Linnan juhlien parhaat puvut ja ilmiöt

keskiviikko 13. joulukuu 2017

Luulitteko, että tänä vuonna selvittäisiin ilman Mintun Linnan juhlat -pukureportaasia!? Ehei – täältä se tulee!

Tällä kertaa en yrittänyt laittaa lemppareitani ollenkaan hienommuusjärjestykseen, vaan päätin kommentoida ihan reilussa aakosjärjestyksessä.

Suosikkiasujeni lisäksi ilahduin useammastakin ilmiöstä: elävien kukkien käyttö koristeena – ihanaa, kaunista ja jotenkin tosi freesiä! Kansallispukujen runsaslukuisuus – Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on juuri oikea tilaisuus käyttää upeita, käsintehtyjä kansallispukuja. Vihreän, turkoosin ja sinivihreän eri sävyjen yleistyminen juhlapuvuissa. Itse kammattujen hiuspehkojen huomattava väheneminen (hei, Marja-Liisa Kirvesniemikin todistaa, että kampaajan jäljiltä hiusten ei tarvitse olla karsea laitos, vaan kaunis, sopivasti laitettu ja kantajansa näköinen osa kokonaisuutta) ja ekologisten sekä kierrätysmateriaalista valmistettujen tyylikkäiden pukujen ja asusteiden yleistyminen.

Suosikkini aakkosjärjestyksessä:

ALMA

Mert Otsamon suunnittelemassa tyylikkäässä ja särmikkäässä housuasussa edustanut Alma rikkoi ehkä niitä kaikkein perinteisimpiä pukeutumiskoodeja, mutta mielestäni elegantisti ja hyvällä maulla. Ja kyllähän nykyään on itseasiassa varsin tavallista, että myös naiset pukeutuvat iltapukujuhliin frakin tai tumman puvun sovelluksiin. Takin selkäosan hienosta nahka-aplikaatiosta ei valitettavasti löytynyt kuvaa.

Erityispisteet Almalle Suomen vaakunaleijonakaulakorusta. Soisin erittäin mielelläni, että tuo hieno symboli omittaisiin takaisin pois isänmaallisuutta kierosti ajattelevilta uusnatsihenkisiltä ilmiöiltä.

HANNA KOIVU

Haravoin koko interwebsin läpi, mutta en löytänyt tämän parempaa kuvaa Hanna Koivun upeasta öisen metsän vihreästä puvusta. Kauniisti drapeerattu miehusta ja elegantisti kellotettu hame istuu kantajansa päällä täydellisesti. Roosat samettiavokkaat ja ruusukvartsihelmistä punottu, kulta-vihrein kukin koristeltu kaulakoru toimivat persoonallisina asusteina.

Juuri tumman vihreän ja viileän roosan yhdistelmää trendikkäämpää sävyparia saa hakea. Kiharaisen romanttinen kampaus täydentää elegantin metsänkeijutunnelman.

KERTTU NISKANEN


Kerttu Niskasen puku on täydellisintä, mitä olen pitkään aikaan nähnyt! Tummalle kaunottarelle upeasti sopiva väri ja dramaattinen, todella taidokas leikkaus. Jo pelkästään puvun miehustan drapeeraus on niin hienosti tehty, että tälle entiselle ompelijalle tulee ihan hiki pelkästä katsomisesta!

Elegantti, löysästi sileä kampaus tasapainottaa lookin – mahtailevammat hiukset olisivat antaneet tukkoisen vaikutelman. Tykkään myös hurjasti asun korvakoruista. Jostain olin lukevinani, että ne on kierrätysmateriaalista valmistetut (samaa suomalaismerkkiä oli muillakin juhlijoilla), mutta en nyt enää löytänyt mistään, että mikä tuo merkki oli. Jos joku sattuu tietämään, niin huikatkaa kommenttiboksiin.

MINTTU RÄIKKÖNEN

No olihan se Minttu Räikkönenkin otettava tänne listalle, vaikka en kyllä häntä miksikään kuningattareksi olisi kruunannut. Ei sitä kuitenkaan ihan joka päivä pääse kotoisissa kemuissa Armani Privén pukua arvostelemaan, joten menkööt nyt. Ja onhan tuo paksu silkkisatiini niin ihanan näköinen materiaali, että melkein tuntee sen kermaisen pehmeyden sormenpäissään. Syvä petroolinsininen sävy sopii tosi hyvin tummalle formulavaimolle.

Mutta siis en vaan nyt oikein mitenkään pääse yli enkä ympäri siitä, että mielestäni drapeerauksen idea on se, että kangas laskeutuu kauniisti. Eikä esimerkiksi pingota piukeana rintojen päältä.

SEELA SELLA

Voi Seela Sella, mikä upeus! Mustaa nahkaa, silkkisifonkia ja vaaleaa silkkisatiinia tyylikkäästi ja persoonallisesti yhdistelevä puku on Auli Turtiaisen käsialaa. Seela Sellan vahvuus ja herkkyys pääsee hyvin esille puvun ja Olli Lindroosin suunnitteleman huikean hienon kaulakorun yhteispelissä.

SOFIA VIKMAN

Suoraa tv-lähetystä seuratessani, olin aivan vakuuttunut, että Anne-Mari Pahkalan Sofia Vikmanille suunnittelema tulenpunainen puku tulee olemaan kaikkien yleisöäänestysten ykkönen. Näyttävän puvun kruunaa viittamainen selkäosa, joka hulmuaa vaikuttavasti Vikmanin liikkeitä myötäillen. Todellinen moderni Wonder Woman! Eero Hintsasen näyttävät korut ja elegantti sileä kampaus täydentävät lookin.

VANESSA KURRI

Olen kerran puhunut työasioissa Vanessa Kurrin kanssa puhelimessa. Hän oli niin herttainen ja ystävällinen ja kaikin puolin kiva, vaikka oli kärsivänä osapuolena, että en oikein osaa suhtautua häneen objektiivisesti. Teemu Muurimäen suunnittelema hopeanharmaa silkkiluomus ja Kirsti Doukaksen epäsymmetrisen puvun olkapäätä koristava koru luovat kyllä niin saumattoman ja näyttävän kokonaisuuden, että taidan kuitenkin uskaltaa luottaa arviointikykyyni tällä kertaa. :D

VIIMA LAMPINEN

Kimalteet ja glitterit on ollut tämän vuoden ”se juttu” meikissä ja juhlastailissa. Oikeastaan aika yllättävää, että selkeitä kimalle-ehosteita tai esim. glitterijakauksia, ei näkynyt sen enempää. Viima Lampisen hopeinen solmuke rimmaa just nappiin kimalteisen ehostuksen kanssa.

Ja se täytyy kyllä sanoa, että vaikka en todellakaan toivo, että kaikki naiset alkaisivat pukeutua juhlatilaisuuksiin tummaan pukuun, smokkiin tai frakkiin (mistä minä sitten kirjoittelisin!?), niin on se kyllä niin tyylikästä ja coolia, kun ne joille se sopii, jättävät mekot henkarille.

Kuvat: hs.fi, iltalehti.fi ja anna.fi


14 Responses to “Linnan juhlien parhaat puvut ja ilmiöt”

 1. Avatar Marjaana sanoo:

  Voi tätä olen sinulta odottanut. Iltapäivälehdet jättivät asuvalinnoillaan kylmäksi. Formula rouvan pukua hehkutettiin. Kaunis se oli, vaan jotenkin tylsä. Näissä muissa listaamissasi asuissa oli kaikissa jotain yllättävää ja mielenkiintoista. Ja niin totta mitä sanoit tuosta Suomi Leijonasta, olisi jo aikakin palauttaa sen arvo oikealle paikalleen.

 2. Avatar B-M sanoo:

  Bra val! Fru Räikkönen gick inte hem hos mig heller. Presidentfrun har fått mycket beröm I finsk press men jag tycker att hon kan mycket bättre än sådär! Jag menar, titta bara på de svenska prinsessorna då de varit gravida, ingen har gömt sin mage i ett tält….

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ja ville inte säga någonting om presidentfruns outfit – men jag håller med. Den var så tråkig att klockorna stannar! Väldigt väl gjort dock och jag gillade liljekonvaljerna. :)

 3. Avatar Pia sanoo:

  Laadukasta luettavaa kuten aina!!!

 4. Avatar ixa sanoo:

  Nää sinun analyysit on niin paljon paikkansa pitävämpiä kuin Iltalehden versiot :D

  En tiedä miten missasin kättelyissä tuon Seela Sellan asun! Aivan mahtava. Räikkösen rouva näyttää hyvältä, mutta ei tuo asu niin erityinen ole. Niskanen ja Vikman ihania.

  Tän vuoden juhlavierailla oli ehkä hieman hillitympi tyyli kuin yleensä? Kauhean moni ei erottunut joukosta.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosi mahtavaa, että tykkäät!

   Olen ihan samaa mieltä, että ehkä se on ollut 100 v. juhlallisuuksien syytä (ansiota?), että mitään ihan älyttömiä revittelyjä ei juhlavieraiden päällä näkynyt. :)

 5. Avatar Anne sanoo:

  Jes! Tätä olin odottanut. Aina kiva lukea sun valintoja linnan onnistuneimmista!

 6. Avatar u sanoo:

  Mäkin olin jo ehtinyt kaipailla tätä ja hämmennyin todellakin viime viikolla, kun tätä raporttia ei kuulunut :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Välillä tuppaa nuo oikeat työt häiritsemään tätä blogin kirjoitusta… Haha! Mutta tykkään niin kovasti tehdä Näitä, että kyllähän tuo aina ohjelmassa on. :)

 7. Avatar Viima sanoo:

  Moikka, korjaisitko juttuun oletuksen sukupuolesta. En ole nainen. Kiitos.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitti tosi paljon kommentista! Kävin lukemassa tuon vanhan postaukseni, mutta en kyllä löytänyt kohtaa, missä oletan/kirjoitan sukupuolesi olevan nainen. Autatko minua hiukan, niin mielelläni muutan tekstiä!