Leikkaisiko vai kasvattaisiko?

keskiviikko 04. lokakuun 2017

Lyhyehköjen hiusten kanssa sitä on näköjään aivan tämän tästä samassa tilanteessa. Ei mene montakaan viikkoa, kun huomaa, että leikkaus on ylikasvanut ja on päätöksen edessä: leikata vaiko kasvattaa.

Pidän yleensä öisin hiuksiani kasaripatukoilla päälaelle kieputettuna. En osaa nukkua karvat valtoimenaan ja mitään nutturaviritystä tuohon ei saa väsättyä. Niinpä ihan teknisistä syistä peruskampaukseni on varsin kiharainen.

Kun kiharat sitten välillä ovat vähän suoremmassa kunnossa, hämmästyn itsekin – milloin hiukset ehtivät kasvaa niin paljon, että taas pitäisi muka varata aikaa kampaajalle?

Kaikkina pitkähiuksisena viettäminäni vuosina kävin kampaajalla ehkä kerran tai kaksi vuodessa. En koskaan enempää – ja silloinkin tuntui, että kysymyksessä oli ennemminkin pieni hemmottelu. Nyt sen sijaan hiusten trimmaus tuntuu aivan välttämättömältä. Lyhyt kampaus kasvaa ulos mallistaan näköjään ihan käsittämättömän nopeasti.

Niinpä aloin tässä miettiä, että mitä jos sittenkin antaisin hiusteni kasvaa? Jotenkin elo pitkähiuksisena oli niin paljon helpompaa… Hiukan – tai suoraan sanottuna aika paljon – olen myös kaivannut sitä, että bad hair dayn voi kuitata laittamalla karvat siististi kiinni.

Toisaalta olen kyllä tuntenut oloni tosi freesiksi tässä edelleenkin uudeksi tituleeraamassani kampauksessa. En muista, että olisin milloinkaan saanut niin paljon kehuja ja kohteliaisuuksia ulkonäöstäni kuin hiukset leikattuani. Sellainen toki innostaa pitämään uudesta tyylistä kiinni.

Juuri nyt tällä hetkellä mietityttää kuitenkin kovasti. Onko minusta LOB:in kanssa eläjäksi? Kesällä on ollut suht helppoa, mutta syksyn viimoissa karvoja on hankala pitää ojennuksessa ja talvi ei varmasti ainakaan helpota tilannetta, vaikken mikään pipa-ihminen olekaan.

Hiuspohdintojen ohessa esittelyssä tämän päiväinen toimistoasuni. Sähkönsininen Karen Millenin clutch ei tosin ollut mukana officella.

Olen miettinyt, että miksi säästelen muutamia omistamiani kirjekuorilaukkuja vain juhlatilanteisiin. Jotenkin sitä jumittaa ajatuksessa, että tuollainen ei kuulu arkiasusteeksi, vaikka ihan hyvinhän sitä voisi piristää musta-valkoista asua pirtsakalla clutchilla.

 • tunika, Ellos (saatu)
 • farkut, Primark
 • nilkkurit, Acne
 • laukku, Karen Millen


11 Responses to “Leikkaisiko vai kasvattaisiko?”

 1. Avatar Maisu sanoo:

  Pidä toi vaan edelleen, on niin kiva ja käy vähän useammin kampaajalla koska pakko. Mä yritän kovasti kasvattaa edes bobia. Malli on tätä nykyä samahko kuin sulla mutta lyhyempi (ja ohuempi…) mutta mun kampaaja kertoi loistovinkin että luonnontaipuisan bobin saa ryhdistäytymään ja olemaan hörhöilemättä kun hieroo runsaasti hiusöljyä latvoihin.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ehkä tässä vaan pitää tarkistaa asennetta ja pitää tihentyneitä kampaajakäyntejä kaivattuna hemmotteluna – eikä velvollisuutena. Ilman hiusöljyn kanssa läträämistä en pärjäisi tämän pörrön kanssa lainkaan. Joskus toimistolla laitan jopa käsivoidetta, kun tilanne meinaa ihan räjähtää. Luonnonkihara ja kosteantuuliset päivät on aika haasteellinen yhdistelmä… :D

 2. Avatar SusannaS. sanoo:

  Pidä tuo malli. Se sopii sinulle upeasti. Kampaajalla käynti on pieni hemmottelu itselle.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Taidan kyllä pitää tämän pituuden vielä hetken ainakin. LOB-kokeilusta tulee muuten aika lyhyt, jos nyt heti luovutan! :D

 3. Avatar Norppa sanoo:

  Ehdottomasti pidä, nuo on I-HA-NAT! Itsellä on polkka lyhentynyt ja lyhentynyt joka kampaajakäynnillä, mutta kun tukka on yksittäisinä hiuksina ohutta, vaikka sitä päässä on runsaasti, niin yhtään pidempi on päätämyöden menevä sähköinen liuhu. Omalla tyttärellä on juuri tuollainen luonnonkihara ihana, jota suorastaan kadehdin, ihan päivittäin!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitti hurjasti Norppa! Kyllä taidan nyt itsekin kallistua pitämään tämän kampauksen ainakin vielä jonkin aikaa. Ehtiihän sitä sitten kasvattaa myöhemminkin. :)

 4. Avatar Laura sanoo:

  Tämä malli on sinulle

 5. Avatar Laura sanoo:

  Tämä malli on sinulle täydellinen!

 6. Avatar Outi sanoo:

  Pidä lyhyenä. Sinulla on niin paljon hiuksia, niin näyttävät hyviltä lyhyinä. Itse varaan kampaajakäynnit moneksi kuukaudeksi eteenpäin kerralla.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Facebookin puolelle tuli paljon kommentteja, että pitkät on ihanat ja kasvata, kasvata… Mutta taidan olla blogikommentoijien kanssa samaa mieltä ja pitää hiukset ainakin toistaiseksi lyhyenä. Hyvä idea varata kampaaja pidemmälle eteenpäin! Sitten olisi automaattisesti menossa Aina, kun on oikea aika. :)