta mitä ikinä on suuhunsa laittanut…), tuo valkaisu toimii oikein hyvin. Jos taas syynä on esim. luonnostaan keltainen hammasluu, lopputulos ei ehkä samalla tavalla vastaa odotuksia.

   Koska valkaisun kohteena ei ole varsinaisesti mikään hampaan osa – vaan vain värjäytymät – käsittely on tosi hellävarainen itse hampaalle, kiilteelle etc.

   Ja siis koska itse hammasta ei sinänsä valkaista, riippuu tosi paljon itsestä, miten kauan valkaisutulos kestää. Itse tein Swiss Clinic -valkaisun viimeksi uudeksi vuodeksi 2015 (tässä postaus: http://go4itvol2.indiedays.com/2015/01/11/swiss-whitening-hampaidenvalkaisun-tulokset/) ja tähän asti olen ollut ihan tyytyväinen. Eli meikäläisen kahvi-addiktin elämäntavoilla valkaisutulos pysyi mielestäni hyvänä noin 2,5 vuotta.

 3. Avatar B-M sanoo:

  Kiitos vinkistä, tilasin :)

 4. Avatar S sanoo:

  Kommentti ei nyt liity postauksen aiheeseen. Sulla on näissä kuvissa aivan ihanan raikas meikki, joka sopii sulle tosi hyvin!

  Mukavaa syksyn alkua Minttu!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos S! On niin mukavaa, kun kasvoilla on vielä vähän jäljellä kesän päivetystä! :)

   Oikein ihanaa syksyä sinullekin!