Kuninkaallista loppusyksyn eleganssia – Prinssi Gabrielin kaste

lauantai 02. joulukuun 2017

Heeei!! Hengissä ollaan ja mitään kauheaa ei ole – pitkäksi venähtäneestä blogihiljaisuudesta huolimatta – tapahtunut! Uudet vastuulliset työtehtävät, esimiesasema ja sellaista, on pidentänyt työpäiviä ja sen lisäksi sain vihdoin raahattua tomumajani salille, joten olen yrittänyt reippaasti kuluttaa uudennahkeaa jäsenyyttäni. Illat jäävät tällä yhtälöllä tosi lyhyiksi ja panokset eivät ole riittäneet blogin päivitykseen. Sen sijaan olen kyllä löytänyt Netflixistä aivan käsittämättömän surkeita sarjoja.

Mutta nyt marraskuu – tuo kuukausista harmain, ankein ja raskain – on takana ja vihdoin saa alkaa ajatella vain ihanasti kimmeltäviä, lämpimän punaisena hehkuvia jouluajatuksia. Ei päivääkään liian aikaisin!

Tuntuu jotenkin niin oikealta, että Ruotsin kuningasperheen tuorein tulokas, prinssi Gabriel, vietti kastejuhlaansa juuri joulukuun 1. päivä. Täydellinen alku ihanalle joulukuulle! Tässä pieni kuvakavalkadi eilisestä häppeningistä muutamien asukommenttien kera.

Punaisen eri sävyjen yhdistäminen on klassinen no-no-no. Tänä syksynä se on kuitenkin ollut trendikästä ja juuri niinhän se yleensä käy: mitä tiukempi sääntö, sitä varmemmin siitä tulee jossain vaiheessa trendikästä. Kruunuprinsessa Victoria on kertakaikkiaan aivan täydellisen upea puhtaanpunaisena leiskuvassa, leikkauksellaan 50-luvun linjojen kanssa flirttailevassa asussa, joka on maustettu viininpunaisin yksityiskohdin. Trendiherkkyydestä kertoo myös elegantit viininpunaiset samettiavokkaat.

Prinsessa Estellen suloinen, erinomaisesti joulunalusaikaan sopiva asu rimmaa ihanasti äiskän puvun kanssa. Tontunharmaa mekko ja kauniisti kirjailtu neuletakki on ranskalaisen Tartine et Chocolatin mallistosta.

Prinsessa Sofia valitsi poikansa ristiäisiin asuksi Taalainmaan kansallispuvun. Rohkea – ja cool – veto mielestäni. Ensimmäistä kertaa ikinä kuningasperheeseen kuuluva äiti valitsee kansallispuvun lapsensa kastejuhlaan.

Puku ei luonnollisestikaan ole mikä tahansa vaan prinsessa itse on Taalainmaalta kotoisin ja kasteen yhteydessä pikkuprinssi Gabrielista tuli Taalainmaan herttua. Lisäksi kansallispuku on prinsessa Sofian sukulaisten käsityönä valmistama.

Kolmatta kertaa raskaana oleva, prinssi Gabrielin kummiksi valittu, prinsessa Madeleine suorastaa säihkyi kastejuhlassa. Roosaan Valentinon turkkiin ja kukikkaaseen silkkimekkoon pukeutunut kaunotarprinsessa oli valinnut asusteeksi Bottega Venetan vanhan roosan värisen clutchin, joka on nähty hänellä aiemminkin.

Ja jos nyt puhutaan trendiherkkyydestä, niin on aika kuvaavaa, että juuri Madeleinen ranteessa näkyy Cartierin Tank Americaine -kello. Siis kello, joka on ollut tyylipannassa parisenkymmentävuotta, mutta ihan viimeaikoina sitä on nähty herkimmillä edelläkävijöillä.

Sen sijaan en ole aivan satavarma tuosta Madeleinen tappurakranssin mieleen tuovasta pääsysteemistä, mutta en nyt viitsi alkaa niuhottaa pikkuasioista.

Tämän parempaa kuvaa en Madeleinen kengistä löytänyt. Viininpunaiset ne on – kuten Victoriallakin – mutta tuskin samettia. Sanoisin, että mokkaa.

Ei mitenkään yllättäen prinsessa Estella oli jälleen hurmaavin kaikista. Hän vaikuttaa kyllä jotenkin niin suloiselta, valoisalta, positiiviselta ja normaalilta nuorelta tytöltä!

Kuvat: Elle.se, Svenska Damtidning, Sydsvenskan ja Damernas Värld


10 Responses to “Kuninkaallista loppusyksyn eleganssia – Prinssi Gabrielin kaste”

 1. Ihanaa, Minttu, että jaksat tehdä näitä muotikatsauksia! Victorian asu oli kyllä napakymppi. Ja miten suloinen asu Estellellä. Kiva, että prinsessat ovat niin eri tyylisiä, Madeleine on hyvin romanttinen, Victoriaa pukee taas mielestäni selkeys. Pidän kyllä Madeleinenkin tyylistä, mutta Victoria on tyylikäs! Sofialta ihana veto laittaa kansallispuku! Eikös Nobelit ole joulukuuussa?

  • Minttu sanoo:

   Ihanaa, Marjukka, että tykkäät lukea näitä katsauksiani! Nobel gaala on 10. joulukuuta. Siinä tulee peräjälkeen katsaukset sekä Linnan juhlista että täältä. :)

 2. Pii sanoo:

  Voi kuinka ihana ja valoisa Prinsessa Estella onkaa. Odotan innolla meidän tasavaltaan perillistä.

  • Minttu sanoo:

   On kyllä niin ihanaa, että presidenttiparille on tulossa vauva! En muista, että presidentillä olisi koskaan ollut ihan lapsi-ikäistä lasta Suomessa. Ahtisaarienkin poika oli silloin jo niin iso. :)

 3. Len sanoo:

  Kiitos tästä, oli kivaa lukea kooste, kun en ko. juhlaa mistään muualta jaksanut seurata ☺️

 4. Pii sanoo:

  Että mä tykkään:)Prinsessa Estella, sydän sulaa:)) aivan hurmaava Prinsessa

 5. Maarit sanoo:

  Kiitos taas tästä katsauksesta! Voi että Estelle on valloittava <3 Ja Victoriaa ei voi kuin ihailla, aina niin kaunis ja tyylikäs ja silti niin jotenkin tavallisen mukavan oloinen. Sofian kansallispuku oli mielestäni ihan nappivalinta ja voi miten kauniilta ja onnelliselta hän näyttääkään.

  • Minttu sanoo:

   Tosi kiva kuulla, että tykkäsit! Jotenkin tuntuu, että koko Ruotsin kuningasperhe on tällä hetkellä aika hyvässä vaiheessa. Välillä sitä näkee ihan näissä lehtikuvissakin, kun kaikki asiat eivät ole kohdallaan.